το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 09:32

Τα LV5490 της Leader παρακολουθούν τον Τελικό το UEFA Champions League σε UHD και HD για την TVN.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η TVN MOBILE PRODUCTION επέλεξε τα όργανα μετρήσεων Leader LV5490 για την κύρια αναφορά (master reference) κατά την κάλυψη του Τελικού του UEFA Champions League. Το πολυπληθές κοινό στο Στάδιο NSC Olimpiyskiy του Κιέβου είδε την ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτά το τρίτο συνεχόμενο και συνολικά 13ο τίτλο της UEFA Champions League. Ο αγώνας μεταδόθηκε σε UHD και HD στους τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο.

"Επενδύσαμε σε πέντε όργανα Leader LV5490 πριν από έναν χρόνο ύστερα από την επιτυχημένη κάλυψη UHD-HDR του ποδοσφαιρικού αγώνα της Bundesliga μεταξύ Borussia Mönchengladbach και RB Leipzig, το 2017," είπε ο Holger Tadge, Μηχανικός Παραγωγής της TVN. "Το LV5490 παρέχει ευκολονόητη λειτουργία και ένδειξη σε πραγματικό χρόνο των προβλημάτων στο χρώμα της εικόνας, έχοντας αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο ως προς τη διασφάλιση μας ότι κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση του UHD-HDR headroom στο περιεχόμενο που διανέμουμε στους πελάτες μας."

"Ο ποδοσφαιρικός Τελικός του Κιέβου αποτέλεσε ένα πραγματικά μεγάλης κλίμακας project απαιτώντας συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων (OB crew) 73 ανθρώπων," προσθέτει ο Wolfgang Peiss, Διευθυντής Παραγωγής που είχε την ευθύνη. "Εφαρμόσαμε μία ροή εργασίας που επιτρέπει την πλήρως ανεξάρτητη παραγωγή σήματος για UHD και HD, τροφοδοτώντας μία ενιαία διαμόρφωση παραγωγής. Το πλάνο για τις κάμερες βασίστηκε σε έναν set-up 40 καμερών. Επιπροσθέτως των δικών μας TVN-Ü2, TVN-Ü3 και TVN-Ü5, είχαμε την ευθύνη για το συνεργείο του ελικοπτέρου, για το ασύρματο συνεργείο (wireless crew) και για την εγκατάσταση μίας PMT SpiderCam. Ένας ακόμη παράγοντας που έπρεπε να αντιμετωπισθεί ήταν η τοποθέτηση περισσοτέρων από 50 μικροφώνων που κατέγραφαν σαγηνευτικό ήχο από το στάδιο."

"Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που βλέπουμε την TVN να γνωρίζει συνεχή επιτυχία με τα όργανα LV5490 που έχει στην κατοχή της, που είναι εξίσου κατάλληλα τόσο για εφαρμογές Εξωτερικών Μεταδόσεων (OB) όσο και Studio Λειτουργίας," προσθέτει ο Kevin Salvidge, Διευθυντής Ανάπτυξης Περιφέρειας Ευρώπης της Leader. "Μία κρίσιμης σημασίας δυνατότητα του LV5490 είναι η ευκολία με την οποία μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να ανταποκρίνεται σε μία εκτενή επιλογή προτύπων παραγωγής που τώρα εφαρμόζεται σε όλες τις broadcast επιχειρήσεις. Η επιλογή μπορεί να γίνει είτε κατά τον χρόνο της αγοράς, είτε να προστεθεί σε προαιρετικές αναβαθμίσεις κατά την αποδεδειγμένα μακρά διάρκεια ζωής των οργάνων μετρήσεων της Leader."

