Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3: ΚΑΘΕ ΘΑΥΜΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αλλάζει το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 ανάλογα με τη φορά του ανέμου. Μετά τις έντονες αντιδράσεις για το κόψιμο δελτίων ειδήσεων και τη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ3, η διοίκηση συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά της, τις μεταδόσεις των εγκαινίων της ΔΕΘ και της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού, μολονότι αρχικά αυτό δεν υπήρχε.



Μεσοβδόμαδα μάλιστα άλλαξαν βάρδιες γι' αυτό το σκοπό.

Είχε προγραμματιστεί επίσης για το Σαββατοκύριακο και πρωινή εκπομπή αφιερωμένη στη ΔΕΘ. Μετά την ανακοίνωση ότι αναβάλλεται η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, άλλαξαν και πάλι το σχεδιασμό. Ούτε πρωινή εκπομπή ούτε κάποια άλλη εκπομπή με αφορμή την έναρξη θα μεταδοθούν, μολονότι η ΔΕΘ ανακοίνωσε ότι παρά την αναπροσαρμογή του προγράμματος, η Έκθεση θα ανοίξει κανονικά τις πύλες της το πρωί του Σαββάτου.

Αυτό είναι το ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη; Αυτά είναι τα δείγματα γραφής για το νέο ενημερωτικό πρόγραμμα; Αυτά είναι τα σχέδια τους για την ΕΡΤ3; Μέχρι και η πινακίδα ΕΡΤ3 που υπήρχε για χρόνια στο περίπτερο της ΔΕΘ εξαφανίστηκε.

Εξάλλου, αυτές τις ημέρες, που η Θεσσαλία έχει βουλιάξει και θρηνούμε νεκρούς, η ΕΡΤ3 θα μπορούσε να κάνει περισσότερα. Οι εργαζόμενοί της δίνουν τη μάχη για την ενημέρωση της κοινωνίας και από τα μέτωπα της καταστροφής, καλύπτοντας για όλη την ΕΡΤ.

Όμως, στο πρόγραμμά της ΕΡΤ3 αυτό δεν αναδεικνύεται.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η συρρίκνωση της ενημέρωσης στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 και να επανέλθει ο πλήρης ενημερωτικός χαρακτήρας της.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 - Πηγή ΠΟΣΠΕΡΤ - 8/9/2023

Στην ίδια κατηγορία