Ο Νοτιοαφρικανικός Ρ/Φ Σταθμός Radio Barbeton βασίζεται στην Τεχνολογία της AEQ για το νέο του Broadcast Studio.

Το MDDA συνεργάζεται με τον Ρ/Φ Σταθμό Radio Barbeton για την επιλογή της ψηφιακής κονσόλας AEQ Forum IP ως καρδιά του συστήματος του.



Ο Σταθμός Radio Barberton, γνωστός και ως BCR, είναι ένας Κοινοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός που εκπέμπει στερεοφωνικά στη συχνότητα 104.1 FM στην επαρχία Mpumalanga και ιδιαίτερα στις περιοχές Barberton, Mbombela Nelspruit, Whiteriver, Watervalboven και Machadorp, με την κάλυψη του φτάνει έως το Badplaas και το Sabie κοντά τα σύνορα με τη Μοζαμβίκη. Από την ίδρυσή του ο Ρ/Φ Σταθμός Radio Barberton λειτουργεί με τις κοινότητες που εξυπηρετεί για την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη μετάδοση ποιοτικών εκπομπών που στοχεύουν στην εκπαίδευση και την ανύψωση των ακροατών. Ο Σταθμός προσελκύει ταλέντα από την κοινότητα και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα περιφερειακού και διεθνούς περιεχομένου με αληθινή τοπική γεύση.

Ανταποκρινόμενο στο σημαντικό κοινωνικό έργο, το South African Media Diversity Development Agency (MDDA) συνεργάστηκε με το Radio Barberton παρέχοντας ένα νέο broadcast studio, για το οποίο η Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας επέλεξε ως καρδιά του συστήματος τον ψηφιακό μίκτη AEQ FORUM.



Το AEQ FORUM IP είναι ένας μίκτης που σχεδιάστηκε για τον έλεγχο ONAIR εκπομπών. Ενσωματώνει όλες τις βασικές δυνατότητες που είναι απαραίτητες σε αυτόν τον τύπο περιβάλλοντος: αυτόματη σίγαση ηχείων, σίγαση για βήχα, fader-start, σηματοδότηση ελέγχου, σήματα για την αυτοματοποίηση εξωτερικού εξοπλισμού, διαχείριση εξωτερικών επικοινωνιών, ενδοεπικοινωνία κ.α. Με την αρθρωτή (modular) σχεδίαση και το μικρό μέγεθος ο μίκτης AEQ FORUM IP προσαρμόζεται τέλεια σε διαφορετικά σενάρια εργασίας: self-control, control-studio, έλεγχος τηλεοπτικής παραγωγής, παραγωγή ήχου, μικτές διαμορφώσεις, ενσωμάτωση σε μεγάλες εγκαταστάσεις κ.α.



Η εγκατάσταση στο BCR ολοκληρώνεται με ένα broadcast και multiconference τηλεφωνικό σύστημα AEQ SYSTEL-IP και με το ολοκληρωμένο λογισμικό ραδιοφωνικού αυτοματισμού AEQ AudioPLUS. Η σημαντική ανάγκη για αυτοματισμό στους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς περιλαμβάνει τη διαχείριση του ήχου, τον προγραμματισμό (scheduling) και την αποθήκευση.

Το AudioPLUS είναι ένα προηγμένο σύστημα αυτοματισμού, διαχείρισης και broadcasting για επαγγελματικό broadcasting, το οποίο αποτελείται από ένα σύνολο εφαρμογών και υπηρεσιών που παρέχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την υλοποίηση οποιασδήποτε συνήθους εργασίας σε έναν Ραδιοφωνικό Σταθμό καθώς και μία σειρά εργασιών αποθήκευσης, επεξεργασίας και μετάδοσης ήχου σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

Την επίβλεψη του συνόλου του έργου είχαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Buck Broadcast, τοπικού συνεργάτη της AEQ στη χώρα σε συντονισμό με το start-up προσωπικό της AEQ Μαδρίτης το οποίο εργάζεται με απομακρυσμένη σύνδεση με τον εξοπλισμό μέσω Διαδικτύου.

Πληροφορίες: www.aeq.eu  & Καλαβίτης ΑΕΕ *
* Διανομέας Ελλάδος


Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - AEQ - 18/05/2023

Στην ίδια κατηγορία