το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 15:23

To University of the of West England εισάγει τις λύσεις δημιουργικής ροής εργασίας και κοινόχρηστης αποθήκευσης της EditShare στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμά του για τα Μέσα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η νέα υποδομή προσφέρει πραγματικές ολοκληρωμένες ροές εργασίας που υποστηρίζονται από τη διαχείριση των μέσων, την κλιμακούμενη αποθήκευση XStream EFS και τους broadcast servers GEEVS.

Η EditShare, πρωτοπόρος της τεχνολογίας ευφυών λύσεων κοινόχρηστης αποθήκευσης και διαχείρισης μέσων, ανακοίνωσε ότι το University of the of West England (UWE Bristol) έχει αναβαθμίσει την υπάρχουσα υποδομή των νέων του εγκαταστάσεων για τα προγράμματα Τεχνών, Δημιουργικών Βιομηχανιών και Εκπαίδευσης στα Μέσα με μία σύγχρονη ροή εργασίας που βασίζεται εξ' ολοκλήρου σε αρχεία και υποστηρίζεται από τη λύση διαχείρισης Μέσων (media asset management - MAM) Flow της EditShare και από μία υψηλής διαθεσιμότητας, με κανένα σημείο αστοχίας, χωρητικότητας 256TB λύση κοινόχρηστης αποθήκευσης XStream EFS 450 για το τμήμα Κινηματογράφου/Animation και από μία χωρητικότητας 128TB single node λύση κοινόχρηστης αποθήκευσης XStream EFS 300 καθώς και από τον ingest και playout server GEEVS για το πανεπιστημιακό πρόγραμμα Broadcast Journalism. Η προηγμένη υποδομή υψηλής απόδοσης διαθέτει εκτεταμένη αυτοματοποίηση και παρέχει απρόσκοπτη ενσωμάτωση στα συστήματα μη-γραμμικoύ μοντάζ και γραφικών άλλων κατασκευαστών που διαθέτει το πανεπιστήμιο, αλλά και διανομή σε πολλαπλές πλατφόρμες των προγραμμάτων που δημιουργούνται από τους φοιτητές.

UWE Building

Ο Dick Allen, Διευθυντής Τεχνικών Πόρων για τα προγράμματα Τεχνών, Δημιουργικών Βιομηχανιών και Εκπαίδευσης στα Μέσα του UWE Bristol επέλεξε την EditShare για να δημιουργήσει μία εντυπωσιακή υποδομή που συνδέει συστήματα, περιεχόμενο, σπουδαστές και προσωπικό. Ο Dick δηλώνει ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ροή εργασίας για τη διαχείριση των Μέσων: “Η διαχείριση πολλών προγραμμάτων και εκατοντάδων φοιτητών broadcast και κινηματογράφου απαιτεί ένα λεπτομερές επίπεδο παρακολούθησης των asset, καθώς και δυνατότητες αυτοματοποίησης για την αποτελεσματική λειτουργία. Η εφαρμογή ενός επιπέδου διαχείρισης των Μέσων είναι το κλειδί για τη βελτιστοποίηση της υποδομής, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των φοιτητών και του προσωπικού, αλλά και για την παροχή στους φοιτητές μας μίας πραγματικής εμπειρίας στον πραγματικό κόσμο των Μέσων με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων.”

Στην καρδιά της νέας εγκατάστασης του UWE Bristol βρίσκονται οι κλιμακούμενες πλατφόρμες αποθήκευσης EditShare XStream EFS 450 και 300 και η λύση διαχείρισης Μέσων Flow που διευκολύνουν την πρόσβαση και τη διανομή περιεχομένου στο studio παραγωγής του πανεπιστημίου, στα δύο μεγάλα studio φωτογραφίας, στα animation stop-motion και CGI studios, στα studios ηχογραφήσεων και Foley, στα studios χρωματικής επεξεργασίας και στις σουίτες μοντάζ, με όλα αυτά να συνδέονται με το EditShare XStream EFS. Το studio μετάδοσης ειδήσεων του πανεπιστημίου αξιοποιεί και αυτό τις λύσεις EditShare XStream EFS και Flow, όντας εξοπλισμένο με λύσεις πολυκαναλικού playout της GEEVS για τηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια. Αυτή η υποδομή που ενισχύεται από την EditShare παρέχει μία πλήρη, βελτιστοποιημένη για τους σπουδαστές ροή εργασιών, προσφέροντας πρακτική εμπειρία που μιμείται τις πραγματικές ροές εργασιών που είναι στενά ενσωματωμένες στο εκτεταμένο περιεχόμενο του προγράμματος των μαθημάτων.

