το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 11:37

Δημιουργία ισχυρού momentum για το DAB+ στην Ιταλία.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Παρουσίαση από τον Sergio Natucci του DAB Italia, η οποία πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση της Rai στη Ρώμη Παρουσίαση από τον Sergio Natucci του DAB Italia, η οποία πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση της Rai στη Ρώμη

Αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο DAB+ στη χώρα, στις αρχές του μήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Rai, δηλαδή της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Ιταλίας, ενέκρινε το τεχνικό σχέδιο για την επέκταση των υπηρεσιών DAB+.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Rai, το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία της Monica Maggioni και παρουσία του Γενικού Διευθυντή της, Mario Orfeo, ενέκρινε το Τεχνικό Σχέδιο για την ανάπτυξη του DAB+ στη χώρα, το οποίο θα φέρει τις ψηφιακές ραδιοφωνικές υπηρεσίες στους περισσότερους Ιταλικούς αυτοκινητόδρομους και στην ευρωπαϊκή οδό Ε45.

Η ευρωπαϊκή οδός E45 αποτελεί τη μεγαλύτερη διαδρομή Βορρά-Νότου στην Ευρώπη, από τη Νορβηγία μέσω της Δανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας έως και την Ιταλία. Η Νορβηγία ήταν η πρώτη χώρα που απενεργοποίησε τις εθνικής εμβέλειας υπηρεσίες στα FM, ενώ η Κυβέρνηση της Δανίας πρότεινε την παύση της εκπομπής ραδιοφώνου στα FM δύο χρόνια αφού η ακρόαση των ψηφιακών ραδιοφωνικών εκπομπών θα υπερβεί το 50%, ή το αργότερο έως το 2021. Οι ψηφιακές ραδιοφωνικές υπηρεσίες ξεκίνησαν πρόσφατα στην Αυστρία, ενώ στη Γερμανία υφίσταται σήμερα πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 97%, αλλά και περισσότερες από 150 υπηρεσίες DAB+.

Η ανακοίνωση της Rai έγινε ύστερα από ένα συνέδριο για το DAB+ που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της στη Ρώμη, νωρίτερα τον Απρίλιο. Σε αυτό το συνέδριο ο Roberto Sergio, Διευθυντής Ραδιοφώνου της Rai δήλωσε ότι: "Από την άποψη της τεχνολογίας και της παραγωγής, λειτουργούμε τώρα πλήρως ψηφιακά και όσον αφορά στην κάλυψη, έχουμε προβεί σε σημαντικές επενδύσεις που θα μας επιτρέψουν να καλύψουμε τον αποκαλούμενο "Motorway T" νωρίτερα του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος, μέχρι το τέλος του 2018."

Το 85% του πληθυσμού θα καλυφθεί από ένα σήμα DAB + μέχρι το τέλος του 2018 και από το 2020 όλοι οι νέοι δέκτες που θα πουληθούν θα πρέπει να διαθέτουν δυνατότητα λήψης ψηφιακού ραδιοφώνου και αυτό οφείλεται σε έναν νόμο που ψηφίστηκε στις αρχές του 2018. Η τελευταία ανακοίνωση από τη Rai αποτελεί σαφή ένδειξη ότι το DAB+ στην Ιταλία γίνεται όλο και πιο ισχυρό και ανυπομονούμε να δούμε την εξέλιξη που θα υπάρχει στο υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

 

Παρατηρήσεις: Πηγή - Darren Willsher, WorldDAB

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 11:45

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group