Ο Ρ/Φ Σταθμός της Μητρόπολης της Σόφιας ανακαίνισε τα Studios του με εξοπλισμό της AEQ.

Ο Σταθμός έχει εξοπλίσει τα studios του με τον μίκτη ήχου AEQ Capitol IP, ως καρδιά του συστήματος.



Το Ραδιόφωνο της Μητρόπολης της Σόφιας, Diocesan Voice, αποτελεί Ραδιοφωνικό Σταθμό της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μπορούν να το απολαύσουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα οι κάτοικοι της Βουλγαρίας και οι Βούλγαροι στο εξωτερικό. Ο Diocesan Voice προσφέρει ένα πρόγραμμα με θρησκευτικού χαρακτήρα εκπομπές, με εκκλησιαστικές μουσικές εκπομπές, μεομιλίες για την ορθοδοξία και ζωντανές λειτουργίες από τον Μητροπολιτικό Ναό Sveta Nedelya. Αυτήν τη στιγμή μπορείτε να το ακούσετε διαδικτυακά στη διεύθυνση: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/



Το studio δημιουργήθηκε έχοντας ως βάση τη ψηφιακή κονσόλα AEQ CAPITOL IP, με 8 fader και δυνατότητα δρομολόγησης έως 92 εισόδων & εξόδων, με μνήμες, επεξεργασία ήχου και όλα όσα απαιτούνται για τη δημιουργία ραδιοφώνου. Συμπληρώνεται από την εφαρμογή Capitol Screen.

Επιπροσθέτως, ο Σταθμός είναι εξοπλισμένος με τη διεπαφή (interface) AEQ Netbox 4 MH και με τους κωδικοποιητές ήχου (Audiocodecs) AEQ Venus 3, Alio και Talent.

Ο Ρ/Φ Σταθμός Diocesan Voice έχει εγκαταστήσει αρκετά παρελκόμενα (accessories) της AEQ ώστε να διευκολύνει την εργασία, όπως το signalling box AEQ Studiobox, το οποίο διευκολύνει την αλληλεπίδραση του παρουσιαστή της εκπομπής με τον τεχνικό. Μεταξύ άλλων πλήκτρων διαθέτει το πλήκτρο "MUTE" ή "Cough Cut", το οποίο αποκόπτει το σήμα των μικροφώνων κατά τη βούληση της επικεφαλής της εκπομπής όταν εκείνος ή εκείνη ανιχνεύει κάτι στον ραδιοθάλαμο (booth) που δεν πρέπει να ακουστεί: βήχας, ακατάλληλες συνομιλίες ή οποιοσδήποτε θόρυβος θα υποστεί σίγαση (muted) από το ίδιο το booth, δίχως να χρειάζεται να ενεργήσει ο τεχνικός.



Τον συντονισμό και την υλοποίηση του συνόλου του έργου ανέλαβε η εταιρεία εγκατάστασης συστημάτων (integrator) Syntegra Partners, μία εταιρεία που ανήκει στο SEG (Special Events Group). Με έδρα τη Βουλγαρία, αυτή η εταιρεία έχει αφοσιωθεί κυρίως στον εξοπλισμό εκδηλώσεων και άλλων εγκαταστάσεων με AV συστήματα. Η πολυετής εμπειρία στον Κλάδο της επιτρέπει την προσφορά της κατάλληλης τεχνολογίας στους πελάτες της για κάθε έργο.

Επικεφαλής-Μηχανικός του έργου ήταν ο Nikolay Kachamakov, CTO της SEG.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης της Σοφίας, Diocesan Voice, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Syntegra Partners επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.syntegrapartners.com

Πληροφορίες: www.aeq.eu & Καλαβίτης Α.Ε.Ε. *

* Διανομέας Ελλάδος

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - AEQ - 13 Οκτωβρίου 2022

Στην ίδια κατηγορία