το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 10:39

Κεραιοσυστήματα και εξοπλισμός Ραδιοφωνικών Σταθμών σε κοινή θέα από την ΕΕΤΤ! - Άρθρο Γνώμης.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Δυστυχώς, υποχρεούμαστε να προβούμε σε αυτήν την παρατήρηση ύστερα από την αναστάτωση που προκάλεσε η ενέργεια της ΕΕΤΤ να ποστάρει (αναρτήσει) φωτογραφικό υλικό (εξοπλισμό RF και κεραιοσυστήματα) στον διαδικτυακό τόπο της keraies.eett.gr, του οποίου η πιλοτική λειτουργία ξεκίνησε προσφάτως.

 

 

Άρθρο Γνώμης-Παρέμβαση του Ανδρέα Τζανάκου

Κατά τη γνώμη μας και κατά τη γνώμη αρκετών Ιδιοκτητών Ρ/Σ αυτή η ενέργεια είναι απαράδεκτη, αφού η ανάρτηση φωτογραφιών εγκαταστάσεων Ραδιοφωνικών Σταθμών από διάφορα Κέντρα Εκπομπής είναι πιθανό να έχει ως αντίκτυπο ιδιαιτέρως κακά αποτελέσματα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από λίγους μήνες η ΕΕΤΤ ζήτησε από εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας, Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και όχι μόνον, να δηλώσουν μέσω της εφαρμογής του ΣΗΛΥΑ (Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Κατασκευών Κεραιών) τα κεραιοσυστήματα τους, αλλά και να δώσουν φωτογραφικό υλικό βάσει σχετικής αναρτημένης οδηγίας της.

Για πολλούς το δυσάρεστο δεν έγκειται στο γεγονός ότι ζητούσε φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό τον οικίσκων με τον εξοπλισμό εκπομπής, αλλά ότι το αναρτά, εκθέτοντας το σε κοινή θέα στον διαδικτυακό τόπο keraies.eett.gr, ο οποίος λειτουργεί πιλοτικά.

Μάλιστα, παρότι η οδηγία ανέφερε ότι όλοι οι Σταθμοί πρέπει να έχουν φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό των οικίσκων, κάποιοι είτε δεν απέστειλαν φωτογραφίες, είτε απέστειλαν, ευφυώς, την πίσω, ή την πλαϊνή όψη των ικριωμάτων (racks) με τον αναρτημένο σε αυτά RF εξοπλισμό (πομπούς, exciters, δέκτες ραδιοζεύξης κ.α.).

Εύλογες Απορίες

Οι απορίες μας, καθώς και αρκετών Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών είναι πολλές και εύλογες. Πρέπει, ή όχι όλες οι φωτογραφίες να έχουν ίδιο θέμα, δηλαδή εμπρός και πίσω όψη του εκάστοτε ικριώματος; Πρέπει ή όχι όλες αυτές οι φωτογραφίες να βρίσκονται σε δημόσια θέα; Και αν με όλες τις φωτογραφίες του εξοπλισμού που βρίσκονται σε δημόσια θέα, ανοίξει η όρεξη πολλών «καλοθελητών» και κάποιοι από εκείνους τους νομοταγείς Πολίτες-Ιδιοκτήτες, οι οποίοι έστειλαν ευκρινείς φωτογραφίες του εξοπλισμού τους ώστε να γνωρίζει η Αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή με τι εξοπλισμό εκπέμπει ο Σταθμός τους, αύριο το πρωί, ή όποτε… δούνε τον οικίσκο τους ανοικτό και τα μηχανήματα τους εξαφανισμένα, ποιος θα φταίει;
Μήπως σε τόσο δύσκολες, οικονομικώς, εποχές είναι καλύτερο, για το καλό όλων, αυτές οι φωτογραφίες να μην τίθενται σε δημόσια θέα;

Α…και κάπου εδώ, καλό θα είναι να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι στα κεραιοσυστήματα των εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας δεν έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες (μέχρι και χθες το βράδυ/30-10-2015).
Μήπως ισχύει άλλο καθεστώς γι’ αυτές;

Εύλογα ερωτήματα, λοιπόν, ζητούν υπεύθυνες απαντήσεις!

Θα θέλαμε και τη δική σας άποψη γι’ αυτό το θέμα, υπεύθυνα και επώνυμα, στην περιοχή σχολίων μας, ακριβώς κάτω από το άρθρο μας, ή στη σελίδα μας στο Facebook!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 10:49

2 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 19:48 δημοσιεύθηκε από TaSTy

  Γεια σας,
  Φωτογραφιες εσωτερικων χωρων δεν θα στειλω, μονο εξωτερικων χωρων. Το θεωρω παρανομο και ακρως επικινδυνο.
  Προτεινω να κανουμε ολοι το ιδιο.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 11:39 δημοσιεύθηκε από ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ

  ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΦΕΔΡΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group