Η ARRI διευρύνει τις προσφερόμενες λύσεις του Orbiter με έναν νέο φακό Fresnel.

Η νέα άφιξη στη σειρά παρελκόμενων (accessories) του ARRI Orbiter αυξάνει για άλλη μια φορά την ευελιξία των πιο πολυχρηστικών μονάδων φωτισμού της αγοράς
Ο φακός Orbiter Fresnel προσφέρει φωτισμό ακριβείας και αληθινή Fresnel απόδοση σκιάς
Ο φακός Fresnel διαθέτει μεγάλο εύρος zoom 15-65°.



Μόναχο, 8 Ιουνίου 2022 - Η ARRI ανακοινώνει την προσθήκη του φακού Orbiter Fresnel στην ήδη μεγάλη γκάμα οπτικών του Orbiter, καθιστώντας ακόμα πιο ευέλικτη αυτήν τη μονάδα LED φωτισμού τεχνολογίας αιχμής. Σε συνδυασμό με την light engine ARRI Spectra του Orbiter, αυτό το κορυφαίο οπτικό σύστημα είναι απολύτως κατάλληλο για Κινηματογραφικές Εφαρμογές, Broadcast Studios καθώς και για Θέατρα ή Ζωντανές Παραγωγές. Ο φακός Orbiter Fresnel αποτελεί μία εξαιρετική προσθήκη στα ήδη υπάρχοντα Orbiter Open Face οπτικά 15°, 30° και 60°.

Ο νέος φακός Orbiter Fresnel της ARRI με μεγάλο εύρος zoom από 15 έως 65°

Δημιουργώντας spot light ακριβείας με μία μόνον απαλή σκιά, ο νέος φακός Orbiter Fresnel παρέχει αληθινή απόδοση Fresnel με πραγματικό Gaussian πεδίο φωτός. Η απόδοση φωτός του Orbiter με τον φακό Fresnel είναι συγκρίσιμη με εκείνη των ARRI L-Series L10 και True Blue ST2/3 με λαμπτήρα βολφραμίου (Tungsten) 2.000 W.

Ο φωτιστικός χαρακτήρας του Fresnel λειτουργεί καλύτερα με μεγάλο διάφραγμα και μεγάλο εύρος zoom. Παρά το μεγάλο του διάφραγμα, το περίβλημα του φακού Orbiter Fresnel είναι μικρών διαστάσεων (περίπου 340 mm x 380 mm x 370 mm / 13,4 in x 15 in x 14,6 in) και ελαφρύ (περίπου 4,5 kg / 9,5 lbs). Η διάμετρος του φακού είναι 285 mm (11,2 in) και ισούται με εκείνη των True Blue ST2/3 και T5. Το μεγάλο εύρος zoom κυμαίνεται από 15 έως 65°, πλήρως motorized και μπορεί να τοποθετηθεί με ακρίβεια, ενώ ελέγχεται τοπικά μέσω του Control Panel του Orbiter, ή εξ αποστάσεως με DMX/RDM ή μέσω IP (ArtNet ή sACN).

Η οθόνη του φακού Orbiter Fresnel δεικνύει την τρέχουσα γωνία zoom

Εξοπλισμένο με οθόνη, LED ένδειξης κατάστασης και encoder υψηλής ανάλυσης, ο φακός Orbiter Fresnel προσφέρει πληροφορίες, οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιμες. Ο οπίσθιος φωτισμός της οθόνης μπορεί να ρυθμιστεί και οι πληροφορίες κατάστασης καθώς και η γωνία zoom είναι διαθέσιμες μέσω των μεταδεδομένων τόσο για τις ανάγκες συντήρησης, όσο και του post production.

Το μοναδικό σύστημα Quick Lighting Mount (QLM) του Orbiter επιτρέπει την ασφαλή και γρήγορη τοποθέτηση του φακού Orbiter Fresnel. Παρελκόμενη της ARRI, όπως τα 4 and 8-leaf barndoors είναι εφικτό να προστεθούν στον νέο φακό Orbiter Fresnel για τέλειο cut. Επίσης, φυσικά gels μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιπροσθέτως των περισσοτέρων των 300 ήδη προγραμματισμένων gels, τα οποία είναι διαθέσιμα για το Orbiter.

Ο φακός Orbiter Fresnel καθιστά ακόμα πιο ευέλικτη την πιο προηγμένη λύση LED headlamp της αγοράς

Ο φακός Orbiter Fresnel θα είναι διαθέσιμος σε μαύρο χρώμα.

Πληροφορίες: www.arri.com/orbiter-fresnel & www.arri.com/orbiter/accessories & Καλαβίτης Α.Ε.Ε. *
* Διανομέας Ελλάδος

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - ARRI - Μόναχο, 8 Ιουνίου 2022

Στην ίδια κατηγορία