το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 09:58

Η Avid με το panel και master class της που περιλαμβάνει τους βραβευμένους επαγγελματίες της Βιομηχανίας Dan Lebental και Steven Ticknor συνδράμει στη γαλούχηση της επόμενης γενιάς δημιουργικών ταλέντων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Avid® (Nasdaq: AVID) ανακοίνωσε την υποστήριξη της στο φετινό υψηλού κύρους Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Savannah (Savannah Film Festival), που οργανώθηκε από το Κολλέγιο Τεχνών και Σχεδίασης Savannah (Savannah College of Arts & Design/SCAD). Για να προετοιμάσει την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς δημιουργικών επαγγελματιών στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον των μέσων, η Avid ήταν χορηγός στο φετινό φεστιβάλ και διοργάνωσε panel και master class με συμμετοχή του μοντέρ κινηματογραφικών ταινιών (Film Editor) Dan Lebental (Ant-Man, Thor: The Dark World, Iron Man, Iron Man 2) και του Επικεφαλής Μοντέρ ήχου (Supervising Sound Editor) Steven Ticknor (Total Recall, The Lincoln Lawyer, Terminator 3: Rise of the Machines, Spider-Man).

Lebental και Ticknor έδωσαν στους συμμετέχοντες εις βάθος γνώση στον τρόπο που αξιοποίησαν την φιλοσοφία Avid EverywhereTM για τη δημιουργία μερικών εκ των πιο σπουδαίων ταινιών με τη χρήση των δημιουργικών εργαλείων της Avid Artist® Suite με την ενίσχυση της Avid MediaCentral™ Platform. Οι καλύτεροι 20 σπουδαστές του SCAD είχαν τη δυνατότητα για μία συνεδρία ένας-προς-ένα, με τον Lebental και Ticknor, ως μέρος του editorial master class.

Ο Lebental μοντάρει κινηματογραφικές ταινίες για περισσότερα από 20 χρόνια, εργαζόμενος με κάποια από τα κορυφαία κινηματογραφικά studios και σκηνοθέτες του Hollywood. Η μακροχρόνια συνεργασία του με τον Jon Favreau έχει αποφέρει τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες όπως οι κινηματογραφικές ταινίες Iron Man, Iron Man 2 και Elf. Επίσης, συνεργάστηκε στενά με τον Ηθοποιό/Σκηνοθέτη Vince Vaughan για το μοντάζ των ταινιών Couple’s Retreat, Wild West Comedy Show και The Break-Up.

Σε όλη την καριέρα του ο Lebental υποστηρίζει και αποτελεί μέντορας φοιτητών και επίδοξων επαγγελματιών, έχοντας τη χαρά να προωθεί νέες γενιές μοντέρ. “Είχα την χαρά να μιλήσω στο Savannah Film Festival και να μοιραστώ τη γνώση μου ως μοντέρ κινηματογραφικών ταινιών που δούλεψε τα τελευταία 25 χρόνια κολλημένος στο σύστημα μου από την Avid, διαμορφώνοντας σπουδαίες ιστορίες,” είπε ο Lebental.

Έχοντας τη βάση του στη Sony Pictures, από το 1990, ο Ticknor είναι ένας βετεράνος Επικεφαλής του Ήχου, Re-recording Mixer και Σχεδιαστής Ήχου με περισσότερα από 100 κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές, όπως Surf’s Up, Flags of our Fathers, Terminator 3: Rise of the Machines και Spider-Man. Υπηρετεί και ως Re-recording FX mixer σε πολλές ταινίες όπου σχεδιάζει και/ή που έχει την εποπτεία.

"Τίποτα δε μου δίδει περισσότερη χαρά από τη μεταφορά της γνώσης που αποκόμισα από την εργασία μου στην Κινηματογραφική Βιομηχανία και στον τρόπο που εξελίσσεται,” είπε ο Ticknor. "Βρίσκομαι στον τομέα σχεδίασης και μίξης της Sony τα τελευταία 26 χρόνια. Όταν μπήκα σε αυτή τη δουλειά, κανένας δεν χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σήμερα, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι υπάρχει ένα πρότυπο της Βιομηχανίας και αυτό είναι η Avid. Ήμουν τυχερός που έμαθα αρκετά από κάποιους εκ των καλυτέρων ανθρώπων της βιομηχανίας και εκείνο που καθιστά τη βιομηχανία τόσο ισχυρή είναι η προθυμία της να μοιραστεί. Πάντοτε προσδοκώ να εμπνεύσω νέα μυαλά και να τους μεταφέρω μερικές ιστορίες.”

“Οι σημερινοί σπουδαστές του Κινηματογράφου αντιμετωπίζουν ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον κατά τη μετάβαση τους στις καριέρες του πραγματικού κόσμου,” ανέφερε ο Kyle Kim-Hays, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Marketing της Avid. “Συνεργαζόμενοι στενά με εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το SCAD, προκειμένου να προσδώσουμε στους σπουδαστές πρόσβαση στα εργαλεία-πρότυπα της βιομηχανίας, στους προηγμένους εκπαιδευτικούς πόρους και στην εις βάθος ενημέρωση από τους πιο επιτυχημένους επαγγελματίες, μπορούμε να βοηθήσουμε στην προετοιμασία των αυριανών δημιουργικών επαγγελματιών για μελλοντική επιτυχία.”

Πληροφορίες: www.avid.com & Telmaco S.A. (Διανομέας Ελλάδος)

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 13:22

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group