το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 09:42

EBU (European Broadcasting Union) - MIS (Media Intelligence Service) - Digital Radio Report 2017.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Συνεργασία αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία του Ψηφιακού Ραδιοφώνου.

Φωτογραφίες: European Broadcasting Union (EBU)
Αρχικό Κείμενο: European Broadcasting Union (EBU)
Μετάφραση-Απόδοση στην Ελληνική Γλώσσα: Ανδρέας Τζανάκος

Απόδοση στην Ελληνική Γλώσσα με την Ευγενική Χορηγία της Εταιρείας AVSYS

 

Η Media Intelligence Service (MIS) της EBU (European Broadcasting Europe) δημοσίευσε την ετήσια ενημερωτική έκθεση της αναφορικά στην πρόοδο του Ψηφιακού Ραδιοφώνου στην Ευρώπη, στα πλαίσια της Εβδομάδας Ψηφιακού Ραδιοφώνου (Digital Radio Week).

Η έκθεση, η οποία υποστηρίζει την πρωτοβουλία της EBU περί του Ψηφιακού Ραδιοφώνου, υπογραμμίζει την ανάγκη της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της εφαρμογής του Ψηφιακού Ραδιοφώνου.

Τούτο έχει αποδειχθεί στην περίπτωση της Νορβηγίας, η οποία πρόσφατα έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεκίνησε την απενεργοποίηση της εκπομπής σήματος στα FM.

Επιπλέον, η έκθεση τονίζει ότι η πρόοδος της εφαρμογής του Ψηφιακού Ραδιοφώνου επιβραδύνεται στις αγορές όπου οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι στοιχισμένοι στον ίδιο σκοπό. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν τη Δημοκρατία της Τσεχίας και την Πολωνία, όπου η αδυναμία συναίνεσης, ή τουλάχιστον συμβιβασμών μεταξύ των διαφόρων πλευρών έχει σταματήσει την ανάπτυξη του Ψηφιακού Ραδιοφώνου.

Ο Επικεφαλής Αναλυτής Μέσων της MIS, Δρ. David Fernandez Quijada παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο στη Σύνοδο για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο (Digital Radio Summit) που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στα πλαίσια της Εβδομάδας Ψηφιακού Ραδιοφώνου 2017 (Digital Radio Week 2017).

“Για πρώτη φορά στην έκθεση μας έχουμε έναν αριθμό για όλους τους Ψηφιακούς Σταθμούς σε όλη την Ευρώπη. Τα στατιστικά στοιχεία μας δείχνουν τη συμπληρωματικότητα των προσφορών ψηφιακών υπηρεσιών των Ιδιωτικών και των Δημοσίων Ραδιοφωνικών Σταθμών”, είπε ο Fernandez Quijada.

“Είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της Ψηφιακής Ραδιοφωνίας οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί όχι μόνον να παρέχουν ταυτόχρονη ψηφιακή εκπομπή των αναλογικών υπηρεσιών τους, αλλά και να προσθέσουν αξία, προσφέροντας και κάτι νέο.”

Πέρα από την παροχή ενημέρωσης σχετικά με τα σημαντικά επιτεύγματα του παρελθόντος έτους για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο, αυτή η έκθεση δίδει και την εικόνα για τις επερχόμενες τάσεις της Βιομηχανίας του Ραδιοφώνου, που αφορούν στους τομείς όπως η Πολιτική και οι Κανονισμοί των Ρυθμιστικών Αρχών, το Περιεχόμενο και Προσφορά του, η Τεχνολογία και οι Επικοινωνίες.

Για πρώτη φορά, αυτή η έκθεση παρουσιάζει μία πλήρη εικόνα της προσφοράς Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των Ιδιωτικών και Δημόσιων Σταθμών, καθώς και του αν εκπέμπουν ταυτοχρόνως ψηφιακά και αναλογικά, ή αποκλειστικά-μόνον σε DAB.

 

Διαβάστε την έκθεση ακολούθως (στην Αγγλική γλώσσα, όπως δημοσιεύτηκε από την EBU).

 


Αν δεν μπορείτε να δείτε το συνημμένο, κατεβάστε το.

 

                                          Χορηγός Απόδοσης στην Ελληνική Γλώσσα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 12:47

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group