το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 13:48

H Blackmagic Design ανακοινώνει το DaVinci Resolve 15 στη ΝΑΒ 2018.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η νέα αναβάθμιση ενσωματώνει πλήρως οπτικά εφφέ και κινούμενα γραφικά, προσθέτει περισσότερα εργαλεία για τον ήχο μαζί με εκατοντάδες άλλες νέες δυνατότητες και βελτιώσεις που έχουν ζητήσει οι editors και οι colorists!

Η Blackmagic Design ανακοίνωσε το DaVinci Resolve 15, μία μαζική αναβάθμιση που ενσωματώνει πλήρως visual effects και motion graphics, γεγονός που το καθιστά ως την πρώτη στον κόσμο λύση που συνδυάζει επαγγελματικό offline και online μοντάζ (editing), χρωματική διόρθωση (color correction), post production ήχου, συνεργασία πολλών χρηστών και τώρα οπτικά εφφέ σε ένα εργαλείο λογισμικού. Το DaVinci Resolve 15 προσθέτει την εντελώς νέα σελίδα του Fusion με περισσότερα από 250 εργαλεία για compositing, paint, particles, animated titles και πολλά άλλα. Επιπροσθέτως το DaVinci Resolve 15 περιλαμβάνει μία σημαντική αναβάθμιση με τον ήχο της Fairlight μαζί με πάνω από 100 νέες δυνατότητες και βελτιώσεις που οι επαγγελματίες μοντέρ και οι καλλιτέχνες του χρώματος έχουν απαιτήσει.

DaVinci Resolve 15 Edit BMD lr

Η public beta έκδοση του DaVinci Resolve 15 είναι ήδη διαθέσιμη με άμεσο κατέβασμα της από τον ιστότοπο της Blackmagic Design. Το DaVinci Resolve 15 επιδεικνύεται στο Περίπτερο SL216 της Blackmagic Design στην Έκθεση NAB 2018.

Το DaVinci Resolve 15 συνεχίζει να φέρνει την επανάσταση στο post production συνδυάζοντας 4 εξαιρετικά υψηλού επιπέδου εφαρμογές ως διαφορετικές σελίδες σε ένα ενιαίο λογισμικό. Η σελίδα edit διαθέτει όλα τα εργαλεία που οι επαγγελματίες μοντέρ (editors) χρειάζονται για offline και online editing, τη σελίδα χρώματος (color page) που διαθέτει τα πλέον προηγμένα στον κόσμο εργαλεία χρωματικής διόρθωσης, τη σελίδα ήχου της Fairlight που σχεδιάστηκε ειδικώς για το post production του ήχου και τη νέα σελίδα του Fusion, η οποία προσδίδει στους καλλιτέχνες των οπτικών εφφέ και των κινούμενων γραφικών όλα όσα χρειάζονται για τη δημιουργία εφφέ και animations με κινηματογραφική ποιότητα. Το μόνον που χρειάζεται είναι ένα κλίκ για την άμεση μετακίνηση μεταξύ editing, color, effects και ήχο.

Αυτό προσδίδει στους διακριτούς χρήστες απεριόριστη ευελιξία επειδή μπορούν να μάθουν και να εξερευνήσουν διαφορετικά εργαλειοθήκες. Επίσης, επιτρέπει τη συνεργασία ώστε άνθρωποι με διαφορετικά ταλέντα να μπορούν να εργαστούν στο ίδιο project ταυτοχρόνως. Η συνεργατική ροή εργασίας του DaVinci Resolve 15 επιταχύνει δραματικά το post production επειδή οι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να εισάγουν, εξάγουν και να μεταφράζουν projects μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών λογισμικού, αλλά και η εργασία δεν χρειάζεται πλέον να συμμορφώνεται όταν γίνονται αλλαγές. Τα πάντα βρίσκονται εντός της ίδιας εφαρμογής λογισμικού.