Το LV5490 προσφέρει δυνατότητες 4K, UHD, 3G, HD και SD ελέγχου και μέτρησης σε μία πλάτους μισού ικριώματος (half-rack-width) και μεγέθους 4U φορητή μονάδα, με ένα πλήρως υψηλής ευκρίνειας 9 ιντσών front-panel monitor. Παρέχει όλες τις δυνατότητες που απαιτούνται για την πλήρη αξιοποίηση της υψηλής δυναμικής περιοχής (high dynamic range) σε HD και UHD.

Παρέχονται διάφορες ενδείξεις για το σήμα, όπως κυματομορφή του video, στάθμες χρώματος, διανύσματα χρώματος, bar graphs, θόρυβος, video patterns, quad-3G φάση, data tables, έξοδος εικόνας της κάμερας, colour chart, στάθμες πολυκαναλικού ήχου και διανύσματα surround-ήχου που είναι δυνατόν να παρακολουθούνται ταυτοχρόνως σε μία προσαρμόσιμη από τον χρήστη διάταξη. Αν ένα συγκεκριμένο στοιχείο απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια, τότε αυτό μπορεί να επιλεγεί γρήγορα για παρακολούθηση σε υψηλότερη ανάλυση, ή σε πλήρη οθόνη.

Η εργαλειοθήκη CINELITE HDR της Leader παρέχεται ως βασική δυνατότητα στο LV5490, επιτρέποντας την εύκολη εκτίμηση της σχετικής έκθεσης και της συνολικής φωτεινότητας κατά την παραγωγή. Με την option focus-assist επιτρέπεται η υψηλής ακριβείας on-set ρύθμιση της εστίασης της κάμερας ώστε να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των 4K και UHD formats ως προς τον χειρισμό με ιδιαίτερη ακρίβεια της λεπτομέρειας της εικόνας.

Συμπληρώνοντας την οθόνη στην πρόσοψη το LV5490 διαθέτει 1920 x 1080 HD DVI και HD-SDI feeds για σύνδεση με εξωτερικά monitors. Η ταυτόχρονη παρακολούθηση έως και τεσσάρων 3 gigabit/s SDI εισόδων είναι εφικτή, συμπεριλαμβανομένων overlays. Το μέγεθος και η θέση των διακριτών καναλιών μπορεί να επιλεγεί στην οθόνη με τη χρήση ενός USB pointer ώστε ο χρήστης να μην περιορίζεται από σταθερού μεγέθους quadrants.Οι χειριστές μπορούν να επιλέξουν το μέγεθος και τη θέση της περιοχής μετρήσεων καθώς και το Y/G/B/R component channel. Μία προειδοποίηση (alarm) μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να ενημερώνει τους χειριστές αν η στάθμη του θορύβου υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο κατώφλι. Ένα εσωτερικό φίλτρο low-pass επιτρέπει την απομάκρυνση των elements της μπάντας των υψηλών συχνοτήτων κατά τη στιγμή της μέτρησης του θορύβου.

Η TVN MOBILE PRODUCTION (www.tvn.de) λειτουργεί για περισσότερα από 33 χρόνια παρέχοντας πληρέστατες υπηρεσίες Τηλεοπτικής Παραγωγής με μοναδική τεχνολογία και ροές παραγωγής για απαιτητικά projects. Ιδιαιτέρως έμπειροι ειδικοί χειρίζονται μία από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικές δεξαμενές Εξωτερικών Μεταδόσεων σε όλη την Ευρώπη, με κινητές μονάδες που προσαρμόζονται ξεχωριστά για κάθε παραγωγή ώστε να καλύπτουν κάθε επιλογή, από HD έως 4K/UHD/HDR video και από 5.1 Dolby έως 3D ήχο. Ως μέλος του TVN GROUP η πρόσβαση σε 40 συνεργεία ENG, studio εγκαταστάσεις, post-production αλλά και σε ένα ισχυρό δίκτυο είναι διαθέσιμη μέσω όλων των θυγατρικών σε όλη τη Γερμανία.

 

Πληροφορίες: www.leader.co.jp & www.leadereurope.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 09:41

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group