Ο Ήχος των Σχολιαστών με εξοπλισμό της AEQ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Χάντμπολ Γυναικών 2021.

Οι κωδικοποιητές ήχου AEQ ALIO αναπτύχθηκαν στους αγωνιστικούς χώρους για όλους τους διαπιστευμένους broadcasters, οι οποίοι χρησιμοποιούν το πρότυπο EBU N ACIP Tech 3326.



Το  25ο (XXV) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Γυναικών διεξήχθη στην Ισπανία μεταξύ 1ης και 19ης Δεκεμβρίου 2021, μία διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF) και της Ομοσπονδίας Χάντμπολ της Ισπανίας. Συνολικά, 32 εθνικές ομάδες από τέσσερις διαφορετικές συνομοσπονδίες αγωνίστηκαν για τον παγκόσμιο τίτλο.

Η Νορβηγική ομάδα κατέκτησε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο της, νικώντας τη Γαλλική ομάδα στον τελικό, με σκορ 22-29 και στον αγώνα για την Τρίτη θέση, η Εθνική Ομάδα της Δανίας νίκησε την Ισπανική Εθνική ομάδα.

Για τη φιλοξενία όλων των αγώνων η οργανωτική επιτροπή επέλεξε 4 αθλητικούς  χώρους από την Ισπανική Λεβάντε ως επίσημους χώρους: Granollers Sports Palace, Pla de l'Arc Sports Center, Ciutat de Castelló Pavilion και Torrevieja Sports Palace.



Σε όλα τα στάδια  χρησιμοποιήθηκαν IP κωδικοποιητές ήχου της AEQ, για τη διαχείριση και τη μετάδοση του ήχου όλων των αθλητικών σχολιαστών που ταξίδεψαν σε αυτούς χώρους προκειμένου να περιγράψουν τους αγώνες για το κοινό τους αντιστοίχως. Οι περισσότερες μονάδες ήταν AEQ ALIO.



Η TBS (Telefónica Broadcast Services) είχε την ευθύνη για την εγκατάσταση και την εξυπηρέτηση των Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών στα διάφορα στάδια.

Ο κωδικοποιητής ήχου (audiocodec)  AEQ ALIO έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις αθλητικές μεταδόσεις, ενώ έχει βελτιστοποιηθεί έτσι ώστε να είναι εύχρηστος σε ποικίλα σενάρια, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών εκδηλώσεων. Η σχεδίαση, το μικρό μέγεθος, η ανθεκτικότητά του στην πίεση, τους κραδασμούς, ακόμη και στα υγρά, έχουν βελτιστοποιηθεί για  τη αξιοποίηση του σε εξωτερικούς χώρους, όπου η χρήση του δεν μπορεί πάντα να είναι αρκετά προσεκτική.

Γι’  αυτόν τον τύπο εκδήλωσης, ο κωδικοποιητής ήχου AEQ ALIO διαθέτει ειδικές δυνατότητες, όπως ο έλεγχος του τόνου σε κάθε κανάλι για την προσαρμογή της χροιάς της φωνής έκαστου σχολιαστή και η επιλογή διπλού καναλιού (dual-channel) για συντονισμό με έναν πιθανό χειριστή εντός του σταδίου που εγγυάται τη μετάδοση.

Μπορεί να συνδεθεί με μονάδες βάσης των περισσότερων κατασκευαστών μέσω του πρωτοκόλλου επικοινωνίας SIP, σύμφωνα με το πρότυπο EBU N ACIP Tech 3326. Αλλά εάν είναι συνδεδεμένος με κωδικοποιητή της AEQ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αποκλειστικό σύνολο εργαλείων προκειμένου να βοηθηθείτε ως προς την επικοινωνία και τον έλεγχο της μονάδας, όπως το κεντρικό λογισμικό διαχείρισης AEQ CONTROLPHOENIX. Αυτή η εφαρμογή ελέγχου επιτρέπει την εύρεση όλου του εξοπλισμού ενός τοπικού δικτύου προκειμένου να ελέγχεται με συντονισμένο τρόπο από έναν υπολογιστή (PC) ή ομάδα υπολογιστών. Και ο απομακρυσμένος εξοπλισμός είναι εφικτό να ελεγχθεί μέσω Διαδικτύου, επιτρέποντας έτσι την ολοκληρωμένη διαχείριση του δικτύου επικοινωνιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την TBS (Telefónica Broadcast Services), μεταβείτε στη διαδικτυακή διεύθυνση: https://www.telefonicaserviciosaudiovisuales.com/en/telefonica-broadcast-services

Πληροφορίες: www.aeq.eu & Καλαβίτης Α.Ε.Ε. *
* Διανομέας Ελλάδος


Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - AEQ - 19/01/2022

Στην ίδια κατηγορία