DIGEA - ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ: Ετήσια Οικονομική Έκθεση 2019.

Διαβάστε ακολούθως κάποια σημαντικά δεδομένα και όλη την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της Ανώνυμης Εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων DIGEA - ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ για τη χρήση που έληξε την 31 Δεκεμβρίου 2019 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς όπως έχουν υιοθετηθεί από την E.E.



Επιδόσεις και χρηματοοικονομική θέση για τη χρήση που έληξε την 31 Δεκεμβρίου 2019 Οικονομικά αποτελέσματα (τα ποσά είναι σε Ευρώ):

Κατά τη διαρρεύσασα χρήση 2019:

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ανήλθε σε 16,43 εκ. παρουσιάζοντας ελαφρά μείωση 0,9% σε σχέση με το 2018.

Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της Εταιρείας ανήλθαν σε 12,97 εκ. έναντι 12,18 της προηγούμενης χρήσης.

Τα κέρδη προ χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων, αποσβέσεων και φόρων της Εταιρείας (EBITDA) ανήλθαν σε 8,40 εκ. έναντι 8,63 εκ. το 2018, παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,6%. Το σχετικό περιθώριο επί του κύκλου εργασιών (EBITDA margin) ανήλθε σε 51,1% από 52,1% στην προηγούμενη χρήση.

Στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας οι καθαροί χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα ανήλθαν σε 0,59 εκ., σημειώνοντας μείωση κατά 28,6% σε σχέση με το 2018.

Το σύνολο των έντοκων υποχρεώσεων της Εταιρείας (μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες) μειώθηκε κατά 2,7 εκ. σε 17 εκ.

Τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας κατά την 31 Δεκεμβρίου 2019 ανέρχονται σε 18,02 εκ. (2018: 16,19 εκ).

Πορεία εργασιών

Α. Ανάπτυξη δικτύων και υπηρεσιών

Συνεχίστηκε η καλή πορεία των εργασιών της Εταιρείας με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του δανεισμού της.

Τον Φεβρουάριο 2015 ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης της χώρας σύμφωνα με το προβλεπόμενο πλάνο διαδοχικής ενεργοποίησης της ψηφιακής ευρυεκπομπής κατά περιοχές σε συνδυασμό με την απενεργοποίηση των αντίστοιχων αναλογικών κέντρων εκπομπής. Επίσης από το Φεβρουάριο του 2016 έγινε ενεργοποίηση της μετάδοσης προγραμμάτων σε μορφή Υψηλής Ευκρίνειας από συγκεκριμένα κέντρα εκπομπής για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.
Συνολικά, 161 κέντρα εκπομπής της DIGEA που κατανέμονται σε όλη τη χώρα δίνουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε άνω του 96% του πληθυσμού της χώρας, υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του Συστήματος Ελέγχου και Εποπτείας των κέντρων εκπομπής, που δίνει τη δυνατότητα στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας το οποίο λειτουργεί επί 24ώρου βάσης και παρέχει άμεση πληροφόρηση για την κατάσταση του δικτύου και επιταχύνει σημαντικά τους χρόνους εντοπισμού και αποκατάστασης τυχόν προβλημάτων.

Β. Επενδύσεις

Οι επενδυτικές δαπάνες της Εταιρείας το 2019 (ενσώματες και ασώματες) ανήλθαν σε 1,9 εκ. αυξημένες κατά 0,2 εκ. σε σχέση με τη χρήση του 2018.

Με άξονα τη βελτίωση της διαθεσιμότητας του δικτύου οι επενδύσεις του 2019 έγιναν με γνώμονα την άμεση αντιμετώπιση των βασικών παραγόντων που οδηγούν σε παροδική απώλεια της υπηρεσίας όπως οι διακοπές ηλεκτροδότησης, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι αστοχίες εξοπλισμού. Στο πλαίσιο αυτό οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν περιλάμβαναν ενδεικτικά την εγκατάσταση γεννητριών, δορυφορικών πιάτων με αντοχή σε συνθήκες χιονόπτωσης, εφεδρικών συστημάτων εκπομπής, εξοπλισμού μικροκυματικών ζεύξεων για παροχή εφεδρείας στη μετάδοση σήματος και βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Με κατάλληλη στόχευση των επενδύσεων αυτών σε συγκεκριμένα κέντρα εκπομπής το 2019 βελτιώθηκε σημαντικά η διαθεσιμότητα δικτύου σε σχέση με το 2018.

Επίσης το 2019 συνεχίστηκαν οι δραστηριότητες που είχαν ξεκινήσει από το 2015 και αφορούσαν την διαδικασία αδειοδότησης των κέντρων εκπομπής σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου.
 
Γ. Λειτουργική βελτιστοποίηση

Από τον Δεκέμβριο του 2015 είναι σε λειτουργία ενοποιημένο σύστημα διαχείρισης λειτουργίας (CRM), που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης στατιστικών στοιχείων για τη λειτουργία του δικτύου με στόχο τον εντοπισμό τυχόν αδυναμιών και τον προγραμματισμό βελτιώσεων.

Η αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου υποστηρίζεται από τρία επίπεδα υποστήριξης: (α) το Κέντρο Επίβλεψης Λειτουργίας του Δικτύου το οποίο λειτουργεί σε24ώρη βάση και εντοπίζει άμεσα όλα τα προβλήματα του δικτύου, (β) το τμήμα Συντήρησης του Δικτύου το οποίο αποτελείται από προσωπικό της Εταιρείας αλλά και εκτεταμένο δίκτυο τοπικών τεχνικών σε όλη την Ελλάδα και εξασφαλίζει την δυνατότητα ταχείας επέμβασης στα κέντρα εκπομπής με σκοπό την αποκατάσταση βλαβών και (γ) τις εξειδικευμένες ομάδες σχεδιασμού και υποστήριξης οι οποίες έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση βλαβών του εξοπλισμού με απομακρυσμένη διαχείριση ή με επίσκεψη στα κέντρα εκπομπής.

Το 2017 ξεκίνησε μία συστηματική καταγραφή και εφαρμογή τυποποιημένων διαδικασιών λειτουργίας του δικτύου με σκοπό την βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ομάδων υποστήριξης και την ελαχιστοποίηση του χρόνου ανταπόκρισης σε βλάβες. Η δραστηριότητα αυτή συνεχίστηκε και το 2019 με έμφαση στην ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή των διαδικασιών αυτών από το προσωπικό της Εταιρείας.

Δ. Έρευνα και ανάπτυξη

Η Εταιρεία με το καταρτισμένο προσωπικό που διαθέτει, παρακολουθεί τις εξελίξεις στις ψηφιακές, τηλεπικοινωνιακές και δικτυακές τεχνολογίες και εξετάζει τις δυνατότητες βελτίωσης των υπηρεσιών που έχει ήδη αναλάβει ή μείωσης του σχετικού κόστους, παράλληλα με τη διερεύνηση δυνατοτήτων παροχής νέων ανταγωνιστικών υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

Διαβάστε ακολούθως όλη την Ετήσια Οικονομική Έκθεση 2019:

Πληροφορίες: www.digea.gr

Παρατηρήσεις: Ετήσια Οικονομική Έκθεση 2019 -  DIGEA - ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ

Στην ίδια κατηγορία