Η δωρεάν έκδοση του DaVinci Resolve 15 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματική εργασία και διαθέτει περισσότερες δυνατότητες από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη επί πληρωμή εφαρμογή για post production. Το DaVinci Resolve 15 Studio, το οποίο προσθέτει περισσότερη συνεργασία για πολλούς χρήστες, 3D, VR, δεκάδες νέα επιπλέον φίλτρα και εφφέ, απεριόριστο δικτυακό rendering και άλλες προηγμένες δυνατότητες όπως temporal και spatial αποθορυβοποίηση, είναι διαθέσιμη για μόλις 299 δολάρια Η.Π.Α. Δεν υφίσταται αμοιβή ετήσιας συνδρομής ή συνεχή κόστη αδειοδότησης. Το DaVinci Resolve 15 Studio κοστίζει λιγότερο από άλλες συνδρομές λογισμικού που βασίζονται στο υπολογιστικό νέφος (cloud based software subscriptions) και δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο μόλις ενεργοποιηθεί το λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως και χάσουν κάποια δουλειά όντας στο μέσο της εργασίας τους αν δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

“Το DaVinci Resolve 15 αποτελεί ένα τεράστιο και συναρπαστικό άλμα εμπρός για το post production επειδή είναι η πρώτη στον κόσμο λύση που συνδυάζει μοντάζ, χρώμα, ήχο και τώρα οπτικά εφφέ σε μία ενιαία εφαρμογή λογισμικού,” είπε ο Grant Petty, CEO της Blackmagic Design. “Ακούσαμε το απίστευτο feedback που λάβαμε από τους πελάτες και πραγματικά εργαστήκαμε σκληρά για να καινοτομήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Το DaVinci Resolve 15 προσδίδει στους πελάτες απεριόριστη δημιουργική ισχύ για να υλοποιήσουν πράγματα που δεν μπορούσαν στο παρελθόν. Τέλος είναι εφικτό να φέρεις κοντά ομάδες από editors, colorists, μηχανικούς ήχου και καλλιτέχνες των οπτικών εφφέ (VFX artists) ώστε να συνεργαστούν στο ίδιο project ταυτοχρόνως, όλο με την ίδια εφαρμογή λογισμικού!”

DaVinci Resolve 15 Color BMD lr

Σύνοψη του DaVinci Resolve 15 με λεπτομέρειες
Το DaVinci Resolve 15 διαθέτει την απολύτως νέα σελίδα του Fusion για οπτικά εφφέ και motion graphics animation κινηματογραφικής ποιότητας. Το Fusion ήταν στο παρελθόν διαθέσιμο μόνον ως αυτόνομη εφαρμογή και είναι το πιο προηγμένο στον κόσμο λογισμικό οπτικών εφφέ και animation. Τώρα είναι ενσωματωμένο στο DaVinci Resolve 15. Η νέα σελίδα του Fusion προσδίδει στους πελάτες έναν πραγματικό 3D χώρο εργασίας με πάνω από 250 εργαλεία για compositing, vector paint, particles, keying, rotoscoping, text animation, tracking, stabilization και πολλά άλλα. Η προσθήκη του Fusion στη λύση DaVinci Resolve αποτελεί ένα τεράστιο έργο που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους 12-18 μήνες. Οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν τη χρήση του Fusion σήμερα για να ολοκληρώσουν σχεδόν όλα τα οπτικά εφφέ και τα κινούμενα γραφικά τους. Η αυτόνομη έκδοση του Fusion θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμη για τους πελάτες που την χρειάζονται.

