το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 18:08

Τα Metrica Studios πρωτοπορούν ως προς το εκπληκτικό format ήχου Sfëar, με ηχεία PMC.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Αυτό το νέο studio στην Ίμπιζα στοχεύει τις αγορές 3D και binaural αναπτύσσοντας εξαιρετικό monitoring και την πιο πρόσφατη σαγηνευτική τεχνολογία ήχου.

Metrica Studios PMC YD32D2fQ 2 lr

Τα Metrica, αποτελώντας νέο commercial audio facility στη Playa d'en bossa της Ίμπιζα, έχουν εγκαταστήσει ένα εντυπωσιακό σύστημα monitoring surround ήχου που ενσωματώνει 25 ενεργά monitors δύο δρόμων twotwo.5 της PMC, τα οποία συμπληρώνονται από τρία subwoofer PM2 Sub2.

Ο κορυφαίος προμηθευτής ήχου της Ίμπιζα, Pro Audio Ibiza, διευκόλυνε την προμήθεια ηχείων της PMC στα Metrica Studios, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργήσουν ως δημιουργικός κόμβος για 3D και binaural projects. Τα Metrica χρησιμοποιούν την σαγηνευτική τεχνολογία ήχου Eurecat SfËar για την εγγραφή και τη μίξη projects των βιομηχανιών της μουσικής, του κινηματογράφου, της διαφήμισης, της τηλεόρασης και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Επίσης, αυτή η εγκατάσταση αποτελεί ερευνητικό κέντρο για το Eurecat έτσι ώστε να γίνει εφικτή η περαιτέρω ανάπτυξη των 3D plugins ήχου και του λογισμικού rendering ήχου.

Metrica Studios PMC TMZne79g 3 lr

Το τρίο πίσω από τα Metrica είναι ο Παραγωγός και Μηχανικός Javier Ferrer Serra, ο μουσικός και παραγωγός Matias Kamelman και ο Shams Faure, ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στη διεύθυνση δισκογραφικών labels και ραδιοφωνικών σταθμών, ο οποίος προσελήφθη ως Επικεφαλής Λειτουργίας και Συντονιστής για την επίβλεψη του κτηρίου και της λειτουργίας του studio.

Ως μουσικός σύμβουλος για μεγάλα brands όπως Hard Rock Hotel, ο Matias Kamelman διαθέτει πολυετή εμπειρία στη μουσική παραγωγή και έχει παίξει με πολλούς καλλιτέχνες όπως Eric Martin (Mr. Big) και Kool & The Gang. Η σταδιοδρομία του Javier Ferrer Serra στην παραγωγή μουσικής διαρκεί πολλά χρόνια και περιλαμβάνει έξι χρόνια ως επικεφαλής του Studio της Ushuaia. Η συνεργασία τους έχει οδηγήσει στο Banjaara, ένα νέο concept μουσικής στην Ίμπιζα το οποίο συνδυάζει την ηλεκτρονική μουσική με όλα τα όργανα και τα είδη της μουσικής. Συνεργάζονται και σε άλλα projects όπως είναι η δημιουργία μουσικών θεμάτων για κινηματογραφικές ταινίες και ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπου υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για 3D και σαγηνευτικό ήχο.

“Πηγή της δημιουργίας των Metrica αποτελεί η συνεργασία του Javier με το Eurecat,” εξηγεί ο Shams. “Ο Javier άρχισε να δοκιμάζει τα plug-ins Sfëar πριν από πέντε χρόνια και αυτό ενέπνευσε το όνειρό του για τη δημιουργία ενός studio όπου θα μπορούσε να αναπτύξει το ενδιαφέρον του τόσο για το Sfëar όσο και για τον σαγηνευτικό ήχο του. Όταν συναντήθηκε με τον Matias και άρχισε να δουλεύει μαζί του για διάφορα projects μουσικής συνειδητοποίησε ότι βρήκε τον τέλειο συνεργάτη και ότι ένα studio θα παρείχε την παραγωγική βάση και για τους δύο.”

