το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Την Πέμπτη 19/04/18 πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, μετά από αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων ΑΕΠΙ – «ΣΕρΑ», με σκοπό να δεσμευτεί η Διοίκηση της ΑΕΠΙ για την καταβολή των δεδουλευμένων των 100 περίπου εργαζομένων και τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Τελικώς δεν είχαν θετική έκβαση οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ενώσεων των Εργαζομένων-Τεχνικών της Τηλεόρασης, δηλαδή της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ) και της  Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Συνεπώς τον λόγο έλαβε ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μετά την παραίτηση του συναδέλφου Νίκου Σκρέκη, για το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τη 14η Δεκεμβρίου 2019 διαμορφώνεται και ανασυγκροτείται σε σώμα ως εξής:

Όλοι γνωρίζουμε πως η καταβολή του δώρου του Πάσχα είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του Προέδρου του Δ.Σ. του MEGA κ. Μήτραινα στη Διοίκηση του σωματείου μας, το δώρο του Πάσχα δε θα καταβληθεί στους εργαζόμενους του MEGA !!!

Συνάδελφοι,
Σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που εκδόθηκε σε εκτέλεση του άρθρου 1 του Ν. 1082/80 (ΦΕΚ 250/Α780) καθορίζεται πάγια το σύστημα υπολογισμού του Δώρου εορτών Πάσχα, στην οποία προβλέπεται ότι:

Συνάδελφοι-σσες, υπεγράφη χθες Τετάρτη 28-03-2018, στα γραφεία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ Ε.Τ.Ε.Ρ. και Ε.Ι.Ι.Ρ.Α για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών και ηχοληπτών της Ραδιοφωνίας. Η διάρκειά της είναι διετής ξεκινά αναδρομικά από την 01-01-2018 και λήγει στις 31-12-2019.

- Αυξήσεις για τους νέους εργαζομένους

- Στα €793 ο εισαγωγικός μισθός για το 2019

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 η Υπουργός Πολιτισμού κάλεσε τους εκπροσώπους των Σωματείων Δημιουργών και της Ένωσης Εκδοτών, παρουσία και των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων και τους ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να ρυθμίσει νομοθετικά «το κενό που θα δημιουργήσει η ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ». Κατά την εν λόγω συνάντηση, ανακοινώθηκε η επικείμενη ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ και η δημιουργία αρχικά μιας προσωρινής υπηρεσίας έκτακτης διαχείρισης υπό τον ΟΠΙ και στη συνέχεια ενός Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης μη κερδοσκοπικού, που θα δημιουργηθεί έπειτα από τις εισηγήσεις των ίδιων των δημιουργών.
Σε ερώτημα του Σωματείου μας στην Υπουργό για το εάν υπάρχει πρόβλεψη για τους εργαζόμενους της ΑΕΠΙ, οι εκπρόσωποί μας πήραν την απάντηση ότι είναι αυτονόητο ότι η νέα υπηρεσία θα αναζητήσει έμπειρο προσωπικό αλλά η ίδια δεν μπορεί να δεσμευθεί ως προς τον αριθμό των εργαζομένων που θα ενσωματωθούν στην νέα υπηρεσία.

Σελίδα 1 από 67
FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group