Επιπροσθέτως της εισαγωγής του Fusion στο DaVinci Resolve 15, η Blackmagic Design προσέθεσε και την υποστήριξη για Apple Metal, πολλαπλές GPUs και επιτάχυνση CUDA, καθιστώντας το Fusion στο DaVinci Resolve ταχύτερο από ποτέ άλλοτε. Για την προσθήκη οπτικών εφφέ ή κινούμενων γραφικών οι πελάτες απλά επιλέγουν ένα clip στην timeline στη σελίδα Edit και εν συνεχεία κάνοντας κλίκ στη σελίδα του Fusion μπορούν να αξιοποιήσουν το αποκλειστικό interface του Fusion που βασίζεται σε node, το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για οπτικά εφφέ και κινούμενα γραφικά. Compositions που δημιουργούνται στην αυτόνομη έκδοση του Fusion μπορούν να αντιγραφούν και να επικολληθούν (pasted) σε projects του DaVinci Resolve 15.

Ακόμη, το DaVinci Resolve 15 περιλαμβάνει μία τεράστια αναβάθμιση ως προς τη σελίδα του ήχου της Fairlight. Η Fairlight page διαθέτει τώρα μία πλήρη εργαλειοθήκη ADR (Αυτόματης Αντικατάστασης Διαλόγων), στατικό και μεταβλητό επαναχρονισμό του ήχου (audio retiming) με pitch correction, ομαλοποίηση του ήχου (audio normalization), 3D panners, audio και video scrollers, μία fixed playhead με scrolling timeline, κοινόχρηστες βιβλιοθήκες ήχων, υποστήριξη για προηγούμενα Fairlight projects, αλλά και ενσωμάτωση cross platform plugins όπως reverb, hum removal, vocal channel και de-esser. Με το DaVinci Resolve 15 οι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για τα plugins του ήχου όταν μετακινούνται μεταξύ Mac, Windows και Linux επειδή τα plugins FairlightFX τρέχουν εγγενώς και στις τρεις πλατφόρμες.

Το DaVinci Resolve είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος nonlinear video editor στη βιομηχανία. Επίσης είναι ο αγαπημένος color corrector του Hollywood. Η Blackmagic Design άκουσε προσεκτικά το feedback που έλαβε από τους επαγγελματίες colorists και editors. Το DaVinci Resolve 15 περιλαμβάνει πάνω από εκατό νέες δυνατότητες και βελτιώσεις που απαίτησαν οι editors και οι colorists.

Οι Colorists αποκτούν έναν εντελώς νέο LUT browser για άμεση προεπισκόπηση (previewing) και εφαρμογή LUTs μαζί με νέους κοινόχρηστους κόμβους (nodes) που είναι συνδεδεμένοι ώστε όταν αλλάζει ο ένας να αλλάζουν όλοι, πολλαπλές playheads για άμεσο referencing διαφορετικών λήψεων σε ένα πρόγραμμα, με βελτίωση της απόδοσης τουλάχιστον κατά πέντε φορές (5x) για stabilization, βελτιωμένη αποθορυβοποίηση και υποστήριξη νέων Super Scale HD έως 8K up-rezzing. Το DaVinci Resolve 15 επεκτείνει και την υποστήριξη για HDR με την επιταχυνόμενη μέσω GPU Dolby Vision ανάλυση μεταδεδομένων και native HDR 10+ grading controls. Επιπροσθέτως το νέο ResolveFX επιτρέπει στους πελάτες τη γρήγορη κάλυψη των ατελειών και την απομάκρυνση ανεπιθύμητων στοιχείων μίας λήψης χρησιμοποιώντας την τεχνολογία smart fill. Υπάρχουν, επίσης, νέα ResolveFX για την αποκατάσταση από σκόνη και γρατζουνιές, αλλά και για την αντιμετώπιση των εφφέ από την περίθλαση του φακού και του διαφράγματος, καθώς και πολλά άλλα.

