ΕΣΡ: Δεν συντρέχει περίπτωση Παραβίασης Υποχρέωσης Συνεχούς Λειτουργίας Ρ/Φ Σταθμού ΛΑΪΚΟΣ FM (ΠΡΩΗΝ ΜΙΝΙ FM 107,1) Ν. Ηλείας.

Διαβάστε ακολούθως την Απόφαση 102/2023 της Ανεξάρτητης Αρχής:



Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, συνήλθε σε συνεδρίαση στον συνήθη γι’ αυτό τόπο την 19.4.2022 και ώρα 11:00, προκειμένου να συζητήσει επί της κατωτέρω υποθέσεως. Συγκροτήθηκε από τους: Αθανάσιο Κουτρομάνο, πρόεδρο, Ευτέρπη Κουτζαμάνη-Δρίλια, αντιπρόεδρο, και (με τηλεδιάσκεψη μέσω «epresence.gov.gr») τα μέλη: Καλλιόπη Διαμαντάκου, Βασίλειο Καραποστόλη, Νικόλαο Κιάο, Ευαγγελία Μήτρου, Γεώργιο Πλειό, Γεώργιο Σαρειδάκη και Σωκράτη Τσιχλιά. Χρέη γραμματέως εκτέλεσε η Αναστασία Μαραζίδου, διοικητική υπάλληλος του ΕΣΡ.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο έλεγχος της λειτουργίας ή μη του ραδιοφωνικού σταθμού «ΛΑΪΚΟΣ FM» (ΠΡΩΗΝ «ΜΙΝΙ FM 107,1») Νομού Ηλείας, ιδιοκτησίας του ιδιώτη Μάρκου Τηνιακού. Σημειώνεται ότι η μεταβίβαση του ως άνω ραδιοφωνικού σταθμού προς τον ιδιώτη Μάρκο Τηνιακό δεν έχει εισέτι εγκριθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Για τον έλεγχο σχηματίσθηκαν οι υπ’ αριθμ. 460/2017 και 83/2019 φάκελοι, οι οποίοι ανατέθηκαν στην διοικητική υπάλληλο του ΕΣΡ Αικατερίνη Δημητρακοπούλου και στην ειδική επιστήμονα-νομικό Παρασκευή Καρατζόγλου, αντιστοίχως. Η Διοικητική υπάλληλος υπέβαλε την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΣΡ 236/ΕΣ/17.3.2022 έκθεσή της και η Ειδική Επιστήμων την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΣΡ 307/ΕΣ/31.3.2022 νομική της εισήγηση.

Κατά την συζήτηση της υπόθεσης, παρέστη για λογαριασμό του ως άνω ραδιοφωνικού σταθμού, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του αποκτήσαντος το ραδιοφωνικό σταθμό Μάρκου Τηνιακού, Αντώνιος Πετρίδης. Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο ο Δικηγόρος δήλωσε ότι γνωρίζει το περιεχόμενο των φακέλων, έλαβε δε το λόγο και ανέπτυξε τους ισχυρισμούς του. Ζήτησε στην συνέχεια -και η Ολομέλεια δέχθηκε- να του παρασχεθεί προθεσμία για την κατάθεση έγγραφου υπομνήματος έως την 20.5.2022 και η συζήτηση κηρύχθηκε περαιωμένη. Ο ραδιοφωνικός σταθμός κατέθεσε στην Γραμματεία το με αριθμ. πρωτ. ΕΣΡ 3343/20.5.2022 υπόμνημα, με το οποίο αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο του αριθμ. πρωτ. ΕΣΡ 5127/1.10.2018 υπομνήματος που είχε καταθέσει η πρώην ιδιοκτησιακή φορέας του ραδιοφωνικού σταθμού Ευανθία Παναγοπούλου, ύστερα από την ακρόαση του ως άνω σταθμού, για την ίδια νομοθετική παράβαση ενώπιον της Ολομέλειας του ΕΣΡ την 18.9.2018, για την οποία όμως (ακρόαση) δεν λήφθηκε απόφαση. Επίσης, ο σταθμός κατέθεσε το με αριθμ. πρωτ. ΕΣΡ 3347/20.5.2022 συμπληρωματικό υπόμνημα