UWE Server Rack

“Η EditShare δημιουργεί ένα συναρπαστικό μαθησιακό περιβάλλον συνδέοντας τα συστήματα, το περιεχόμενο, τους φοιτητές και το προσωπικό,” εξηγεί ο Tara Montford, Διευθύνων Σύμβουλος της EditShare. “Flow, XStream EFS και Geevs αποτελούν τη βασική λύση που βοηθά τους φοιτητές, το προσωπικό και τις ερευνητικές ομάδες να βρουν, να επαναχρησιμοποιήσουν και να αποθηκεύσουν media assets. Επιτρέπει τη συνεργασία ομάδων με την απρόσκοπτη ενσωμάτωση συστημάτων Μέσων και ενσωματωμένων εργαλείων για την ανάκτηση και την αρχειοθέτηση Μέσων από μία κεντρική τοποθεσία. Με την παρακολούθηση των μεταδεδομένων και την δημιουργία ευρετηρίου των asset, το προσωπικό και οι φοιτητές μπορούν εύκολα να εντοπίσουν και να επαναχρησιμοποιήσουν περιεχόμενο, αυξάνοντας την αξία της χρήσης των asset.”

Το UWE Bristol αξιοποιεί εφαρμογές δημιουργίας περιεχομένου που συναντάμε στον πραγματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Adobe Premiere Pro CC, Avid Media Composer, ProTools και Blackmagic DaVinci Resolve ώστε να παρέχει στους φοιτητές ένα πρόγραμμα σπουδών που να βασίζεται στην εμπειρία, με ένα έξυπνο επίπεδο διαχείρισης Μέσων που φέρνει την αποτελεσματικότητα στο εκτεταμένο πρόγραμμα του πανεπιστημίου. Το Flow οργανώνει τον τεράστιο όγκο του περιεχομένου που δημιουργείται και ανταλλάσσεται, ενεργώντας ως επίπεδο ελέγχου σε όλες τις κλιμακούμενες, υψηλής διαθεσιμότητες πλατφόρμες κοινόχρηστης αποθήκευσης EditShare XStream EFS, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν 4K, 8K, UHD και άνω με σχεδόν άπειρη κλιμάκωση και με αρχιτεκτονική δίχως σημείο αστοχίας. Η ροή αυτοματοποιεί την εισαγωγή των Μέσων, τη διαδικασία transcoding, τις αναζητήσεις περιεχομένου, την online to offline κίνηση των Μέσων, ώστε να διασφαλιστεί πως οι φοιτητές χρησιμοποιούν το σωστό format και ότι το περιεχόμενό τους αντιγράφεται στο σωστό χώρο των Μέσων.

UWE Control Room

Εκτός από την παροχή της βασικής υποδομής για όλα τα asset του προγράμματος Μέσων του UWE Bristol, οι λύσεις κοινόχρηστης αποθήκευσης XStream EFS 450 και EFS 300 παρέχουν προηγμένες δυνατότητες χρήσης από κοινού σε ένα project, συμπεριλαμβανομένου του Avid-style bin-locking, αλλά και της πρόσβασης με εγγραφή από πολλούς χρήστες στα συστήματα μοντάζ Adobe Premiere Pro και Avid Media Composer. Στο UWE η συνεργασία των φοιτητών σε ένα project είναι απαραίτητη, καθιστώντας τη δυνατότητα κοινής χρήσης σε ένα project του EditShare XStream EFS ένα κρίσιμης σημασίας συστατικό. Τα Μέσα των φοιτητών και τα projects μπορούν να αποθηκευτούν στον ίδιο χώρο των Μέσων, ή σε διακριτούς χώρους μαζί με τα αρχεία που ανήκουν στα μέλη του χώρου των Μέσων -συμπεριλαμβανομένων των αρχείων Μέσων, των αρχείων της βάσης δεδομένων, των ρυθμίσεων ενός project και των bins-, ενώ κάθε εξουσιοδοτημένος χρήστης μπορεί να τροποποιήσει, ή να διαγράψει τα αρχεία.

 

Πληροφορίες: www.editshare.com & AmyDV*
*Διανομέας Ελλάδος

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - AmyDV - Βριλήσσια, 31 Οκτωβρίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 15:55

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group