το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 09:12

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ – ΒΙΝΤΕΟ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ: Κινηματογράφος – ΚΑΣ - Ανάπτυξη.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΚΑΣ η οποία έστω με καθυστέρηση, ευθυγραμμίζεται με τις αναπτυξιακές ανάγκες του οπτικοακουστικού χώρου καθώς και με τις προσδοκίες της κινηματογραφικής ελληνικής κοινότητας.

Οι προσπάθειες που έχουν αφετηρία τον Ν. 4487/2017 για την δημιουργία του ΕΚΟΜΕ κτλ προκειμένου να προσελκύσουν αλλοδαπούς συναδέλφους, αν κι ενδεχομένως να χρίζει βελτιώσεις, είναι σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση, ανακόπτοντας έναν στρουθοκαμηλισμό και οστρακισμό προς την λογική της επιχειρηματικής επένδυσης που για πολλές δεκαετίες συνέβαλε στην στρέβλωση της κινηματογραφικής παραγωγής και αγοράς στην Ελλάδα.
Είναι καιρός να αντιληφθούν όλα τα μέρη, και αυτό δεν αφορά μόνο τους Έλληνες κινηματογραφιστές, ότι αν δεν δημιουργηθούν οι συλλογικές συνέργειες όλων των παραγωγικών φορέων αλλά και όλων των Δημόσιων υπηρεσιών, μαζί με τους εργαζομένους, το όποιο χρηματοδοτικό πλαίσιο και οι όποιες διευκολύνσεις θεσμοθετηθούν δεν θα πετύχουν το στόχο.
Πρέπει να μπούμε στην λογική του “Συστήματος Ελλάς” όπου όλοι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο διότι η επαναδραστηριοποίηση της ξένης προαγωγής στην Ελλάδα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας που συμπεριλαμβάνει τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
'Ολοι μαζί είμαστε ένα απαραίτητο μέρος μιας προσπάθειας που στόχο έχει την ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφίας και της εθνικής οικονομίας.

 

ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΕΠΚΤΒ&Π

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - ΣΕΠΚΤΒ&Π - 04-04-2018

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 09:32

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group