Την 31.5.2022 και ώρα 11.00 η Ολομέλεια συνήλθε σε διάσκεψη επί της υποθέσεως, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου. Συγκροτήθηκε από τους: Αθανάσιο Κουτρομάνο, πρόεδρο, Ευτέρπη Κουτζαμάνη-Δρίλια, αντιπρόεδρο, και (με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας «epresence.gov.gr») τα μέλη: Καλλιόπη Διαμαντάκου, Βασίλειο Καραποστόλη, Νικόλαο Κιάο, Γεώργιο Σαρειδάκη και Σωκράτη Τσιχλιά. Απόντα τα μέλη, Ευαγγελία Μήτρου και Γεώργιος Πλειός, οι οποίοι είχαν κληθεί νομίμως και απούσα επίσης κατά την ψηφοφορία η Καλλιόπη Διαμαντάκου. Χρέη γραμματέως εκτέλεσε η Αναστασία Μαραζίδου, διοικητική υπάλληλος του ΕΣΡ. Παρέστη επίσης και η ανωτέρω εισηγήτρια, η οποία ανέπτυξε το ζήτημα προφορικώς και αποχώρησε. Η Ολομέλεια, αφού μελέτησε το σύνολο των στοιχείων του φακέλου:

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΩΣ ΕΞΗΣ

Ι. Νομικό Μέρος

1.    Κατά το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος: ««Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας».

2.    Κατά το άρθρο 53 παρ. 1 και 2 του Ν. 2778/1999: 1 «Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, που λειτουργούσαν την 1η Νοεμβρίου 1999, θεωρούνται ως νομίμως λειτουργούντες μέχρι την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η οποία προβλέπεται στο άρθρο 7 παρ. 2 του ν. 2328/ 1995, για την προκήρυξη συγκεκριμένων θέσεων αδειών λειτουργίας τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών» και 2 «Οι αναφερόμενοι στην προηγούμενη παράγραφο ραδιοφωνικοί σταθμοί οφείλουν να τηρούν τους προβλεπόμενους στο άρθρο 8 του Ν. 2328/1995 κανόνες λειτουργίας καθώς και αυτούς που προβλέπονται από τους ισχύοντες κώδικες δεοντολογίες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η παραβίαση των ανωτέρω κανόνων η οποία διαπιστώνεται με βάση τεκμηριωμένη και ειδικά αιτιολογημένη καταγγελία παντός έχοντος έννομο συμφέρον, έχει ως συνέπεια την άμεση διακοπή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού, με απόφαση του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,...»

3.    Κατά το άρθρο 11 παρ. 4 του Ν. 3592/2007: «Οι φορείς άδειας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών πρέπει να διασφαλίζουν την αδιάλειπτη λειτουργία τους...».
Από το συνδυασμό των διατάξεων αυτών, μεταξύ τους και προς την γενική αρχή της λογικής συνοχής και ενότητας της έννομης τάξης, συνάγονται τα ακόλουθα:
Σκοπός του νομοθέτη ήταν να επιτρέψει την προσωρινή λειτουργία των σταθμών στους οποίους χορηγούνταν βεβαίωση λειτουργίας μέχρι την έκδοση προκήρυξης συγκεκριμένων θέσεων αδειών λειτουργίας τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών για την αντίστοιχη γεωγραφική περιοχή. Η προσωρινή αυτή λειτουργία δεν αναιρεί την υποχρέωση των σταθμών αυτών να τηρούν όχι μόνο τις αναφερόμενες στην ως άνω διάταξη του άρθρου 53 υποχρεώσεις αλλά το σύνολο των υποχρεώσεων που προβλέπονται για τους αδειούχους σταθμούς, μεταξύ των οποίων και της προαναφερθείσας του άρθρου 11 παρ. 4 του Ν. 3592/2007 περί της συνεχούς λειτουργίας τους, λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των σταθμών.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί όμως ως παραβίαση της διατάξεως του άρθρου 11 παρ. 4 του Ν. 3592/2007 η βραχύβια και ανυπαίτια διακοπή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού, που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους ανωτέρας βίας, που οδηγούν στην αδυνατότητα ιχνηλάτησης της εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού από την ΕΕΤΤ. Επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει διακόψει την λειτουργία του όταν μετά την διαπιστωθείσα μη καταγραφή σήματος καταγράφεται εκ νέου από τις υπηρεσίες της ΕΕΤΤ ή όταν ο ραδιοφωνικός σταθμός έχει υποβάλει επί σειρά ετών, τα απαιτούμενα στοιχεία για την ενημέρωση του τηρουμένου στο ΕΣΡ μητρώου.

