Το ΕΚΟΜΕ στο European Film Market της 73ης Berlinale 2023.

Το ΕΚΟΜΕ συμμετέχει ενεργά και αυτή τη χρονιά στο European Film Market της 73ης Berlinale, το οποίο πραγματοποιείται στο ιστορικό κτήριο Gropius Bau στο Βερολίνο, από 16 έως 22 Φεβρουαρίου 2023.



Με σλόγκαν GREEK CINEMA IS HERE, το εθνικό περίπτερο που συνδιοργανώνεται από το ΕΚΟΜΕ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει ως κεντρικό άξονα το κοινό όραμα για εξωστρέφεια της χώρας μας στη διεθνή κινηματογραφική σκηνή.

Τα μέλη της αποστολής του ΕΚΟΜΕ, σε συνέχεια μιας απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς στη χρηματοδότηση διεθνών και εγχώριων παραγωγών, θα βρίσκονται εκεί προβάλλοντας τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, διευρύνοντας τη δικτύωση με επαγγελματίες της διεθνούς ο/α βιομηχανίας και υποστηρίζοντας τις ελληνικές συμμετοχές. Επίσης, θα ενημερώνουν κοινό και επαγγελματίες για τα σημαντικά οικονομικά και φορολογικά κίνητρα των χρηματοδοτικών προγραμμάτων (cash rebate 40%, tax relief 30%, film offices network), τα οποία σε συνδυασμό με τα φυσικά πλεονεκτήματα της χώρας και το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων επαγγελματιών, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Και το φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει άρωμα Ελλάδας, με τη συμμετοχή των ταινιών «Music» και «Inside», οι οποίες υποστηρίζονται από το πρόγραμμα cash rebate του ΕΚΟΜΕ. Συγκεκριμένα, η ταινία «Music» της Angela Schanelec, που γυρίστηκε στην Ελλάδα, διεκδικεί με άλλες 18 ταινίες τη Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Διαγωνιστικό, ενώ το «Inside», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσούπη και πρωταγωνιστή τον Willem Dafoe, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Panorama.

Σημαντική προσθήκη στη φετινή έκδοση αποτελεί το βραβείο για την καλύτερη τηλεοπτική παραγωγή (Berlinale Series Award), με το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου του Βερολίνου να ακολουθεί τις αλλαγές στον τρόπο θέασης των έργων και να αναγνωρίζει την αυξανόμενη σημασία της αφήγησης σε τηλεοπτικό φορμάτ.

Το ΕΚΟΜΕ με την ενεργή παρουσία του σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ και αγορές παγκοσμίως, προβάλλει το σύνθημα του GREEK CINEMA IS HERE και εδραιώνει περαιτέρω το brand-name της Ελλάδας στον διεθνή χάρτη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Πληροφορίες: www.ekome.media/el

Δελτίο Τύπου - Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας ΕΚΟΜΕ - 15 Φεβρουαρίου 2023

Σχετικά άρθρα


Στην ίδια κατηγορία