Οκτώ σπέσιαλ ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα στο FIBA World Cup» με τη σφραγίδα του Novasports!

-    Από την Πέμπτη 17 Αυγούστου στις 20:30 και κάθε βράδυ την ίδια ώρα στο Novasports Start οκτώ ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Καρύδας και η δημοσιογραφική ομάδα Novasports
-    Ένα ταξίδι από το 1987 έως και το 2019 στις ιστορικές στιγμές της Εθνικής ομάδας στις διοργανώσεις του Μουντομπάσκετ
-    Όλα τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν και στις 24 Αυγούστου
-    Και από τις 25/8 έως τις 10/9 όλοι οι 92 αγώνες του FIBA World Cup 2023 με τη συμμετοχή της Εθνικής μπάσκετ στο Novasports.



Αθήνα, 17 Αυγούστου 2023 - Το Novasports φοράει τα χρώματα της Εθνικής μπάσκετ, ετοιμάζεται να ταξιδέψει μαζί της στη μεγαλύτερη γιορτή του μπάσκετ και βάζει τους φίλους της πορτοκαλί μπάλας στους ρυθμούς του FIBA World Cup 2023 με μια σειρά οκτώ σπέσιαλ ντοκιμαντέρ! Οι λάτρεις του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από την Πέμπτη 17 Αυγούστου στις 20:30 και κάθε βράδυ την ίδια ώρα στο Novasports Start οκτώ ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Καρύδας και η κορυφαία δημοσιογραφική ομάδα Novasports, ένα ταξίδι από το 1987 έως και το 2019 στις ιστορικές στιγμές της Εθνικής ομάδας στις διοργανώσεις του Μουντομπάσκετ. Όλα τα ντοκιμαντέρ θα μεταδοθούν και στις 24 Αυγούστου. Και από τις 25 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου οι φίλοι του μπάσκετ συντονίζονται στο Novasports για να παρακολουθήσουν ζωντανά και τους 92 αγώνες της διοργάνωσης του FIBA World Cup που θα διεξαχθεί σε Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ινδονησία με τη συμμετοχή και της «επίσημης αγαπημένης» της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Ισπανία 1986 (1ο επεισόδιο, Πρεμιέρα 17/8, 20:30 Novasports Start)

Ένα χρόνο πριν τον θρίαμβο του 1987, η Εθνική ομάδα συστήνεται στο παγκόσμιο στερέωμα στην Ισπανία και κατακτά την 10η θέση του κόσμου. Μιλούν και θυμούνται οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Φάνης Χριστοδούλου, Μιχάλης Ρωμανίδης, Νίκος Φιλίππου, Νίκος Σταυρόπουλος, Τάκης Ευσταθίου και Κώστας Παρίσης.

Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Αργεντινή 1990 (2ο επεισόδιο, Πρεμιέρα 18/8, 20:30 Novasports Start)

Μετά τις επιτυχίες στα EuroBasket του 1987 και του 1989 η Εθνική ταξιδεύει στην Αργεντινή  το 1990 με βλέψεις. Για την 6η θέση του κόσμου μιλούν οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Νάσος Γαλακτερός, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Παταβούκας, Μέμος Ιωάννου, Τάκης Ευσταθίου και Κώστας Παρίσης.

Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Καναδάς 1994 (3ο επεισόδιο, Πρεμιέρα 19/8, 20:30 Novasports Start)

Στο τελευταίο MundoBasket του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Καναδά (1994) η Εθνική μπαίνει στη ζώνη των μεταλλίων αλλά δεν ανεβαίνει στο βάθρο. Μία πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το πολυπόθητο μετάλλιο. Αφηγούνται οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Φάνης Χριστοδούλου, Νάσος Γαλακτερός, Νίκος Μπουντούρης, Κώστας Παταβούκας, Νίκος Παπαδογιάννης, Τάκης Ευσταθίου και Κώστας Παρίσης.

Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Ελλάδα 1998 (4ο επεισόδιο, Πρεμιέρα 20/8, 20:30 Novasports Start)

Δεύτερο σερί MundoBasket, δεύτερη σερί 4η θέση. Το 1998 μπροστά στο ελληνικό κοινό η «Επίσημη Αγαπημένη» δεν καταφέρνει να πετύχει το στόχο του μεταλλίου, όμως μπορεί η 4η θέση στο κόσμο να λογιστεί ως αποτυχία; Απαντούν οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας, Γιώργος Καράγκουτης, Νίκος Μπουντούρης, Δημήτρης Παπανικολάου, Νίκος Παπαδογιάννης και Τάκης Ευσταθίου

Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Ιαπωνία 2006 (5ο επεισόδιο, Πρεμιέρα 21/8, 20:30 Novasports Start)

1η Σεπτεμβρίου του 2006, Σαϊτάμα. Η Εθνική «μαγεύει» στο παρκέ, βάζει εκατό στους Αμερικανούς (101-95) και χορεύει συρτάκι υπό το απλανές βλέμμα των Λεμπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι και των άλλων σταρ του NBA. Οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Νίκος Ζήσης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστας Τσαρτσαρής, Λευτέρης Κακιούσης  Νίκος Φιλίππου, Νίκος Παπαδογιάννης και Τάκης Ευσταθίου θυμούνται και αναπολούν τη πορεία μέχρι τη 2η θέση του κόσμου.

Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Τουρκία 2010 (6ο επεισόδιο, Πρεμιέρα 22/8, 20:30 Novasports Start)

Η Εθνική πηγαίνει στην Τουρκία ως δευτεραθλήτρια κόσμου, όμως δεν καταφέρνει να βρεθεί στα προημιτελικά, τερματίζοντας στην ιστορικά χαμηλή 11η θέση. Για το τελευταίο τουρνουά του Δημήτρη Διαμαντίδη και για την πορεία στο MundoBasket 2010 μιλούν οι Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Παπαδογιάννης και Τάκης Ευσταθίου.

Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Ισπανία 2014 (7ο επεισόδιο, Πρεμιέρα 23/8, 20:30 Novasports Start)

Δεύτερη σερί αποτυχία σε MundoBasket το 2014, με την «Επίσημη Αγαπημένη» να τελειώνει με 5/5 την πρώτη φάση της διοργάνωσης αλλά στην Φάση των «16» να ηττάται από την Σερβία. Η κατάρα των νοκ-άουτ «ξαναχτύπησε» στην Ισπανία. Κάνουν τον απολογισμό οι Φώτης Κατσικάρης, Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Κώτσης και Νίκος Παπαδογιάννης.

Η Ελλάδα στο FIBA World Cup: Κίνα 2019 (8ο επεισόδιο, Πρεμιέρα 24/8, 20:30 Novasports Start)

Νέο format, πολλά μπλεξίματα. Η Εθνική μπαίνει στο MundoBasket του 2019 ως φαβορί για μετάλλιο με ατραξιόν της διοργάνωσης τον MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο παρκέ όμως αποτυχαίνει παταγωδώς και τερματίζει 11η. Τι πήγε στραβά; Οι Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Σκουρτόπουλος, Γιάννης Μπουρούσης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Κώτσης και Νίκος Παπαδογιάννης ρίχνουν φως. (

Με την πλατφόρμα EON, οι συνδρομητές Nova έχουν πλέον την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το αγαπημένο τους αθλητικό περιεχόμενο, μέσα από ένα πλούσιο, καλοσχεδιασμένο και εύχρηστο περιβάλλον, που καθιστά το περιεχόμενο διαθέσιμο οπουδήποτε, οποτεδήποτε και σε οποιαδήποτε συσκευή. Παράλληλα, η ΕΟΝ προσφέρει πρωτοπόρα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως το timeshift που δίνει τη δυνατότητα στο συνδρομητή να γυρίσει «πίσω» σε μια ζωντανή μετάδοση αγώνα και να τον παρακολουθήσει από την αρχή εφόσον έχει χάσει το ξεκίνημα του παιχνιδιού ή ακόμη και να γυρίσει πίσω για μία φάση, αλλά και την υπηρεσία EON Sports Mode, που παρέχει ζωντανά στατιστικά για επιλεγμένους αγώνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλο το πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο επιλέγοντας το πρόγραμμα ΕΟΝ ΤV ή το Συνδυαστικό Πρόγραμμα ΕΟΝ που τους ταιριάζει.
     
Πληροφορίες: www.nova.gr

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - NOVA - Αθήνα, 17 Αυγούστου 2023

Στην ίδια κατηγορία