το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 12:20

To Incolor χρησιμοποιεί το DaVinci Resolve Advanced Panel για remote grading από το εξωτερικό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η Blackmagic Design ανακοίνωσε ότι το Ιαπωνικό post house Incolor εγκατέστησε το DaVinci Resolve Advanced Panel και το DaVinci Resolve Studio. Το Incolor ιδρύθηκε το 2015 από τον περίφημο φωτογράφο Shoji Uchida και ειδικεύεται στην απομακρυσμένη χρωματική επεξεργασία (remote grading) από colorists του εξωτερικού για διαφημιστικά και μουσικά videos.

Ένας από τους colorists με τους οποίους συνεργάζεται συχνά το Incolor είναι ο Brandon Chavez, τώρα freelance colorist με εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών color correction σε ταινίες, διαφημιστικά και μουσικά videos.

Incolor 1

“Ο Shoji γνωρίζει καλά τον Brandon εδώ και χρόνια και όταν άκουσε ότι ο Brandon έγινε ελεύθερος επαγγελματίας, αποφάσισε να ξεκινήσει την εταιρεία Incolor, ελπίζοντας ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μία επιχείρηση remote grading με colorists από το εξωτερικό. Το grading room μας αποτελεί χώρος εργασίας κυρίως για τα δικά μας grading projects, αλλά κάποιες φορές νοικιάζουμε αυτό το room και σε άλλους colorists. Πάντοτε διασφαλίζουμε ότι αυτό το room με το DaVinci Resolve Advanced Panel είναι το ιδανικό περιβάλλον για grading ώστε να παράγονται έργα υψηλής ποιότητας, είτε είναι ιαπωνικά, είτε ξένα,” είπε ο Yasuari Fujimoto της Incolor, ο οποίος εργάζεται ως συντονιστής μεταξύ των Ιαπώνων Σκηνοθετών και των αλλοδαπών colorists σε grading sessions, αλλά και ως colorist.

Incolor 2

“Όταν ιδρύθηκε το Incolor εγκαταστήσαμε το DaVinci Resolve Advanced Panel και το DaVinci Resolve Studio. Δεν σκεφτήκαμε άλλες επιλογές διότι γνωρίζαμε ότι πολλές εγκαταστάσεις post production τα χρησιμοποιούσαν και ότι ήταν το εργαλείο-πρότυπο στη βιομηχανία του video σε όλον τον κόσμο,” είπε ο ίδιος.

Το Incolor χρησιμοποιεί το DaVinci Resolve με το παγκόσμιο δίκτυο των freelance colorists, καθώς και με τους in house επαγγελματίες. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες remote grading του DaVinci Resolve το Incolor είναι σε θέση να συνδέει σε πραγματικό χρόνο τους Ιάπωνες πελάτες του με τους colorists σε όλον τον κόσμο.

Ο ίδιος συνεχίζει: “Όταν έχουμε remote grading sessions, συνδέουμε τους πελάτες στο grading room μας και τον ξένο colorist, όπως ο Brandon στο Λος Άντζελες, μέσω Skype. Αξιοποιώντας τη δυνατότητα remote grading του DaVinci Resolve, μπορούμε να έχετε grading sessions σε πραγματικό χρόνο, με τους colorists που ζούνε στο εξωτερικό. Δεν χρειάζεται να ζητήσουμε από έναν colorist να έρθει στην Ιαπωνία επειδή οι πελάτες στην Ιαπωνία μπορούν την ίδια στιγμή να παρακολουθούν τη διαδικασία grading ενός colorist που εργάζεται απ' το εξωτερικό. Θεωρώ ότι αυτό δεν θα ήταν ποτέ εφικτό δίχως το εργαλείο remote grading του DaVinci Resolve Studio.”

“Συχνά οι πελάτες μας ρωτούν αν είναι σωστό να μας φέρνουν διάφορων ειδών υλικό που είναι γυρισμένο με διαφορετικά μοντέλα καμερών και σε κάποιες των περιπτώσεων σε αρχεία με σπάνια formats. Είναι πανεύκολο για το DaVinci Resolve Studio, επειδή μπορεί να διαχειριστεί την εισαγωγή οποιουδήποτε τύπου clip δίχως την ανάγκη μετατροπής του σε κάποιον συνήθη codec που απαιτεί έκαστη εφαρμογή. Επίσης, μας αρέσει το εργαλείο tracking επειδή είναι πανίσχυρο. Αναφορικά στο DaVinci Resolve Advanced Panel, η αίσθηση των track balls και των wheels είναι άψογη και μπορείς, ακόμη, να αλλάξεις την ευαισθησία κάθε παραμέτρου. Το panel καθιστά πιο αποτελεσματική τη διαδικασία, το grading περισσότερο διαισθητικό και την εργασίας σας πιο δημιουργική,” καταλήγει ο ίδιος.

 

Πληροφορίες: www.blackmagicdesign.com &

AmyDV & Ariston BTS & Bon Studio & Comart*

* Εξουσιοδοτημένοι Μεταπωλητές Ελλάδος κατ’ αλφαβητική σειρά

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 12:28

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group