Η DHD βελτιώνει το XD3 IP Core με Quad-Core CPU υψηλών δυνατοτήτων.

Η διευρυμένη δυνατότητα επεξεργασίας παρέχει ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου υποστήριξη για επιλογές όπως το Stereo Tool της Thimeo Audio Technology.



Η DHD audio επέλεξε την Έκθεση IBC 2023 ως τόπο παρουσίασης της τετραπύρηνης (quad-core) έκδοσης υψηλών δυνατοτήτων του καθιερωμένου XD3 IP Core. Προγραμματισμένο για παρουσίαση στο Περίπτερο 8.B73 της DHD, το εξοπλισμένο με τέσσερις πυρήνες XD3 IP Core έχει σχεδιαστεί για χρήση με συστήματα μίξης που ενσωματώνουν έως και 96 στερεοφωνικά faders ήχου για το broadcast studio περιβάλλον καθώς και δρομολόγηση 10.240 x 12.288 καναλιών.

Οι πυρήνες συγκροτούν την καρδιά κάθε συστήματος της DHD παρέχοντας επεξεργασία όλου του ήχου καθώς και συνδέσεις των επιφανειών ελέγχου. Επίσης, πραγματοποιούν τη δρομολόγηση εισόδου/εξόδου και τη διασύνδεση με τον εξωτερικό κόσμο. IP audio feeds καθώς και απομακρυσμένος έλεγχος των συσκευών που είναι συνδεδεμένες μέσω IP μπορούν να ενοποιηθούν εξαιρετικά. Ακόμη, υποστηρίζονται αυτοματοποιημένες ροές εργασίας και εικονικά προϊόντα. Στις διαθέσιμες επιλογές συνδεσιμότητας του XD3 IP Core περιλαμβάνονται: Audinate Dante, AES67/RAVENNA, AES3/EBU, Gigabit Audio, APC, MADI και αναλογικές. Οι επεξεργαστές XD3 IP Core μπορούν να λειτουργήσουν μεμονωμένα ή ως πλήρως σύγχρονο (synchronous) κύριο και standby ζεύγος συμπεριλαμβανομένης της απρόσκοπτης εναλλαγής μεταξύ πηγών ενέργειας.

Καταλαμβάνοντας χώρο μόλις 1U στο ικρίωμα (rack), το XD3 IP Core παρέχει πλήρη υποστήριξη για τη λύση βελτιστοποίησης της δυναμικής του ήχου Stereo Tool της Thimeo που βασίζεται στο λογισμικό. Το Stereo Tool, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερους από 3.000 Ραδιοφωνικούς Σταθμούς FM Εκπομπής σε όλον τον κόσμο καθώς και από DAB+, HD, AM Σταθμούς καθώς και από Τηλεοπτικούς Σταθμούς και χιλιάδες Streaming Σταθμούς, ενσωματώνει ένα μεγάλος εύρος εργαλείων παραγωγής. Σε αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνονται η δυνατότητα επιδιόρθωσης της παραμόρφωσης του ήχου, βελτιωτής MPEG2/MP3 αρχείων (file enhancer), η αφαίρεση του θορύβου (hum remover) του ήχου, φίλτρα και βελτιωτικά της δυναμικής του ήχου, multipath προστασία για τα FM, επεξεργασία δυναμικής και IP streaming του ήχου.

Η τετραπύρηνη λύση XD3 IP Core είναι εφικτό να συνεργάζεται με το Stereo Tool ως πλήρως ενοποιημένος stereo HD επεξεργαστής ήχου που ελέγχεται μέσω των εφαρμογών DHD Web Apps. Περιλαμβάνεται ως έκδοση δοκιμής (demo version) στο firmware νεότερης γενιάς Έκδοσης 10.2 της DHD (και αυτό θα παρουσιαστεί στην Έκθεση IBC 2023).

Τρία modules είναι διαθέσιμα στη σειρά XD3: 12K δρομολογητής(router), controller και IP core και DSP επέκταση (extension). Στα υποστηρικτικά παρελκόμενα (accessories) περιλαμβάνονται μονάδα ακουστικών με ποντεσιόμετρο, panel τοποθέτησης (mounting) σε ικρίωμα (rack) 19 ιντσών, kit επιτραπέζιας τοποθέτησης συν μία επιλογή από μονάδες τροφοδοσίας και καλώδια.

Πληροφορίες: www.dhd-audio.com

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - DHD audio GmbH - Λειψία, Γερμανία, 29 Αυγούστου 2023