ΕΤΙΤΑ: Απόψεις για το Νομοσχέδιο Λιβανίου για τα ΜΜΕ και Συνέχιση Κινητοποιήσεων.

Σε λίγες μέρες ψηφίζεται το νομοσχέδιο Λιβάνιου (πρώην Πέτσα) για τα Μ.Μ.Ε. Είναι το ίδιο νομοσχέδιο που προ ημερών η Ένωσή μας μαζί με τις άλλες Ενώσεις του Τύπου πραγματοποίησε απόλυτα επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις.



Κύριο αίτημά μας η διασφάλιση του κατώτατου αριθμού των 400 εργαζομένων σε κανάλια εθνικής εμβέλειας, καθώς προβλεπόταν η μείωση του αριθμού αυτού κατά 120 θέσεις εργασίας λιγότερες. Μετά από  συνεχόμενες διαπραγματεύσεις η τελική πρόταση της Κυβέρνησης η οποία και κατατίθεται στο νομοσχέδιο είναι να υπάρχουν στα κανάλια το λιγότερο 340 θέσεις εργασίας και 60 θέσεις σε εταιρείες παραγωγής που είναι συνδεδεμένες με αυτά. Και αυτή η περίπτωση όμως οδηγεί σε νέες απολύσεις στον πολύπαθο κλάδο μας. Για αυτό και η θέση της Ένωσής μας στη συνεδρίαση του Διασωματειακού δεν ήταν άλλη από το να ξεκινήσουν άμεσα και πάλι οι κινητοποιήσεις μέχρι την τελική δικαίωση.

Δυστυχώς όμως η θέση αυτή δεν εισακούστηκε. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί αν σκεφτεί κανείς ότι με μια 48ωρη απεργία κερδίσαμε το μισό έδαφος από αυτό που διεκδικούμε, είναι σίγουρο πως με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων θα φτάναμε μέχρι την τελική δικαίωση.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και με τις κινητοποιήσεις που είχαν οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό και στις οποίες συμμετείχε και το σωματείο μας, αφού η Κυβέρνηση απέσυρε άρον άρον το άρθρο 8 του νομοσχεδίου που ξανάφερνε τη λογοκρισία και τον Μακαρθισμό στην Ελλάδα εξήντα χρόνια μετά τις Η.Π.Α.

Συνάδελφοι,

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση προσφέρει «γη και ύδωρ» στα ιδιωτικά κανάλια για να εξασφαλίσει την ευνοϊκή γι αυτήν μεταχείριση.  Μείωση θέσεων εργασίας, χάρισμα δημοσίου χρήματος μέσω των 3,5 εκατομμύριων ευρώ της δόσης για την άδεια με πρόφαση τις επενδύσεις που κάνουν, δωρεάν άδειες για συνδρομητικά κανάλια και πολλά άλλα. Όλοι εμείς όμως πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι για οποιαδήποτε μορφή αγώνα, όταν θελήσουν να εκμεταλλευτούν το γράμμα του νόμου που τόσο απλόχερα σήμερα τους προσφέρεται, για να επιτεθούν για άλλη μια φορά στα εργασιακά μας δικαιώματα ή και στις ίδιες τις δουλειές μας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) - Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου  - Αρ. Πρωτ:  3055

Στην ίδια κατηγορία