το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 09:05

Ενημέρωση από την Ομάδα Εργασίας Αυτοκίνησης (Working Group Automotive) WorldDAB.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οι οδηγοί αγαπούν το Ραδιόφωνο σε τέτοιο βαθμό που το 82% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αγόραζε αυτοκίνητο χωρίς αυτό. Γι' αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η επόμενη γενιά του Ραδιοφώνου θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους οδηγούς. Έχοντας αυτό κατά νου τους τελευταίους 12 μήνες σημειώθηκε εξαιρετικά μεγάλη δραστηριότητα και παραγωγικότητα, εκ των μεγαλύτερων στην ιστορία του WorldDAB Automotive Working Group, με αρκετά αποτελέσματα που είχαν ήδη σημαντική επίδραση στους Κατασκευαστές Αυτοκινήτων και τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς.

Αυτήν τη φορά, όμως, αντιμετωπίσαμε την περσινή χρονιά μία πρόκληση: όλοι είχαν ισχυρές απόψεις για το τι αποτελεί καλύτερη εμπειρία για τον χρήστη, αλλά δεν υπήρχαν σαφή αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξή τους. Στο Συνέδριο WorldDAB Automotive 2017 ανακοινώσαμε τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας των καταναλωτών και από τότε αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη ενός συνόλου οδηγιών για την εμπειρία του χρήστη (UX) με το Ψηφιακό Ραδιόφωνο, τόσο για τους Κατασκευαστές Αυτοκινήτων όσο και για τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς.

ux research overview conclusions

Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και οι κατευθυντήριες γραμμές παρέχουν σαφήνεια και στις δύο πλευρές του Βιομηχανίας, διασφαλίζοντας ότι ο οδηγός έχει την καλύτερη εμπειρία με το Ψηφιακό Ραδιόφωνο. Ο σχεδιασμός των κατευθυντήριων γραμμών βασίζονται σε επτά περιπτώσεις χρήσης των καταναλωτών, διασφαλίζοντας ότι αντικατοπτρίζουν την πραγματική εμπειρία των καταναλωτών.

Laurence Harrison

Laurence Harrison

 

Επίσης, έχουμε συνεργαστεί στενά με τους οργανισμούς RadioDNS, EBU και με άλλες ομάδες της βιομηχανίας σχετικά με την ανάπτυξη κατευθυντήριων οδηγιών για τους Κατασκευαστές Αυτοκινήτων και τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς προκειμένου να υπογραμμίσουμε τις βέλτιστες πρακτικές για τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς με υπηρεσίες DAB+ και FM για την παροχή και ενημέρωση των λογότυπων τους και την καθοδήγηση προς τους Κατασκευαστές Αυτοκινήτων για τη λήψη και την απεικόνιση αυτών των λογοτύπων. Τα σχόλια από τη Βιομηχανία δεικνύουν ότι οι κατευθυντήριες οδηγίες που βασίζονται σε ανοιχτά πρότυπα, έχουν παράσχει την απαραίτητη σαφήνεια στη Βιομηχανία.

Εν τω μεταξύ, η Ομάδα Εργασίας που επικεντρώθηκε ειδικά στον αντίκτυπο των κεραίων και άλλων παραγόντων ως προς την απόδοση του δέκτη συγκρίνει και αναλύει την έρευνα πριν μοιράσει τα ευρήματα στις συναντήσεις με τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και τους μεγάλους Κατασκευαστές Αυτοκινήτων, συνεχίζοντας τις συνεργατικές προσπάθειες για τη βελτίωση των επιδόσεων του DAB+ στα οχήματα.

Η ανταπόκριση των Κατασκευαστών Αυτοκινήτων που έχουμε επισκεφθεί μέχρι στιγμής ήταν εξαιρετική και οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο Κλάδων. Δουλεύουμε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι τα ζητήματα που θέτει η Αυτοκινητοβιομηχανία είναι στην ατζέντα της Ομάδας Αυτοκίνησης και θα προχωρήσουν ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον οδηγό με το Ψηφιακό Ραδιόφωνο.

Επικείμενος τομέας εστίασης θα είναι η δημιουργία δοκιμαστικών διαδρομών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές θα επιτρέψουν την πραγματική δοκιμή του Ψηφιακού Ραδιοφώνου μέσα στο αυτοκίνητο και θα υποστηριχθούν σε κάθε χώρα από τους σχετικούς ενδιαφερόμενους που προέρχονται από την Ομάδα Απόδοσης (Performance Group).

Αυτήν την εβδομάδα στο Συνέδριο WorldDAB Automotive 2018, θα παρέχω μία σύνοψη του έργου μας για το τελευταίο έτος, περιγράφοντας τους επόμενους τομείς εστίασης και τον τρόπο με τον οποίο τόσο οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί όσο και η Αυτοκινητοβιομηχανία μπορούν να συνεργαστούν για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους οδηγούς σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά μας σε αυτόν τον τομέα αποτελεί μία μακροπρόθεσμη δέσμευση για τη συνεργασία με τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και τους Κατασκευαστές Αυτοκινήτων για τον εξαιρετικό σχεδιασμό της εμπειρία του χρήστη (UX) με το Ψηφιακού Ραδιοφώνου. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν και συνεισέφεραν στο έργο της Ομάδας και των Task Forces της.

 

Παρατηρήσεις: Πηγή - Laurence Harrison, Πρόεδρος Digital Radio UK και Προεδρεύων της Ομάδας Εργασίας Αυτοκίνησης του WorldDAB - Μάιος 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 09:10

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group