το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 08:03

2017: Έτος ρεκόρ για τις πωλήσεις Δεκτών DAB.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σχεδόν 12 εκατομμύρια δέκτες DAB πωλήθηκαν το 2017 στην Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ένα νέο ρεκόρ για τις ετήσιες πωλήσεις. Σχεδόν οι μισές (5,9 εκατομμύρια) πωλήσεις αντιστοιχούν σε συσκευές αυτοκινήτου, ενώ στις σημαντικές αγορές σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν έχοντας το DAB στον βασικό εξοπλισμό τους.

Οι νέες πληροφορίες που δημοσιεύονται από τον οργανισμό WorldDAB δεικνύουν την ισχυρή ανάπτυξη ως προς την αφομοίωση του DAB σε όλες τις σημαντικές αγορές του ψηφιακού ραδιοφώνου. Το ενημερωτικό γράφημα (infographic) του WorldDAB καλύπτει τις πωλήσεις ραδιοφωνικών δεκτών DAB (συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας), την κάλυψη του πληθυσμού, τη διείσδυση στα νοικοκυριά, την κάλυψη του ψηφιακού ραδιοφώνου, το ποσοστό ακροαματικότητας του DAB και τον αριθμό των σταθμών εθνικής εμβέλειας που υπάρχουν στο DAB έως τα τέλη του 2017.

Αθροιστικά οι πωλήσεις για δέκτες DAB έχουν πλέον φθάσει τα 65 εκατομμύρια για τις καλυπτόμενες από αυτό αγορές: Αυστραλία, Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.


Αν δεν μπορείτε να δείτε το συνημμένο, κατεβάστε το.

Ο Patrick Hannon, Πρόεδρος του οργανισμού WorldDAB, δήλωσε: “Οι τελευταίοι 12 μήνες αποτέλεσαν μία ισχυρή περίοδο για το ραδιόφωνο DAB. Οι πωλήσεις δεκτών παγκοσμίως βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο τους και ενισχύθηκαν από την παύση λειτουργίας των FM στη Νορβηγία και την έντονη ανάπτυξη που σημειώθηκε σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Η πρόοδος στην αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με σχεδόν 6 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν πέρυσι να διαθέτουν ραδιόφωνο DAB. Εκτός από τις εξαιρετικές επιδόσεις στην Ευρώπη είναι ενθαρρυντικό το να βλέπουμε την ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών του DAB στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας-Ειρηνικού. Το DAB όλο και περισσότερο εδραιώνεται ως ένα παγκόσμιο πρότυπο.”

Το Ηνωμένο Βασίλειο (με 36 εκατομμύρια), η Γερμανία (με σχεδόν 10 εκατομμύρια) και η Νορβηγία (με σχεδόν 6 εκατομμύρια) έχουν τη μεγαλύτερη βάση εγκατεστημένων δεκτών. Υπήρξε έντονη αύξηση στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με DAB και τα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα στη Νορβηγία (98%), το Ηνωμένο Βασίλειο (89%) και την Ελβετία (85%) να παραδίδονται τώρα με το DAB στον standard εξοπλισμό τους. Ο πληθυσμός και η κάλυψη οδών είναι σταθερά εδραιωμένες σε όλες τις βασικές αγορές.

Στην Ιταλία υπήρξαν αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις τους τελευταίους μήνες και οι πωλήσεις των δεκτών αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο, δηλαδή έφτασαν τα 3 εκατομμύρια στο τέλος του 2017. Πέρυσι επετεύχθη και η σημαντική αύξηση της κάλυψης των οδών από 75% σε 92%.

Το infographic καλύπτει τώρα πάνω από 20 αναδυόμενες αγορές, με σημαντικές εξελίξεις σε τόσο διαφορετικές αγορές όπως της Αλγερίας, της Κροατίας, της Ινδονησίας, του Κουβέιτ, της Νότιας Αφρικής, της Ταϊλάνδης, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Τα στατιστικά στοιχεία των πωλήσεων της Γερμανίας ενημερώνονται τον Σεπτέμβριο και ως εκ τούτου οι νεότερες πληροφορίες αναμένεται να παρουσιάσουν τα ίδια αποτελέσματα και για τη Γερμανία, με την ενημέρωση του 2ου Τριμήνου του 2017.

Στις πηγές για το infographic περιλαμβάνονται: Έρευνα Ψηφιακού Ραδιοφώνου από Kantar Media, Digitalradio Norge, Norkring AS, TNS Gallup, Ofcom Ελβετίας, Weer GmbH, DigiMig Trendanalyse 01.2018, GfK, SMMT/CAP Ηνωμένο Βασίλειο, BBC, RAJAR/Ipsos MORI/RSMB, Teracom A/S, Broadcast Media, Έκθεση Ψηφιοποίησης 2017 που πραγματοποίησαν TNS Infratest, JATO Dynamics, Digital Radio NL, digitalradio.it, WorldDAB, Glass’s Automotive Business Intelligence, Commercial Radio Australia.. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πηγές για κάθε έρευνα και για τα στατιστικά στοιχεία είναι διαθέσιμα στην ηλεκρονική διεύθυνση www.worlddab.org

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - WorldDAB - 15 Μαΐου 2018, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 08:11

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group