το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Σάββατο, 07 Απριλίου 2018 18:49

H FilmLight εισάγει το BLG για το Flame στη NAB 2018.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το νέο plugin προσδίδει ολοκληρωμένη δημιουργικότητα ως προς το χρώμα στην εφαρμογή οπτικών εφφέ (visual FX) της Autodesk, εξοικονομώντας χρόνο για τις ροές εργασίας φινιρίσματος (finishing).

Στη NAB 2018, η FilmLight λανσάρει το BLG για το Flame ως το νεότερο προϊόν στη δημοφιλή σειρά εκδόσεων του Baselight. Το BLG για το Flame είναι ένα plugin μόνον-για-Linux που προορίζεται για το Autodesk Flame που αξιοποιεί αυτόματα το grade (χρωματική διαβάθμιση-επεξεργασία) του Baselight είτε από Baselight Linked Grade (BLG) αρχεία, είτε απευθείας από μία Baselight scene.

Το BLG για το Flame αξιοποιεί grade που έχει δημιουργηθεί για άλλα προϊόντα της FilmLight, δηλαδή Baselight, Prelight, Daylight ή εκδόσεις του Baselight για Avid, ή NUKE. Στην αρχική υλοποίησή για το Flame 2018, grades είναι δυνατόν να εξαχθούν ως BLG αρχεία σε ένα directory, όπου το BLG για Flame θα συνταιριάξει με τις λήψεις που βασίζονται σε χρονικό κώδικα (timecode) και αυτόματα θα εφαρμόσει grade. Στην επερχόμενη κυκλοφορία του Flame 2019 grades θα μπορούν να εξαχθούν απευθείας και αυτοματοποιημένα από μία Baselight scene, ακόμη και όταν η σκηνή υποβάλλεται σε grade σε ένα πλήρες σύστημα Baselight.

Το BLG για το Flame επιτρέπει στον καλλιτέχνη του Flame να δει πως θα είναι η δουλειά του όταν θα εφαρμοστεί grade σε αυτήν. Επίσης, ο καλλιτέχνης μπορεί να προβαίνει σε grade για τους πελάτες καθώς η δουλειά βρίσκεται εν εξελίξει, με δυνατότητα επεξεργασίας των νέων εικόνων από το σύστημα Baselight. Αυτή η δυνατότητα συνεπάγεται την περισσότερο έγκαιρη προσέγγιση του υλικού, καθώς ο καλλιτέχνης των οπτικών εφφέ (VFX artist) μπορεί εύκολα και γρήγορα να έχει πρόσβαση στο υλικό που έχει υποστεί grade δίχως τη βοήθεια ενός colourist.

Ο Will Harris, Διευθυντής για την Οικογένεια Προϊόντων Flame της Autodesk, σχολιάζει: “Το BLG για το Flame αποτελεί μία σπουδαία ροή εργασίας μόνον με μεταδεδομένα μεταξύ του Flame και του Baselight που σας επιτρέπει την εφαρμογή BLGs σε σκηνές εντός του Flame στο σύνολο της timeline, ή σε ξεχωριστές σκηνές σε Batch. Νομίζω ότι θα είναι μία νέα φανταστική λύση διευκόλυνσης της ροής εργασίας και όφελος για τους χρήστες του Flame και του Baselight, επιτρέποντας στους καλλιτέχνες τη γρήγορη εφαρμογή της νεότερης χρωματικής επεξεργασίας στη δουλειά τους (conform ή compositing) που βρίσκεται εν εξελίξει.”

Το BLG για το Flame θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2018 και οι επισκέπτες της έκθεσης NAB θα είναι σε θέση να δούνε το προϊόν σε πλήρη εργασία στο Flame 2019 στο Περίπτερο SL4310 της FilmLight καθώς και στην Σουίτα 632 της Autodesk στο ξενοδοχείο Renaissance.

Ακόμη οι εκδόσεις 5 του Baselight για Avid και NUKE επιδεικνύονται στο Περίπτερο της FilmLight στην έκθεση NAB 2018. Το Baselight 5 για Avid βρίσκεται στο Περίπτερο SU902 της Avid, με καθημερινές παρουσιάσεις από τον Mike Nuget, Colourist και Finishing Editor. Ο Mike διαθέτει πλούσια εμπειρία στη χρωματική επεξεργασία υψηλού κύρους ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών σειρών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης σειράς Rotten του Netflix και του Υποψήφιου για Βραβείο της Ακαδημίας Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ Edith & Eddie. Στη NAB θα μοιραστεί τις εμπειρίες του χρησιμοποιώντας τα νέα εργαλεία του Baselight 5 για Avid, λαμβάνοντας υπ' όψιν το HDR.

“Το Baselight για Avid έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπω τα projects συνολικά. Τώρα μπορώ να προσεγγίσω τις ροές εργασίας και τη χρωματική διόρθωση με έναν εντελώς νέο τρόπο,” είπε ο Nuget. “Το να μπορώ να εκμεταλλευτώ την εργαλειοθήκη χρώματος της FilmLight μέσα στην πλατφόρμα της επιλογής μου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι για να περάσω το χρώμα μου σε επόμενο επίπεδο. Για το Edith & Eddie υπήρξαν στιγμές που έπρεπε να χρωματίζω τόσο στο Avid, όσο και στο πλήρες σύστημα της Baselight σχεδόν ταυτόχρονα. Όχι μόνον ήμουν σε θέση να το κάνω άψογα και εύκολα, αλλά είχα και τον έλεγχο του grade σε κάθε βήμα.”

 

Πληροφορίες: www.filmlight.ltd.uk

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Απριλίου 2018 18:56

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group