Partnership with Audinate brings DANTE AV-H Operability to Marshall IP Cameras.

Η Dante AV-H λειτουργικότητα επιτρέπει τον εύκολο εντοπισμό, τη συνδεσιμότητα και τον έλεγχο των IP Καμερών της Marshall.Λος Άντζελες, Μάρτιος 2023 - Η Marshall Electronics, ο έμπιστος πάροχος υψηλής ποιότητας και αξιόπιστου AV εξοπλισμού παγκοσμίως για broadcast, proAV, video streaming και πολυμέσα, ανακοινώνει τη συνεργασία με την Audinate, developer της κορυφαίας στη Βιομηχανία AV-over-IP Λύσης Dante®. Ως μέρος της συνεργασίας, η Marshall θα ενσωματώσει το Dante AV-H της Audinate στις προσφερόμενες σειρές AV over IP (H.265/H.264) Καμερών της με ανάλυση έως και UHD 60fps.

Marshall Electronics CV730


“Η Marshall συνομιλεί με το Dante ως προς την ηχητική πλευρά της επιχείρησής μας εδώ και αρκετό καιρό, αναφορικά στα audio rack monitors μας. Τώρα, με την ανάπτυξη του Dante AV-H, η προσθήκη video στην εξίσωση είναι κάτι στο οποίο έπρεπε να συμμετάσχουμε,” δηλώνει ο Tod Musgrave, Επικεφαλής-Διευθυντής Καμερών της Marshall. “Το Dante AV-H σχεδιάστηκε ως μία λύση δικτύωσης υψηλής απόδοσης, όπου έχει σημασία η μικρή καθυστέρηση και το video εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, εκεί ακριβώς όπου έχουν ωριμάσει οι IP Κάμερες της Marshall τα τελευταία 12 χρόνια, καθιστώντας ιδανική αυτήν την επέκταση της συνεργασίας.”

Το Dante AV-H αποτελεί λύση λογισμικού η οποία έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους κατασκευαστές τη δυνατότητα να ενσωματώνουν Dante έλεγχο του video και ήχο σε υπάρχουσες σχεδιάσεις IP video προϊόντων που βασίζονται σε H.264/H.265. Το Dante AV-H εισφέρει τη διαλειτουργικότητα στις δικτυακές κάμερες και σε άλλα video endpoints, παρέχοντας αυτόματο εντοπισμό, συνδεσιμότητα και διαχείριση, ενώ χρησιμοποιεί τους γνωστούς, αξιόπιστους codecs H.264/AVC και H.265/HEVC που ήδη υποστηρίζονται σε συνήθη υλισμικό (hardware). Καθώς το Dante AV-H βασίζεται στο λογισμικό είναι ευκολότερο, λιγότερο δαπανηρό και ταχύτερο ως προς την εγκατάσταση του σε σχέση με τις λύσεις που βασίζονται στο hardware.

Με το Dante AV-H, όλη η δρομολόγηση (routing) video και ήχου, η διαμόρφωση (configuration) και η διαχείριση των συσκευών πραγματοποιείται με την εύχρηστη πλατφόρμα Dante. Η λύση Dante Controller παρέχει ένα σημείο ελέγχου για όλες τις δρομολογήσεις του ήχου και του video και η λύση Dante Domain Manager προσθέτει παρακολούθηση και έλεγχο της πρόσβασης των χρηστών στα AV συστήματα. Πέρα από την επεκτασιμότητα και τη δρομολόγηση με ένα κλικ που προσφέρουν οι AV δικτυακές λύσεις μέσω τεχνολογιών σημείου προς σημείο, όπως HDMI και SDI, οι Dante AV-H video και audio ροές είναι εφικτό να δρομολογηθούν ανεξάρτητα, επιτρέποντας την αποστολή video και ήχου όπου απαιτείται δίχως την ανάγκη παρουσίας demuxing hardware. Επιπλέον, τα κανάλια ήχου από τα Dante AV-H endpoints είναι απολύτως διαλειτουργικά με τα χιλιάδες Dante προϊόντα ήχου που διατίθενται σήμερα στην αγορά. Με video υψηλής ποιότητας σε μικρό bandwidth, το Dante AV-H είναι ιδανικό για το video που πρέπει να βρίσκεται στα σημερινά enterprise δίκτυα που βρίσκονται σε εγκαταστάσεις ή πανεπιστημιουπόλεις. Το Dante AV-H επιτρέπει την απρόσκοπτη προσθήκη video σε εφαρμογές studio παραγωγής, ζωντανών εκδηλώσεων και διασκέψεων (conferencing) αξιοποιώντας το Dante.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Marshall Electronics υιοθετεί τον Dante AV-H,” δήλωσε ο Wim Roose, Επικεφαλής Διευθυντής Προϊόντος της Audinate. “Οι Kάμερες εξαιρετικής ποιότητας σε συνδυασμό με την ευελιξία και την ευκολία χρήσης του Dante AV-H προσφέρουν στην αγορά μία υψηλής ποιότητας, ευέλικτη λύση για τις ροές εργασίας του video.”

Η συνεργασία περί τεχνικών ζητημάτων βρίσκεται στην αιχμή της στρατηγικής της Marshall για περισσότερο από δέκα χρόνια. Η Marshall προσφέρει ποικιλία IP λύσεων, πιο πρόσφατα με τη διάθεση των CV730 (UHD60), CV630 (UHD30), CV620 (HD60) και της εισαγωγικού επιπέδου (entry level) CV605 (HD60), οι οποίες αποτελούν remote ρομποτικές PTZ κάμερες. Ακόμη, η Marshall προσφέρει μία πλήρη σειρά καμερών με zoom 30x, όπως οι CV355-30X και CV420-30X, αλλά και πιο πρόσφατα με τις ePTZ Κάμερες όπως η CV420e. Το Dante AV-H θα είναι έτοιμο και προσβάσιμο από τις IP Κάμερες της Marshall τον Ιούνιο, ξεκινώντας από τις CV730-BK/WH, CV355-30X-IP, CV420e και CV420-30X-IP και ακολούθως από τη νέα πλατφόρμα CV630-BI/WI, η οποία θα διατεθεί στην αγορά αρχές Αυγούστου.

Dante και Audinate αποτελούν κατατεθέντα εμπορικά σήματα της Audinate Holdings Pty Ltd.

Πληροφορίες: www.marshall-usa.com & AmyDV * Ariston BTS * & New Era Electronics Solutions Ltd **
  * Μεταπωλητές Ελλάδος κατά αλφαβητική σειρά


Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Marshall Electronics - Λος Άντζελες, Μάρτιος 2023