Κατά την μειοψηφούσα άποψη, από το συνδυασμό των ως άνω διατάξεων, μεταξύ τους και προς την γενική αρχή της λογικής συνοχής και ενότητας της έννομης τάξης, συνάγονται τα ακόλουθα:
(α) Ότι μεταξύ του Κράτους και του προσώπου, που χρησιμοποιούσε μια ραδιοφωνική συχνότητα δημιουργείται μια ιδιόρρυθμη (sui generis) δημοσίου δικαίου έννομη σχέση (προσομοιάζουσα με εκείνη της κατοχής και χρήσης δημοσίου κτήματος), με την οποία παρέχεται στον χρήστη η δυνατότητα πραγματοποίησης ραδιοφωνικών εκπομπών κατά τον μεταγενέστερο της 01.11.1999 χρόνο.
(β) Ότι εξαιτίας του όλως εξαιρετικού χαρακτήρος της ρύθμισης - αφού δι’ αυτής επιδιώκεται η έννομη τακτοποίηση έκνομης δραστηριότητας - και της ως εκ τούτου ανάγκης οι σχετικές διατάξεις να ερμηνεύονται στενώς, παρέχεται στον δικαιούχο η δυνατότητα χρήσης της συγκεκριμένης και μόνο συχνότητας και όχι οποιασδήποτε άλλης ή του ραδιοφωνικού φάσματος γενικώς.
(γ) Ότι για όσο χρονικό διάστημα ο σταθμός εκπέμπει ραδιοφωνικό πρόγραμμα είτε εντελώς αυθαίρετα, είτε επειδή «θεωρείται νομίμως λειτουργών», οφείλει - για την ταυτότητα του νομικού λόγου, και δη κατά μείζονα λόγο - να πληροί τις προϋποθέσεις και να τηρεί τις υποχρεώσεις που εκ της νομοθεσίας προβλέπονται για νομίμως αδειοδοτημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, αφού, υπό την αντίθετη εκδοχή, θα προέκυπτε το προφανές άτοπο να αποδίδεται στην βούληση του Νομοθέτη η πρόθεση να υπαγάγει τους νομοταγείς πολίτες, δηλαδή τους κατόχους νόμιμης άδειας σε δυσμενέστερη θέση έναντι των αδικοπραγούντων, δηλαδή των αυθαίρετων χρηστών του φάσματος (πρβλ. σχετικώς Ολ. ΣτΕ 3578/2010 και ΑΠ 1701/2014).
(δ) Ότι ένας τέτοιος όρος ύπαρξης της έννομης σχέσης και μια αντίστοιχη υποχρέωση του χρήστη μιας ραδιοφωνικής συχνότητας είναι η διαρκής και αδιάλειπτη λειτουργία του σταθμού, η διακοπή της λειτουργίας του οποίου επιφέρει αυτοδίκαιη κατάργηση της όλης έννομης σχέσης μεταξύ του δικαιούχου και του Κράτους (το οποίο μάλιστα, με βάση και τους διεθνείς κανόνες, δεν έχει δικαίωμα αποθεματοποίησης του ραδιοφωνικού ή του τηλεοπτικού φάσματος).

ΙΙ. Πραγματικό Μέρος

Ο ραδιοφωνικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο «ΛΑΪΚΟΣ FM» (ΠΡΩΗΝ «ΜΙΝΙ FM 107,1») ανήκει στους νομίμως λειτουργούντες ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Ηλείας, δυνάμει της αριθμ. ΑΠ 17795/61/3132/22.05.2001 Βεβαίωσης Νομίμου Λειτουργίας, που εκδόθηκε από το Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ και νομιμοποιείται να εκπέμπει στην συχνότητα 107,1 MHZ από το κέντρο εκπομπής της Σμέρνας. Στις 18.09.2018 έλαβε χώρα ακρόαση του ως άνω ραδιοφωνικού σταθμού ενώπιον της Ολομέλειας του ΕΣΡ, αναφορικά με την διερεύνηση της τυχόν μη αδιάλειπτης λειτουργίας αυτού, με βάση το με αριθμό πρωτ. ΕΣΡ 3864/18.07.2017 έγγραφο της ΕΕΤΤ (Περιφερειακό Γραφείο Πατρών), συνεπεία του οποίου σχηματίσθηκε ο φάκελος με αριθμό 460/2017. Στο έγγραφο αυτό (3864/18.07.2017) της ΕΕΤΤ αναφέρεται η μη καταγραφή εκπομπής του ως άνω ραδιοφωνικού σταθμού κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις ημερομηνίες 11.01.2017, 15¬16.03.2017, 11-12.05.2017 και 20-21.05.2017. Η πρώην ιδιοκτησιακή φορέας του ραδιοφωνικού σταθμού Ευανθία Παναγοπούλου - Κουτσούκου, η οποία παραστάθηκε στην ως άνω ακρόαση κατέθεσε το από 01.10.2018 υπόμνημα, στο οποίο παρέθεσε τους τεχνικούς λόγους ανωτέρας βίας, που οδήγησαν στην αδυνατότητα ιχνηλάτησης της εκπομπής του ραδιοσταθμού από την ΕΕΤΤ και συνέδραμαν στην βραχύβια και ανυπαίτια διακοπή της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού κατά τις παραπάνω ημερομηνίες. Ειδικότερα ανέφερε ότι η διακοπή λειτουργίας που διαπιστώθηκε από την ΕΕΤΤ την 11.01.2017 οφειλόταν στις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την παραπάνω ημερομηνία στην πρωτεύουσα θέση εκπομπής «Σμέρνα» του σταθμού και συγκεκριμένα στις σφοδρές χιονοπτώσεις, οι οποίες και οδήγησαν στην πτώση του καλωδίου εκπομπής, καθώς το χωριό Σμέρνα έχει υψόμετρο 650 μέτρα και το κέντρο εκπομπής βρίσκεται στα 850 μέτρα περίπου και επικαλέσθηκε σχετική ιστοσελίδα πρόγνωσης καιρού της περιοχής Ηλείας. Καθόσον αφορά τις διακοπές κατά τους μήνες Μάρτιο και Μάϊο του έτους 2017 ανέφερε ως αιτία αυτών δολιοφθορά, που τελέσθηκε από τρίτο πρόσωπο, το οποίο τοποθέτησε ξένο μεταλλικό σώμα μέσα στο καλώδιο καθόδου της κεραίας με αποτέλεσμα να πέφτει ο πομπός και ο εντοπισμός της αιτίας να είναι δυσχερής.
Επίσης ανέφερε ότι παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα και κατά το μήνα Μάϊο του 2016 και είχε υποβληθεί μήνυση στο ΑΤ Κρεστένων.