Οι επαγγελματίες editors θα βρούνε στο DaVinci Resolve 15 νέες δυνατότητες ειδικά σχεδιασμένες για να καταστήσουν ακόμη καλύτερες λειτουργίες όπως cutting, trimming και organizing, αλλά και γενικότερα την εργασία σε μεγάλα projects. Το DaVinci Resolve 15 βελτίωσε δραματικά τους χρόνους φόρτωσης (load times) ώστε μεγάλα projects με εκατοντάδες timelines και χιλιάδες clips να ανοίγουν τώρα στιγμιαία. Νέες stacked timelines και timeline tabs επιτρέπουν στους editors να βλέπουν ταυτόχρονα πολλές timelines έτσι ώστε να μπορούν γρήγορα να κόβουν, να επικολλούν, να αντιγράφουν και να συγκρίνουν σκηνές μεταξύ των timelines. Υπάρχουν και νέοι markers με on-screen επισημάνσεις, εργαλεία υποτίτλων και closed captioning, λειτουργία auto save με δυνατότητα δημιουργίας εκδόσεων (versioning), σπουδαίας βελτίωσης keyboard customization tools, νέες 2D και 3D Fusion templates τίτλων, σταθεροποίηση εικόνας στη σελίδα Edit, ένα floating παράθυρο για timecode, βελτιωμένη οργάνωση και εργαλεία μεταδεδομένων, Netflix render presets με υποστήριξη IMF και πολλά άλλα.

Για μία ανώτερη υψηλής ταχύτητας ροή εργασίας οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν το DaVinci Resolve Micro Panel, το DaVinci Resolve Mini Panel ή ένα DaVinci Resolve Advanced Panel. Όλα τα χειριστικά είναι σοφά τοποθετημένα κοντά στις φυσικές θέσεις του χεριού και είναι κατασκευασμένα από υψηλότατης ποιότητας υλικά. Ομαλά, υψηλής ανάλυσης ζυγισμένα trackballs και μηχανικής ακριβείας κουμπιά και πλήκτρα προσφέρουν την ιδανική αντίσταση για ρυθμίσεις ακριβείας. Οι επιφάνειες ελέγχου (control panels) του DaVinci Resolve προσδίδουν στους colorists και τους editors ομαλό, χειροκίνητο ταυτόχρονο έλεγχο πολλαπλών παραμέτρων, επιτρέποντας τους τη δημιουργία looks που απλά είναι αδύνατον να γίνουν με το standard ποντίκι (mouse).

DaVinci Resolve 15 Fairlight BMD lr

Επιπροσθέτως, η Blackmagic Design παρουσίασε τις νέες κονσόλες ήχου Fairlight για post production ήχου, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες αργότερα εντός του τρέχοντος έτους. Οι νέες κονσόλες Fairlight είναι διαθέσιμες σε 2, 3 και 5 bay configurations. Οι τιμές για τα νέα control panels Fairlight είναι περίπου 80% μικρότερες από εκείνες των διαθέσιμων στο παρελθόν panels με τις τιμές να κυμαίνονται από 21.995 έως 48.995 δολάρια Η.Π.Α.

Διάθεση και Τιμή
Η public beta έκδοση του DaVinci Resolve 15 είναι διαθέσιμη σήμερα για δωρεάν κατέβασμα από τον ιστότοπο της Blackmagic Design για όλους τους υπάρχοντες πελάτες του DaVinci Resolve και του DaVinci Resolve Studio. Το DaVinci Resolve Studio διατίθεται στην τιμή των 299 δολαρίων Η.Π.Α. από τους εξουσιοδοτημένους Μεταπωλητές της Blackmagic Design σε όλον τον κόσμο.

Οι κονσόλες Fairlight θα διατεθούν αργότερα εντός της χρονιάς με τιμή που ξεκινά από τα 21.995 δολάρια Η.Π.Α. για την Fairlight 2 Bay κονσόλα. Οι κονσόλες Fairlight θα διατίθενται από τους εξουσιοδοτημένους Μεταπωλητές της Blackmagic Design σε όλον τον κόσμο.

 

Πληροφορίες: https://www.blackmagicdesign.com/products/blackmagicursabroadcast & AmyDV & Ariston BTS & Bon Studio & Comart*
*Εξουσιοδοτημένοι Μεταπωλητές Ελλάδος κατ’ αλφαβητική σειρά

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 13:56

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group