Συμμετοχή της ΕΕΤΤ στο GSMA Mobile World Congress 2023.

Ιδιαίτερα επιτυχής υπήρξε η συμμετοχή της ΕΕΤΤ στο GSMA Mobile World Congress 2023, την κορυφαία εκδήλωση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής τεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στη Βαρκελώνη. Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ και Πρόεδρος του BEREC για το 2023, Καθηγ. Κ. Μασσέλος και οι δύο Αντιπρόεδροι Καθηγ. Δ. Βαρουτάς και Δρ. Σ. Παντελής συμμετείχαν σε πλήθος εκδηλώσεων και συζητήσεων με αντικείμενο τις παγκόσμιες τεχνολογικές τάσεις, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κορυφαίους παράγοντες της διεθνούς αγοράς.



Η συμμετοχή της ΕΕΤΤ ξεκίνησε με κεντρική ομιλία του Προέδρου της στο EIF-GSMA Roundtable που πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου και στο οποίο συμμετείχαν ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργάνων και ρυθμιστικών αρχών, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς. Στην τοποθέτησή του ο κ. Μασσέλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, στην ανάγκη ενίσχυσης της προσπάθειας για επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η ΕΕ για την Ψηφιακή Δεκαετία με ορίζοντα το 2030, αλλά και στον κρίσιμο ρόλο του BEREC στη διασφάλιση ενός ανοικτού, ασφαλούς και υψηλής ποιότητας ψηφιακού οικοσυστήματος σε όφελος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων.

Στις 27 Φεβρουαρίου, ο κ. Μασσέλος με τους δύο Αντιπροέδρους του BEREC, κα Annemarie Sipkes (ACM, Ολλανδία) και κ. Tonko Obuljen (HACOM, Κροατία) συμμετείχε σε ενότητα του Ministerial Program, μιλώντας για το ρόλο των ρυθμιστικών αρχών στην προώθηση των επενδύσεων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Την επόμενη μέρα, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ συμμετείχε με τοποθέτησή του στην ενότητα «Ask the Regulator», όπου είχε τη δυνατότητα να αναφερθεί στις πρόσφατες ρυθμιστικές εξελίξεις αλλά και στις προτεραιότητες του BEREC για την επόμενη περίοδο.

Ο κ. Μασσέλος συμμετείχε επίσης στο Indoor 5G Roundtable που διοργανώθηκε από την IDATE στις 28 Φεβρουαρίου. Στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων την κεφαλαιώδη σημασία της ενίσχυσης υποδομών 5G σε εσωτερικούς χώρους ως προϋπόθεση για την αποτελεσματική αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων. Η συμμετοχή της ΕΕΤΤ στο GSMA Mobile World Congress ολοκληρώθηκε την 1η Μαρτίου με τοποθέτηση του κ. Μασσέλου στο «5G mmWave Summit: 2023 and Beyond», όπου κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου συζήτησαν τις τελευταίες τάσεις στο 5G, εστιάζοντας στο mmWave.

Πληροφορίες: www.eett.gr

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) - 8 Μαρτίου 2023

Στην ίδια κατηγορία