Σε Στρασβούργο & Λουξεμβούργο η Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη - Διάσκεψη Υπ. Πολιτισμού Συμβουλίου της Ευρώπης & Συμβούλιο Υπ. Πολιτισμού & Οπτικοακουστικών ΕΕ.

​Στη Διάσκεψη των Υπουργών Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης που  διοργανώνεται από την ιταλική προεδρία, στο Στρασβούργο, την Πέμπτη και την Παρασκευή 1η Απριλίου και στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού), που θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στο Ευρωπαϊκό Συνεδριακό Κέντρο στο Λουξεμβούργο - Kirchberg, θα συμμετάσχει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.



Στο επίκεντρο της Διάσκεψης των Υπουργών Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, βρίσκεται η θεματική «Δημιουργώντας το μέλλον μας: Δημιουργικότητα και πολιτιστική κληρονομιά ως στρατηγικοί πόροι για μία ποικιλόμορφη και δημοκρατική Ευρώπη». Τα προς συζήτηση θέματα αφορούν στη συμβολή του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς ως στρατηγικοί πόροι για μια βιώσιμη Ευρώπη, στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της διαφορετικότητας και του πλουραλισμού, καθώς και στις μεθόδους για την καταπολέμηση των αδικημάτων που σχετίζονται με τα πολιτιστικά αγαθά.

Το Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, θα απασχολήσει η ενίσχυση των διαπολιτισμικών ανταλλαγών μέσω της κινητικότητας των καλλιτεχνών και των επαγγελματιών του πολιτιστικού τομέα και της πολυγλωσσίας στην ψηφιακή εποχή και η διαμόρφωση ευρωπαϊκής στρατηγικής για το οικοσύστημα των κλάδων του πολιτισμού και της δημιουργικότητας.

Πληροφορίες: www.culture.gov.gr

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) - 30 Μαρτίου 2022

Στην ίδια κατηγορία