το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 08:04

Η Σλοβενία προτείνει ημερομηνία μετάβασης στο Ψηφιακό Ραδιόφωνο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Σλοβενίας παρουσίασε την πιθανή πορεία προς την Ψηφιακή Μετάβαση (DSO), υιοθετώντας την απόφαση για τους κύριους Σλοβενικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς προκειμένου να μεταβούν στην Ψηφιακή τεχνολογία την 22α Φεβρουαρίου του 2022.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας (Svet za radiodifuzijo-SRDF) αποτελεί ανεξάρτητη αρχή και είναι αρμόδιο για τη ρύθμιση των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών της χώρας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του αποτελείται από επτά Μέλη που διορίζονται από το κοινοβούλιο βάσει δημόσιας πρόσκλησης. Αυτά τα σημαντικά νέα της Ψηφιακής Μετάβασης καταγράφηκαν στα πρακτικά της Συνεδρίασης του Συμβουλίου στα τέλη του περασμένου έτους.

SRDF Logo

Δείτε εδώ τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου όπου ελήφθη η απόφαση.
Επισκεφθείτε εδώ τον Δικτυακό τόπο το Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Σλοβενίας.

Η Σλοβενία διαθέτει 12 Yπηρεσίες DAB+ που καλύπτουν το 70% του πληθυσμού, με υπηρεσίες που ξεκίνησαν να μεταδίδονται τον Σεπτέμβριο του 2016. Η Αρχή Δικτύων και Υπηρεσιών Επικοινωνίας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας (AKOS) χορήγησε άδειες σε 13 Σταθμούς για το δίκτυο DAB+ της Σλοβενίας. Εκτός από τους 4 Σταθμούς του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού RTV Slovenia, 9 επιπλέον Ιδιωτικοί Σταθμοί έλαβαν άδεια για Ψηφιακή Εκπομπή.

Το δίκτυο λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2016 και αρχικά ενισχύεται από επτά πομπούς μέσης ισχύος για την κάλυψη αστικών περιοχών και αυτοκινητοδρόμων. Η αρχική δοκιμή του DAB+ στη Σλοβενία πραγματοποιήθηκε το 2013 και κάλυπτε την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, όλο και περισσότερες χώρες εξετάζουν τα πλάνα τους ως προς τη Μετάβαση. Η Νορβηγία ήταν η πρώτη χώρα που ολοκλήρωσε την Ψηφιακή Μετάβαση την περασμένη χρονιά και η Ελβετία θα ξεκινήσει τη διαδικασία από το 2020. Στην περιοχή της Βόρειας Ιταλίας και συγκεκριμένα στο Νότιο Τιρόλο ξεκίνησε η Παύση λειτουργίας των FM από το 2017.

Η ανάπτυξη του DAB+ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα είναι ένα από τα θέματα του MBT 2018, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος στο Vodice της Κροατίας (23 έως 25 Μαΐου). Το ετήσιο αυτό γεγονός παρακολουθείται από αρχές και οργανισμούς που συνδέονται με την εκπομπή στη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη FYROM, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Μολδαβία. Οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν εμπειρίες και ιδέες, θα συζητήσουν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία του broadcasting.

 

Παρατηρήσεις: Πηγή -Darren Willsher - WorldDAB

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 11:20

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group