Η βασιμότητα των ως άνω ισχυρισμών, που ανέφερε στο από 01.10.2018 υπόμνημά της στηρίζεται και στην από 08.09.2018, με αριθμό 69836/14.09.2018 Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών και Μεταφορών, αίτησή της, που προσκόμισε, από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει ότι ζήτησε, προφανώς λόγω των ανωτέρων περιστατικών που έλαβαν χώρα το έτος 2017 στο κέντρο εκπομπής του σταθμού «Σμέρνα», την έγκριση λειτουργίας δευτερεύουσας συμπληρωματικής θέσης ευρυεκπομπής στην θέση «Φραγκαπήδημα» Ν. Ηλείας στην ίδια συχνότητα 107,1 MHZ, με σκοπό την διασφάλιση της απρόσκοπτης και αδιάλειπτης λειτουργίας του ραδιοσταθμού της.

Μετά την ακρόαση του ραδιοφωνικού σταθμού κοινοποιήθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων το αριθμ. 29456/Φ386/11.10.2018 έγγραφό της (ΑΠ ΕΣΡ 5422/17.10.2018) το οποίο απηύθυνε στον Δημήτριο Κακούρη, ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού «MAD RADIO» Ν. Αιτωλοακαρνανίας, από το περιεχόμενο του οποίου προκύπτει ότι την 20.10.2015 ο ραδιοφωνικός σταθμός «MINI FM 107.1» εξέπεμπε από το κέντρο εκπομπής της Σμέρνας, ενώ δεν καταγράφηκε εκπομπή, πέραν των ως άνω ημερομηνιών που αναφέρθηκαν παραπάνω και για τις οποίες κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις ο ραδιοφωνικός σταθμός και την 16.05.2017 και 20-21.06.2017 από το κέντρο εκπομπής Σμέρνας καθώς επίσης και την 24.01.2014 και 05.01.2017 από το κέντρο εκπομπής Φραγκαπήδημα, θέση από την οποία δεν νομιμοποιείτο να εκπέμπει ο ραδιοφωνικός αυτός σταθμός, γι’ αυτό και υπέβαλε την από 08.09.2018, όπως αναφέρθηκε, σχετική αίτηση για την έγκριση λειτουργίας αυτής ως δευτερεύουσας συμπληρωματικής θέσης ευρυεκπομπής του. Επίσης όπως προκύπτει από το αριθμ. πρωτ. 33170/15.12.2021 έγγραφο της ΕΕΤΤ και το αριθμ. πρωτ. 236/ΕΣ/17.03.2022 έγγραφο της διοικητικής υπαλλήλου του ΕΣΡ Αικατερίνης Δημητρακοπούλου ο παραπάνω ραδιοφωνικός σταθμός εξέπεμπε την 20.10.2015 από το κέντρο εκπομπής Σμέρνα, την 03.10.2018 εξέπεμπε από την θέση εκπομπής Φραγκαπήδημα και δεν εξέπεμπε την ώρα μέτρησης από το κέντρο εκπομπής Σμέρνα, την 11.04.2019 εξέπεμπε από την θέση εκπομπής Φραγκαπήδημα και από την θέση εκπομπής Σμέρνα (βλ. σελ. 3 της ΑΠ 892/15/22.04.2019 απόφασης ΕΕΤΤ), την 03.09.2019 καταγράφεται μέτρηση εκπομπής που έγινε από τα Κρέστενα, την 24 και 28.07.2020 εξέπεμπε από το κέντρο εκπομπής Σμέρνα ενώ την 24.09.2020 εξέπεμπε από την θέση εκπομπής Φραγκαπήδημα. Για το έτος 2016 δεν υπάρχουν διαθέσιμες καταγραφές για κανένα ραδιοφωνικό σταθμό στο Νομό Ηλείας.

