το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 09:22

EBU: Δοκιμάστηκαν HDR video monitors τεχνολογίας αιχμής.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πόσο καλά αποδίδουν τα υπάρχοντα επαγγελματικά video monitors όταν χρησιμοποιούνται για εργασία με περιεχόμενο υψηλής δυναμικής περιοχής (HDR); Και πώς μπορεί να μετρηθεί η απόδοσή τους; Αυτές ήταν οι δύο σημαντικότερες ερωτήσεις που έθεσε μία ομάδα Μηχανικών από Μέλη της EBU κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας στο "Hacker Studio", έναν χώρο πειραματισμού και δοκιμών που δημιουργήθηκε πρόσφατα από τη Radio Télévision Suisse (RTS).

Πρώτο Στάδιο: Δοκιμάζοντας
Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών μετρήθηκαν επτά ικανά για HDR high-end monitors σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχουν καθοριστεί από το EBU Tech 3320, δηλαδή από το κείμενο οδηγιών της EBU περί των επαγγελματικών broadcast video monitors. Οι δοκιμές προετοιμάστηκαν και έγιναν υπό την καθοδήγηση Μελών της EBU όπως BBC, CBC, IRT και RAI, με την υποστήριξη κατασκευαστών monitor και διαφόρων Μελών broadcasters που συνεισέφεραν προτάσεις ή υλικό δοκιμών συμμετέχοντας σε υποκειμενικές αξιολογήσεις. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετρήσεις των χαρακτηριστικών όπως η στάθμη του μαύρου, η αναλογία αντίθεσης και η ομοιομορφία, γεγονός που απαιτεί πολύ σκοτεινές συνθήκες δοκιμών, η RTS δημιούργησε ένα προσωρινό μαύρο κουτί.

Μοίρασμα της Πληροφορίας
Το πρώτο στάδιο αυτής της συνεργατικής προσπάθειας παρείχε στους συμμετέχοντες μία καλή επισκόπηση των δυνατοτήτων της τρέχουσας σοδειάς των high-end broadcast monitors. Στη συνέχεια η ομάδα θα επεξεργαστεί τα λεπτομερή δεδομένα των μετρήσεων που συνέλλεξε και θα προετοιμάσει την έκδοση μίας περιληπτικής αναφοράς ως προς την απόδοση των HDR monitors.
Κάποιες από τις πληροφορίες που αποκτήθηκαν θα χρησιμοποιηθούν και για την ενημέρωση της προδιαγραφής της EBU ως προς τις μετρήσεις monitor -EBU Tech 3325- καθώς και για τη δημιουργία νέων μοντέλων δοκιμών UHD και HDR για τις μελλοντικές δοκιμές monitor.

Συνεργατικές δοκιμές
Η άσκηση μέτρησης στην RTS αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των Μελών της EBU και κατασκευαστών επαγγελματικού broadcast εξοπλισμού και περαιτέρω συνεργατική εργασία έχει ήδη σχεδιαστεί από τα Μέλη της EBU υπό την οργάνωση της ομάδας EBU Video Systems group. Δύο τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι η δημιουργία περισσότερων υλικών δοκιμής UHD, HDR και HFR και η δοκιμή επαγγελματικών καμερών. Όσοι θα ήθελαν να συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες μπορούν να ενταχθούν στο EBU Video Systems group αξιοποιώντας το link σε αυτήν την ιστοσελίδα.

 

Παρατηρήσεις: Πηγή - EBU - Μάιος 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 09:41

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group