το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

RF WORLD

Παγκόσμια Σύνοψη WorldDAB – Το ψηφιακό ραδιόφωνο σημειώνει σημαντική πρόοδο σε όλη την Ευρώπη με τις υπηρεσίες σε εθνική εμβέλεια να είναι τώρα ισχυρά εδραιωμένες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ελβετία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία και Ιταλία.

Λονδίνο, 26 Ιουνίου 2014: Ο Οργανισμός WorldDMB καλωσορίζει το λανσάρισμα του ψηφιακού ραδιοφώνου στη Γαλλία την 20η Ιουνίου 2014.

Το άρθρο που ακολουθεί έχει ως στόχο να θυμίσει στους παλιούς και να ενημερώσει τους νεώτερους της βιομηχανίας του Ραδιοφώνου μας (Ιδιοκτήτες Ρ/Σ, Τεχνικούς Διευθυντές, Τεχνικούς RF, Οικονομικούς Διευθυντές και όχι μόνον) αναφορικά με τα κριτήρια που θα πρέπει να αποφασίζουν την επένδυση στον τομέα RF και κυρίως στην αγορά ενός πομπού.

Στα αναλογικά συστήματα εκπομπής του παρελθόντος, σπάνια η κατανάλωση ρεύματος αποτελούσε παράγοντα κλειδί για την επιλογή τεχνολογίας ενός κατασκευαστή. Δεν θεωρήθηκε ως ένας σημαντικός παράγοντας από την άποψη της οικονομίας στο σύνολο, ή σε ένα μεμονωμένο τμήμα της αλυσίδας εκπομπής. Ωστόσο, η προσέγγιση αυτή με την υποβάθμιση του ζητήματος της κατανάλωσης ενέργειας έχει υποστεί έντονη κριτική.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2012-13 ένα πειραματικό multiplex DAB στήθηκε στο Κεντρικό Brighton (Μπράιτον, Ηνωμένο Βασίλειο) με τη χρήση open source τεχνολογίας. Η εργασία έδειξε ότι ένα αυτόνομο multiplex είναι εφικτό για την παροχή πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών στις μικρές περιοχές και προσδιόρισε διάφορες μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του κόστους.

Στο πρώτο μέρος του άρθρου μας εξετάσαμε την οικογένεια προτύπων εκπομπής DRM και το HD Radio και τώρα είναι η ώρα να προβούμε στην ανάλυση ζητημάτων αναφορικά με την αξιοποίηση της οικογένειας προτύπων ψηφιακής εκπομπής DAB και όχι μόνον.

Του Ανδρέα Τζανάκου

Είναι γεγονός ότι το παραδοσιακό μοντέλο εκπομπής ήχου για το Ραδιόφωνο αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις και είναι γεγονός ότι αν θέλει να επιβιώσει και να ανταγωνιστεί τα άλλα ψηφιακά ηλεκτρονικά μέσα, τότε θα πρέπει να ενστερνιστεί και να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες της ψηφιακής διαμόρφωσης και εκπομπής.

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group