Περαιτέρω, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της αριθμ. πρωτ. 892/15/22.04.2019 απόφασης της ΕΕΤΤ, η μετάδοση του ραδιοφωνικού προγράμματος του παραπάνω σταθμού, κατά τις ως άνω ημερομηνίες που αναφέρθηκαν, από την θέση Φραγκαπήδημα και όχι από την πρωτεύουσα θέση εκπομπής της Σμέρνας από την οποία εξέπεμπε την 01.11.1999 και εντεύθεν, έγινε για λόγους ανωτέρας βίας -βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ (βλ. σχετ. 8647/03.12.2018 έγγραφο ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Πύργου) που έθεσαν εκτός λειτουργίας την θέση εκπομπής Σμέρνας και όχι από υπαιτιότητα της πρώην ιδιοκτησιακής φορέως του ραδιοφωνικού σταθμού, μετά δε την αποκατάσταση των τεχνικών αυτών προβλημάτων, οπότε και κατέστη εφικτή η χρήση της προαναφερόμενης θέσης η πρώην ιδιοκτήτρια του σταθμού συμμορφώθηκε πλήρως προς τις κείμενες διατάξεις ενεργοποιώντας την θέση αυτή.

Ενόψει τούτων και με βάση τα προεκτεθέντα, προκύπτει ότι η μη καταγραφή μετάδοσης ραδιοφωνικού σήματος του ραδιοφωνικού σταθμού από το κέντρο εκπομπής Σμέρνα κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΕΤΤ στις ημερομηνίες που αναφέρθηκαν, οφειλόταν σε προσωρινή αδυναμία μετάδοσης του σήματος τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, για τεχνικούς λόγους ανωτέρας βίας και δεν μπορεί να θεωρηθεί, ότι η πρώην ιδιοκτήτρια του σταθμού είχε διακόψει εθελούσια την λειτουργία αυτού. Η παραπάνω άποψη ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός στην διάρκεια των τελευταίων ετών, μεταξύ των ετών 2014 και 2021 είχε υποβάλει τα απαιτούμενα στοιχεία για την ενημέρωση του τηρούμενου στο ΕΣΡ μητρώου (βλ. σχετικό με αριθμ. πρωτ. 236/ΕΣ/17.03.2022 έγγραφο της διοικητικής υπαλλήλου Αικατερίνης Δημητρακοπούλου).

ΙΙΙ. Υπαγωγή

Από τα προεκτεθέντα συνάγεται, κατά πλειοψηφία, ότι δεν παραβιάστηκε η υποχρέωση συνεχούς λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού με τον διακριτικό τίτλο «ΛΑΪΚΟΣ FM» (ΠΡΩΗΝ «ΜΙΝΙ FM 107.1»). 

Κατά την γνώμη, όμως, δύο μελών, η διακοπή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού επί μακρό χρονικό διάστημα είναι πλήρως αποδεδειγμένη και ως εκ τούτου έχει επέλθει διακοπή της έννομης σχέσης του φορέως με την χρησιμοποιούμενη συχνότητα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δέχεται, κατά πλειοψηφία, ότι δεν συντρέχει περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης συνεχούς λειτουργίας του ραδιοφωνικούσταθμού «ΛΑΪΚΟΣ FM» (ΠΡΩΗΝ «ΜΙΝΙ FM 107,1») Νομού Ηλείας, ιδιοκτησίας του ιδιώτη Μάρκου Τηνιακού.

Κρίθηκε και αποφασίστηκε την 31η Μαΐου 2022 και δημοσιεύθηκε την 14η Ιουνίου 2023.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Ρ.                   H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΑΖΙΔΟΥ

Πληροφορίες: www.esr.gr

Παρατηρήσεις: Απόφαση 102/2023 - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΕΣΡ) - 14η Ιουνίου 2023

Στην ίδια κατηγορία