Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Απόστολο Τσιτσούλη.

Με θλίψη και οδύνη αποχαιρετά η οικογένεια της ΕΡΤ τον αγαπημένο συνάδελφο, σκηνοθέτη Απόστολο Τστιτσούλη, που «έφυγε» αναπάντεχα από κοντά μας.



Απόφοιτος του Εθνικού Πανεπιστημίου Θεάτρου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης I.K. Karpenko-Karyi του Κιέβου, ο Απόστολος Τσιτσούλης ξεκίνησε τη συνεργασία του με την ΕΡΤ3 το 1989, αφιερώνοντας της το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του. Αφήνει πίσω του πλούσιο έργο, με έμφαση στο ντοκιμαντέρ (ιστορικό, αρχαιολογικό, λαογραφικό, περιηγητικό, κοινωνικά κ.α.). Ξεχωρίζουν δύο σειρές ντοκιμαντέρ  παραγωγής ΕΡΤ3, 12 επεισοδίων η καθεμία, η «Αρχαιολογική Σκαπάνη» και οι «Ιστορικές Εποχές στη Μακεδονία». Το 2000 ο Απόστολος Τσιτσούλης τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Μελετών Λαμπράκη «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας» για το ντοκιμαντέρ του «Αμφίπολη».  

Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της ΕΡΤ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε για τη δυναμική του παρουσία, την πρωτοποριακή σκέψη του, τον  μειλίχιο χαρακτήρα και τη συναδελφικότητά του.  

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στις 20:00, η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει εκτάκτως το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Απ. Τσιτσούλη «Αμφίπολη».

https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/vary-penthos-stin-oikogeneia-tis-ert3-apo-ton-adokito-chamo-toy-quot-dikoy-tis-quot-apostoloy-tsitsoyli/

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία ΕΡΤ ΑΕ - 8 Ιανουαρίου 2023

Στην ίδια κατηγορία