Με γιγαντοοθόνες αφής η ΕΡΤ πρωτοπορεί και στις εθνικές εκλογές.

Με ένα πρωτοποριακό σύστημα γιγαντοοθόνης αφής, που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν στην Ελλάδα, αλλά και με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού δυναμικού της, η ΕΡΤ θα καλύψει τις εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου 2023, μεταδίδοντας το exit poll και τα αποτελέσματα της εθνικής κάλπης.



ΕΡΤNEWS – ΕΡΤ1



Ο εκλογικός μαραθώνιος, με παράλληλες συνδέσεις με όλο το δίκτυο των ανταποκριτών της ΕΡΤ στην Ελλάδα και στις μεγάλες πρωτεύουσες του εξωτερικού, θα αρχίσει στο ΕΡΤNEWS και την ΕΡΤ1 ήδη από τις 05:00, με τον Δημήτρη Απόκη και την Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα.

Στις 06:00, τη σκυτάλη παίρνουν ο Δημήτρης Κοτταρίδης με τη Νίνα Κασιμάτη, ενώ αμέσως μετά το πρώτο δελτίο ειδήσεων, στις 10:30 τους διαδέχονται η Βούλα Μαλλά και ο Κώστας Λασκαράτος. Στις 13:00, αναλαμβάνουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Ηλίας Σιακαντάρης και ακολουθούν στις 16:00, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Στις 17:30, θα αρχίσει και επισήμως η εκλογική βραδιά από το ΕΡΤNEWS Studio, με τον Γιώργο Κουβαρά. Μαζί του στο στούντιο θα είναι ο Απόστολος Μαγγηριάδης και όλο το επιτελικό δυναμικό της ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου, Δημήτρη Κοτταρίδη, Κώστα Παπαχλιμίντζο, Σοφία Παπαϊωάννου, Ηλία Σιακαντάρη και Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Προσκεκλημένοι δεν θα είναι μόνο πολιτικοί, αλλά και προσωπικότητες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως και καλλιτέχνες οι οποίοι θα σχολιάσουν τα αποτελέσματα.

Στις 19:00, η ΕΡΤ θα παρουσιάσει με έναν πραγματικά καινοτόμο τρόπο το πανελλαδικό exit poll, ενώ τα σενάρια της επόμενης μέρας θα αναλύσουν ο διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης, Παναγιώτης Κουστένης, και ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης.
Η εκλογική βραδιά θα συνεχιστεί έως τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Μαΐου, με τη μετάδοση των αποτελεσμάτων και την καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά κέντρα. Θα ακολουθήσει το κανονικό ενημερωτικό πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS.



ΕΡΤ3

Προσαρμοσμένο στην ημέρα των εκλογών θα είναι την Κυριακή και το πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Από τις 07:00 έως τις 10:00, η έκτακτη εκπομπή, με παρουσιάστρια τη Σύνθια Σάπικα, παρακολουθεί την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ακολουθεί το σταθερό ραντεβού στις 13:00, με το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ενώ από τις 14:00 έως τις 16:00 τη σκυτάλη παίρνει η εκλογική «Περίμετρος» με την Κατερίνα Ρενιέρη.

Από τις 17:30, η ΕΡΤ3 θα αναμεταδώσει με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα το πρόγραμμα του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1. Στις 18:00 και στις 24:00 θα μεταδώσει δύο ημίωρα δελτία ειδήσεων με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

ertnews.gr

Σε εκλογική ετοιμότητα θα βρίσκεται και το ενημερωτικό site της ΕΡΤ. Το ertnews.gr θα έχει συνεχή ροή ειδήσεων από το πρωί της Κυριακής, με τη μορφή live blogging, με ρεπορτάζ και βίντεο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα υπάρχει αναμετάδοση του προγράμματος των ΕΡΤNEWS-ΕΡΤ1, καθώς επίσης και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων απ’ όλη την επικράτεια.

Πρώτο Πρόγραμμα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης από τα ξημερώματα της Κυριακής θα βρίσκεται και το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Με ζωντανές εκπομπές, με συνεχείς συνδέσεις και ανταποκρίσεις απ’ όλες τις περιφέρειες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τη συνδρομή των 19 Περιφερειακών Σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς και με ανταποκρίσεις από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και με συνεχείς ζωντανές συνδέσεις από τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων και με συνεχή ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων, το Πρώτο Πρόγραμμα θα καλύψει λεπτό προς λεπτό την εκλογική αναμέτρηση.

Η Φωνή της Ελλάδας στις εκλογές με την Ομογένεια

Το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για την Ομογένεια θα παρουσιάσει την εκλογική μάχη από τις 19:00 έως τις 22:00. Οι δημοσιογράφοι Θανάσης Χούπης, Προκόπης Αγγελόπουλος και Γιώργος Διονυσόπουλος θα συνομιλήσουν με τους Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού και υποψηφίους των κομμάτων, για την εκλογική διαδικασία, στην οποία μετέχουν για πρώτη φορά και ομογενείς από τις χώρες που διαμένουν, αλλά και με Έλληνες δημοσιογράφους που εργάζονται σε ελληνόφωνα και διεθνή ΜΜΕ.

Παράλληλα, θα υπάρχει και συνεχής ενημέρωση για τα εκλογικά αποτελέσματα, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Εκλογές 2023, με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της ΕΡΤ.

Πληροφορίες: www.ert.gr

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  ΕΡΤ ΑΕ - 17 Μαΐου 2023

Εκτύπωση
Super User
Super User

Στην ίδια κατηγορία