το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 13:15

Ο Ρ/Σ Padamyar FM στη Μιανμάρ αναβαθμίζεται με τη Lawo.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με περισσότερους από 7 εκατομμύρια κατοίκους, η Yangon, η πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Μιανμάρ αποτελεί ένα από τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα κέντρα Μέσων της Ασίας. Μία από τις πλέον δημοφιλείς πηγές ειδήσεων, ενημέρωσης, και ψυχαγωγίας είναι ο Ρ/Σ Padamyar FM (www.padamyarfm.com).

Όταν έφτασε η ώρα της ανανέωσης των εγκαταστάσεων του ο Ρ/Σ Padamyar FM επέλεξε τη Lawo και αγόρασε εξοπλισμό από την εταιρεία εγκατάστασης συστημάτων της Μιανμάρ (systems integrator) Elevate Broadcast Pte Ltd. Στα προϊόντα της Lawo που χρησιμοποιήθηκαν για την αναδημιουργία του Σταθμού περιλαμβάνονται μία κονσόλα μίξης ήχου Lawo crystal, πλατφόρμες μίξης AoIP Compact Engine και λογισμικό δημιουργίας GUI VisTool. Οι νέες εγκαταστάσεις ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τον Αύγουστο του August 2018.

Padamayar FM Team s 2

Το on-air control room του Ρ/Σ Padamyar FM διαθέτει μία κονσόλα crystal με 12-fader, ενώ τη λειτουργία της ενισχύει ένας εικονικός μίκτης (virtual mixer) VisTool, ο οποίος επεκτείνει τις δυνατότητες μίξης ήχου της crystal. Οι ειδικές προ-ρυθμίσεις (custom presets) του VisTool επιτρέπουν στους χρήστες την άμεση ανάκληση των αναθέσεων πηγών και άλλων ρυθμίσεων ταυτόχρονα σε αμφότερες συσκευές μίξης ήχου, βελτιώνοντας την ταχύτητα και την ακρίβεια για τον χειριστή.
Άλλη μία μοναδική επιχειρησιακή δυνατότητα αποτελεί ο συνδυασμός του VisTool με τη Lawo Compact Engine στο Master Control Room του σταθμού. Συνήθως αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί ως ένας cross-point router με interface σε οθόνη αφής, αλλά μπορεί να αξιοποιηθεί και για τη δρομολόγηση, καθώς και τη μίξη σημάτων σε όλη την εγκατάσταση, ή για την πλήρη παράκαμψη (bypass) των on-air studios κατά την περίπτωση των εκπομπών εκτάκτου ανάγκης. Το ταίριασμα Compact Engine με ένα ειδικό (customized) VisTool GUI επιτρέπει στον Ρ/Σ Padamyar FM την υλοποίηση σημαντικής εργασίας με έναν πολύ οικονομικό τρόπο.

Padamayar FM Team with Boonsiong Tan center s 3

Η ομάδα του Ρ/Σ Padamyar FM με τον Boon Siong Tan (στο κέντρο)

 

“Ο Ρ/Σ Padamyar FM σχεδίασε μία πανέμορφη εγκατάσταση που με υπερηφάνεια η Lawo αποτελεί μέρος της,” δηλώνει ο Boon Siong Tan, Διευθυντής Πωλήσεων της Lawo για τη Νοτιοανατολική Ασία. “Η μοναδική ροή εργασίας του επιδεικνύει τον απρόσκοπτο συνδυασμό φυσικών και εικονικών επιφανειών ελέγχου σε όλον τον Ραδιοφωνικό Σταθμό. Αποτελεί ένα πολύ ωραίο παράδειγμα του τρόπου που τα παραδοσιακά και τα βασιζόμενα σε υπολογιστή (computer-based) broadcast εργαλεία μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται.”

Η σειρά φυσικών και εικονικών (virtual) ραδιοφωνικών λύσεων της Lawo περιλαμβάνει τη νέα ραδιοφωνική κονσόλα ruby, τις φυσικές επιφάνειες μίξης ήχου (mixing surfaces) sapphire, sapphire compact και crystal, αλλά και τους εικονικούς μίκτες ραδιοφώνου (Virtual Radio Mixers) crystal CLEAR και RƎLAY, καθώς και το προηγμένο λογισμικό δημιουργίας GUI (GUI-builder software) VisTool που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν περισσότερες δυνατότητες με μικρότερο κόστος.

 

Πληροφορίες: www.lawo.com & Telmaco SA*
* Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 13:22

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group