το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 07:17

Το Encore στρέφεται στο Baselight για να χρωματίσει την ιστορία του Πικάσο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Εξαιρετικό φινίρισμα για το "Genius: Picasso" του National Geographic.

Η δεύτερη σειρά της δημοφιλούς σειράς Genius του National Geographic επικεντρώνεται στην ασυνήθιστη ζωή του ζωγράφου Pablo Picasso. Στον Colourist Pankaj Bajpai του Encore στο Χόλιγουντ πιστώνεται η δημιουργία της οπτικής που θυμίζει έντονα τον χρόνο και τον τόπο, καθώς και την τέχνη.

Genius Picasso 2 lr

Ο Bajpai ήταν ο colourist της πρώτης σειράς του Genius, που περιελάμβανε τον Αϊνστάιν και γυρίστηκε στη Γερμανία. Η δεύτερη σειρά κατοικεί στο πολύ θερμότερο κλίμα της Ισπανίας και του Παρισιού. Σε συνεργασία με τον DoP Mathias Herndl, ήταν ο τόπος που τους οδήγησε σε αυτήν την οπτική: “Αγκιστρωθήκαμε στην ποιότητα, το χρώμα και την υφή του ισπανικού φωτός στη Μάλαγα, τον τόπο γέννησης του Πικάσο,” εξήγησε ο Bajpai.

Η σειρά αφηγείται την ιστορία του Picasso (που ενσαρκώνεται από τον Antonio Banderas) και τον περίπλοκο, χαοτικό τρόπο ζωής του, που αποτέλεσε την πηγή των έντονων έργων της ζωγραφικής του. Το National Geographic και ο δημιουργός της σειράς Kenneth Biller ασχολήθηκαν με τη δημιουργία της αίσθησης και του ύφους του πρώτου μισού του 20ού αιώνα. “Μία βασική πρόκληση ήταν η διατήρηση της αυθεντικότητας της περιόδου, αλλά και να υπάρχει κατά κάποιον τρόπο μία σύγχρονη αίσθηση,” θυμάται ο Bajpai.

“Ξεκινάμε με τον πατέρα του Πικάσο και τη μνήμη του από τις ταυρομαχίες. Όλα είναι απίστευτα ζεστά,” συνέχισε ο ίδιος. “Συνεχίζουμε με τον Πικάσο ως νεαρό άνδρα, με πολλούς εσωτερικούς χώρους φωτιζόμενους με κεριά. Και προς το τέλος η παλέτα γίνεται αραιή και κρύα, καθώς η ζωή του γίνεται πιο απομονωμένη.”

Ο Herndl γύρισε τη σειρά χρησιμοποιώντας την κάμερα ALEXA της ARRI και ο Bajpai συμμετείχε στις πρώτες μέρες της παραγωγής. “Ο Mathias και εγώ έχουμε μία μακρά σχέση συνεργασίας και μεγάλο μέρος της κατανόησής μας είναι διαισθητικό, είναι μια συνεργασία όπου ανταλλάσσονται λίγα λόγια. Γνωρίζω το ένστικτο του Mathias όταν γυρίζει και ξέρει πως μπορεί να προσέγγιζα την καταγεγραμμένη εικόνα. Όταν όλα συγκλίνουν είναι υπέροχο.”

Στο Encore, ο colourist Bajpai χρησιμοποίησε την πλέον πρόσφατη έκδοση 5.0 του λογισμικού Baselight, γεγονός που του παρείχε πρόσβαση στο Base Grade, δηλαδή στη δημοφιλή δυνατότητα της εργαλειοθήκη του colourist από την FilmLight. “Μου επέτρεψε να προσεγγίσω το grading χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά το κλασικό σύστημα ζώνης, το οποίο ήταν απίθανο. Πρόκειται, πιθανώς, για μία από τις πιο πρακτικές και σημαντικές εξελίξεις στην τεχνολογία grading.

“Υπάρχουν πολλές σκηνές στο show όπου υπάρχουν μεγάλα και φωτεινά παράθυρα Ευρωπαϊκού στιλ,” είπε ο ίδιος. “Επιθυμούσαμε να διατηρήσουμε τις λεπτομέρειες των πλάνων με υπερβολικό, ή πολύ χαμηλό φωτισμό, αλλά και να κρατήσουμε σωστά τα πάντα μεταξύ τους και αυτή η λύση ήταν απίστευτα γρήγορη και καθαρή.”

Με Υπεύθυνους Παραγωγής τους Ron Howard και Brian Grazer, το Genius αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία για το National Geographic. Στην πρώτη σεζόν του, το 2017, ήταν η εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση για το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο και του προσέφερε 10 υποψηφιότητες για Βραβείο Emmy.

 

Πληροφορίες: www.filmlight.ltd.uk

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 07:33

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group