το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 16:15

GatesAir και Foccus Digital αναβαθμίζουν την Ψηφιακή Τηλεόραση ISDB-Tb και τη Ραδιοφωνική FM Υποδομή του Sistema Clube de Comunicação.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Έργα Μονοσυχνοτικού Δικτύου (Single-frequency network) ενδυναμώνουν την ισχύ του σήματος Ψηφιακής Τηλεόρασης (DTV) και επεκτείνουν την κάλυψη του FM σήματος, με την τεχνολογία των υδρόψυκτων πομπών της GatesAir να μειώνει την κατανάλωση ρεύματος για τη ψύξη και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Flexiva FLX GatesAir lrΗ GatesAir, ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως στις ασύρματες λύσεις over-the-air διανομής περιεχομένου για Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς Σταθμούς, συνεργάστηκε με την Foccus Digital στη Βραζιλία για την αναβάθμιση της υποδομής Επίγειας Εκπομπής (over-the-air broadcast) του Sistema Clube στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του Σάο Πάολο. Με τη χρήση των υγρόψυκτων και αερόψυκτων πομπών της GatesAir προς ενίσχυση του Μονοσυχνοτικών Δικτύων αυτό το έργο αναβαθμίζει την υπάρχουσα υποδομή Ψηφιακής Τηλεόρασης ISDB-Tb και επεκτείνει την κάλυψη του Ραδιοφώνου στα FM, βελτιώνοντας την ποιότητα και την ακεραιότητα του σήματος σχεδόν σε 200 τετραγωνικά μίλια.

Η Foccus Digital, η οποία συνεργάστηκε στενά με τον Sistema Clube για το σύνολο του σχεδιασμού όλων των Κέντρων Εκπομπής, την εγκατάσταση και την παροχή διαφόρων υπηρεσιών, επέλεξε τη GatesAir λόγω των πλεονεκτημάτων της επιχειρησιακής απόδοσης και εκείνου που η εταιρεία αποκαλεί “απαράμιλλη” πρωτοκαθεδρία στην τεχνολογία Μονοσυχνοτικού Δικτύου και εμπειρία.

Η ανάπτυξη των FM αποτελείται από δύο Κέντρα Εκπομπής που ενισχύονται από πομπούς Flexiva™ FM, περιλαμβάνοντας την πρώτη εγκατάσταση υγρόψυκτου πομπού Flexiva FLX στη Βραζιλία και ενός αερόψυκτου πομπού Flexiva FAX. Η τεχνολογία Intraplex® SynchroCast® της GatesAir δικτυώνει απρόσκοπτα μέσω IP το FM περιεχόμενο με πολλά Κέντρα Εκπομπής, εξασφαλίζοντας ότι όλοι οι πομποί διανέμουν το ίδιο περιεχόμενο στις καθορισμένες περιοχές τους κάλυψης διαθέτοντας άρρηκτη διασύνδεση.

Το Τηλεοπτικό project αντικαθιστά τους υπάρχοντες πομπούς με 13 υψηλής απόδοσης UHF πομπούς Maxiva™, με μία μίξη υγρόψυκτων μοντέλων ULXTE και αερόψυκτων μοντέλων UAXTE, οι οποίοι ενσωματώνουν τον exciter επόμενης γενιάς Maxiva XTE της GatesAir. Η ισχύ της ανώτερης επεξεργασίας σήματος του XTE και η προσαρμοστική διόρθωση σε πραγματικό χρόνο που παρέχει το λογισμικό παρέχουν ένα πιο εύρωστο σήμα, ισχυροποιώντας την ποιότητα και την ακεραιότητα του σήματος σε όλη την καλυπτόμενη περιοχή, η οποία εκτείνεται από τις αστικές γειτονιές έως τις αγροτικές και τις παράκτιες περιοχές.

Ο Robert Houghtaling, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Foccus Digital, υπογραμμίζει ότι τα κέρδη ως προς την απόδοση που παρέχονται από την τεχνολογία υγρόψυξης για την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο της GatesAir ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακά.

“Το τροπικό κλίμα της περιοχής του Σάο Πάολο καθιστά ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση της κατανάλωσης για κλιματισμό στα Κέντρα Εκπομπής,” είπε ο ίδιος. “Η αρχιτεκτονική της υγρόψυξης της GatesAir μεταφέρει τη θερμότητα από το εσωτερικό του Κέντρου Εκπομπής στον εξωτερικό χώρο, κάτι που μειώνει σημαντικά τα κόστη ψύξης και ηλεκτρικού ρεύματος του Sistema Clube. Ακόμη, η αρθρωτή (modular) σχεδίαση όλων των πομπών της GatesAir προσδίδει κέρδη ως προς την απόδοση μέσω της απλούστευσης της εγκατάστασης και της διαρκούς συντήρησης, με τη δεύτερη περίπτωση να επιφέρει την μακροχρόνια εξοικονόμηση χρημάτων η οποία συνδέεται με τη μείωση του κόστους περί εργατικών και της διαχείρισης των ανταλλακτικών.”

Ειδικότερα ως προς τη συντήρηση, οι πομποί Maxiva και Flexiva υιοθετούν μία παρόμοια αρθρωτή (modular) αρχιτεκτονική που επιτρέπει στους τεχνικούς την εύκολη αντικατάσταση των μονάδων ενίσχυσης (power amplifier modules) και των τροφοδοτικών συνεχίζοντας την εκπομπή. Ο βελτιωμένη σχεδίαση του εσωτερικού αυτών των πομπών που βασίζεται στην πράσινη αρχιτεκτονική πομπών PowerSmart® Plus της GatesAir, με την broadband ενίσχυση συνεπάγεται ότι οι τεχνικοί μπορούν να μοιράζονται ένα κοινό απόθεμα ανταλλακτικών για όλους τους πομπούς του δικτύου.

“Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των αρχιτεκτονικών Μονοσυχνοτικού Δικτύου απαιτούν την προσεκτική ισορροπία μεταξύ της σχεδίασης του δικτύου και της τεχνικής εφαρμογής για την εξασφάλιση της εξαιρετικής απόδοσης των πολλών Κέντρων Εκπομπής, κάτι που είναι αλληλένδετο με την ακεραιότητα του σήματος και τη συγχρονισμένη διανομή του,” είπε ο Bruce Swail, CEO της Gates Air. “Συνεργαζόμενοι στενά με το Βραζιλιάνο συνεργάτη μας, τη Foccus Digital, αυτές οι αναβαθμίσεις εγγυούνται στον Sistema Clube ότι έχει στην κατοχή του όλες τις νεότερες διαθέσιμες τεχνολογίες για την ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας και της κάλυψης των τοπικών κοινών, χαμηλώνοντας ταυτοχρόνως το συνολικό κόστος κτήσης ως προς την Τηλεοπτική και Ραδιοφωνική υποδομή του.”

 

Πληροφορίες: www.gatesair.com & RF Hellas*
Διανομέας Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 16:26

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group