Metrica Studios PMC WGmB51Nw 4 lr

Τα Metrica αποτελούνται από ένα live room 70m2 και από ένα control room 60 m2. Η σύλληψη της ιδέας και η σχεδίαση τους έγινε από τον Phillip Newell και η δημιουργία τους έγινε από τον Joules Newell και την ομάδα του. Το σύστημα monitoring 25.3 από την PMC είναι εγκατεστημένο στο live room, το οποίο διπλασιάζεται ως χώρος μίξης για projects Sfëar. Το σύστημα επιλέχθηκε από τον Javier επειδή είχε χρησιμοποιήσει ηχεία PMC στο παρελθόν και εκτιμά πάντοτε την ακρίβεια του ήχου τους.

“Είναι σαν το The Doc in Back to the Future, ” λέει ο Matias. “Όταν ρωτήθηκε γιατί επέλεξε ένα DeLorean, είπε ‘αν θέλετε το καλύτερο, χρησιμοποιήστε το καλύτερο.’ Έτσι αισθανόμαστε για τα monitors της PMC. Ακούγεται εντυπωσιακά, οπότε γιατί να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε άλλο;”

Metrica Studios PMC q6ymdgrQ 5 lr

Η ενσωματωμένη τεχνολογία ήχου Sfëar περιλαμβάνει πραγματικού χρόνου plug-in 3D ήχου και λογισμικό rendering του ήχου που είναι πλήρως συμβατά με όλους τους συνήθεις ψηφιακούς σταθμούς εργασίας ήχου (DAW). Ο τρισδιάστατος ήχος που παράγεται μπορεί να γίνει rendered σε ένα set up ηχείου, καθώς και σε binaural με τη χρήση ακουστικών και head trackers. Χάρη στο εργαλείο layout calibration το λογισμικό rendering του ήχου Sfëar καθιστά το σύστημα ενήμερο για τη θέση κάθε ηχείου. Αυτό το καλιμπράρισμα μπορεί να αποθηκευτεί για μεταγενέστερη χρήση, αλλά και για την προσαρμογή προηγούμενων ηχογραφήσεων σε ένα δεδομένο layout.

Metrica Studios PMC zIuxn8sw 6 lr

“Ο σαγηνευτικός ήχος που εμβαθύνει αποτελεί το μέλλον και βρίσκεται εδώ σήμερα,” δηλώνει ο Shams. “Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος γι' αυτόν, αλλά τώρα είναι και μπορείτε να ακούτε 3D και binaural ήχο σε πολλά μέρη, ακόμα και στο You Tube. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η απαίτηση για την παραγωγή συγκεκριμένου περιεχομένου και εδώ αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο τα Metrica. Στόχος μας είναι να παράγουμε 3D και binaural περιεχόμενο, αλλά και να βοηθήσουμε τη μουσική βιομηχανία να αγκαλιάσει αυτή την επαναστατική τεχνολογία, την οποία, κατά τη γνώμη μας, χρειάζεται απεγνωσμένα. Η ιδέα έγκειται στο να μετατρέψουμε την απλή ακρόαση της μουσικής σε μία εμπειρία. Φανταστείτε ότι μπορείτε να επανεξετάσετε όλα τα κλασικά έργα με έναν τρόπο που ποτέ δεν φανταστήκατε ότι θα μπορούσαν να ακουστούν. Φανταστείτε τους μεγάλους καλλιτέχνες να μην περιορίζονται σε μία απλή στερεοφωνική εικόνα. Οι καλλιτέχνες, η βιομηχανία και φυσικά ο ακροατής θα έχουν μία εντελώς νέα εμπειρία που δεν έχουν βιώσει ποτέ ξανά.”

 

Πληροφορίες: www.pmc-speakers.com & Kem Systems*
*Μεταπωλητής Ελλάδος

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Kem Systems – Αθήνα, 17 Ιουλίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 18:23

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group