το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 18:21

Φωνητικά Ελεγχόμενο Υβριδικό Ραδιόφωνο παρουσιάζεται στην IBC 2018.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το PILOT, μία πρωτοβουλία καινοτομίας της National Association of Broadcasters (NAB) σε συνεργασία με την European Broadcasting Union (EBU), για τη συγχρηματοδότηση της ανάπτυξης ενός πρωτότυπου Φωνητικά Ελεγχόμενου Υβριδικού Ραδιοφώνου. Το υβριδικό ραδιόφωνο συνδυάζει το εκπεμπόμενο (broadcast) ραδιόφωνο με τη σύνδεση στο διαδίκτυο για να παρέχει συναρπαστικές εμπειρίες στον χρήστη, όπως η προσθήκη φωνητικού ελέγχου. Το πρωτότυπο αποκαλύπτεται και επιδεικνύεται σήμερα στο περίπτερο της EBU (Hall 10, Περίπτερο F20) στην έκθεση IBC 2018.

Το πρωτότυπο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο αυτού του συνεργατικού project δεικνύει πως οι υπάρχοντες φωνητικοί βοηθοί (voice assistants) όπως Amazon Alexa και Google Assistant μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να λάβουν έξυπνες αποφάσεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο ακρόασης ενός Ραδιοφωνικού Σταθμού. Η τεχνολογία μπορεί να εφαρμόσει τις φωνητικές εντολές ενός ακροατή προκειμένου να καθορίσει εάν θα αξιοποιηθεί η επίγεια εκπομπή (over-the-air - OTA) ή το διαδικτυακό streaming για τον συντονισμό στον Σταθμό με βάση τις παραμέτρους του Ρ/Σ και το διαθέσιμο υλισμικό (hardware) στη συσκευή. Με επιτυχία το PILOT και η EBU σκοπεύουν να διαθέσουν τον αποδεδειγμένης σημασίας κώδικα δίχως δικαιώματα για τους κατασκευαστές προς χρήση στις υλοποιήσεις παραγωγής
συσκευών με φωνητικό βοηθό.

“Ο φωνητικός έλεγχος και τα έξυπνα ηχεία παρουσιάζουν τεράστια αύξηση της δημοτικότητας τους και αυτή η πρωτότυπη προσπάθεια καταδεικνύει πως το υβριδικό ραδιόφωνο και η ΟΤΑ διανομή μπορεί να αποτελέσουν μέρος αυτής της εξέλιξης,” δήλωσε ο Sam Matheny, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και οΕπικεφαλής Τεχνολογίας της NAB. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τους φίλους μας στην EBU διότι πιστεύουμε ότι μπορεί να ωφελήσει τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς σε όλον τον κόσμο.”

Ο Ben Poor της EBU εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κοινό σχέδιο, προσθέτοντας ότι “Το Ραδιόφωνο προσεγγίζει το 85% των Ευρωπαίων πολιτών κάθε εβδομάδα, με τη συντριπτική πλειοψηφία να προσεγγίζεται μέσω επίγειου (free-to-air broadcast) FM και DAB+ Ραδιοφώνου. Αλλά τα έξυπνα ηχεία και άλλες φωνητικά ελεγχόμενες συσκευές καθίστανται μία σημαντική πλατφόρμα καινοτομίας για το Ραδιόφωνο. Αποδεικνύοντας ότι ο συνδυασμός της καλύτερης εκπομπής και του διαδικτύου δημιουργεί αξία τόσο για τους παραγωγούς περιεχομένου όσο και για τους ακροατές, EBU και NAB εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι ο ζωτικής σημασίας ρόλος του Ραδιοφώνου και τα οφέλη του για τις κοινότητες και τις κοινωνίες θα διατηρηθούν.”

Στην έκθεση IBC2018, το περίπτερο της EBU βρίσκεται στο Hall 10, θέση F20. Ύστερα από την έκθεση IBC2018, το PILOT σχεδιάζει να επιδείξει το πρωτότυπο φωνητικά ελεγχόμενο υβριδικό ραδιόφωνο στο 2018 Radio Show που θα πραγματοποιηθεί στο Ορλάντο της Φλόριντα (25-28 Σεπτεμβρίου).

 

Περί του PILOT
Το PILOT αποτελεί μία συμμαχία πρωτοπόρων, εκπαιδευτικών και υποστηρικτών που ασχολούνται με την πρόοδο της broadcast τεχνολογίας και τη δημιουργία νέων ευκαιριών στον τομέα των Μέσων. Το PILOT ωθεί την εκπεμπόμενη τηλεόραση και του ραδιόφωνο στο μέλλον. Παρέχει μία πλατφόρμα καινοτομίας, έναν κινητήρα για επώαση, έναν τόπο δοκιμών για νέες τεχνολογίες και ένα φόρουμ για την εκπαίδευση του broadcaster.

 

Πληροφορίες: www.nabpilot.org

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 18:34

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group