το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 09:29

Η EVS φέρνει την καρδιά του οικοσυστήματος της ζωντανής παραγωγής στην IBC2018.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην IBC2018, η EVS, κορυφαία δημιουργός τεχνολογίας για τη ζωντανή παραγωγή θα παρουσιάσει νέα εργαλεία και λύσεις που βρίσκονται στην καρδιά της ζωντανής παραγωγής. Οι επισκέπτες του περιπτέρου 8.B90 θα δούνε πως η τεχνολογία Connected Live της EVS και οι λύσεις Creative Live συνδυάζονται για την υλοποίηση των πλέον σαγηνευτικών εμπειριών θέασης, επιτρέποντας στους παραγωγούς περιεχομένου τη δημιουργία αποσβέσεων-κερδών από τα έντονα συναισθήματα του κοινού.

Η νέα τεχνολογική πλατφόρμα VIA

Έχοντας παρουσιαστεί στην έκθεση NAB, η VIA αποτελεί μία νέα τεχνολογική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με την αρχιτεκτονική που βασίζεται σε microservice, διαθέτοντας τρεις πυλώνες: VIA Flow, VIA Mind και VIA Opengate. Ο πρώτος πυλώνας, VIA Flow, χρησιμοποιεί αρθρωτές υπηρεσίες (modular services) για την απλοποίηση της διαχείρισης των δεδομένων και τη δημιουργία εξατομικευμένων ροών εργασίας, ο δεύτερος πυλώνας, VIA Mind, χρησιμοποιεί την ισχύ της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) για τη δημιουργία εξυπνότερων ροών εργασίας και ο τρίτος πυλώνας, VIA Opengate, χρησιμοποιεί ένα ανοικτό API για εύκολη ενοποίηση με τα συστήματα άλλων κατασκευαστών για κάθε business service.

Καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας της IBC, οι επισκέπτες του περιπτέρου της EVS θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν διάφορες παρουσιάσεις αναφορικά στον τρόπο που η VIA δημιουργεί τα θεμέλια των νεότερων προϊόντων της EVS, συμπεριλαμβανομένων των X-ONE, Xeebra, DYVI και της νέας έκδοσης του IPDirector. Στο περίπτερο της EVS θα επιδεικνύεται VIA Flow Monitoring, μία υπηρεσία που διευρύνει τις δυνατότητες της λύσης συνεισφοράς (contribution) C-Next της EVS, που χρησιμοποιείται στις ροές εργασίας πολλαπλών τοποθεσιών παραγωγής. Η υπηρεσία παρέχει ξεκάθαρη εικόνα και άμεση ένδειξη της κατάστασης των εργασιών και των ροών εργασίας που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση και την παρακολούθηση των ανταλλαγών αρχείων μεταξύ των διαφόρων τοποθεσιών της παραγωγής.

 

Τεχνολογία Connected Live: εφαρμόζοντας την αποτελεσματικότητα του IP στη ζωντανή παραγωγή

EVS CONNECTED LIVE TECHNOLOGY

Στις επιδείξεις τεχνολογίας Connected Live της EVS θα περιλαμβάνονται το SCORE MASTER, δηλαδή το βασιζόμενο σε SDN σύστημα live IP routing και orchestration της EVS, το οποίο επιτρέπει την ευκολότερη διαχείριση, παρακολούθηση και διαμόρφωση των smart end points εντός των ροών εργασίας της ζωντανής IP παραγωγής.

Παρουσιαζόμενο στην IBC2018, το PM-Z αποτελεί το νέο hypervisor processing module της EVS, μία συνολική λύση που έχει σχεδιαστεί για ανάπτυξη εντός των κινητών εξωτερικών μονάδων παραγωγής τηλεοπτικών μεταδόσεων (OB). Αυτή η λύση επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών-εγκαταστάσεων τη δημιουργία πολλών εικονικών πτυχών της υποδομής της παραγωγής τους, βελτιστοποιώντας ως εκ τούτου τον διαθέσιμο χώρο στο ικρίωμα (rack space) και πολλαπλασιάζοντας τις λύσεις για τη ζωντανή παραγωγή αναλόγως των αναγκών.

Στο περίπτερο 8.B90 θα δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν την εμπειρία των live production servers επόμενης γενιάς της EVS. Ο XT-VIA σχεδιάστηκε για τη ζωντανή παραγωγή αθλητικών, ενώ ο XS-VIA δημιουργήθηκε για την κάλυψη των αναγκών της λειτουργίας των μοντέρνων broadcast κέντρων και των studio. XT-VIA και XS-VIA προσφέρουν τις πιο σημαντικές ενημερώσεις της σειράς servers της EVS, με έξι διαμορφώσιμα κανάλια UHD-4K, ή 12+ κανάλια Full HD 1080p, καθώς και πλήρη υποστήριξη για λειτουργίες live HDR. Επίσης, οι νέοι servers της EVS προσφέρουν εγγενή IP συνδεσιμότητα για ζωντανές IP λειτουργίες, αξιοποιώντας συνδυαστικά το SMPTE 2110 μαζί με την ευελιξία του 12G SDI.

 

Λύσεις Creative Live: Απαλοιφή των ορίων ως προς τη ζωντανή αφήγηση

EVS CREATIVE LIVE SOLUTIONS

Ως προς τις λύσεις Creative Live πρέπει να αναφέρουμε ότι οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν τη νεότερη εξέλιξη ως προς το IPDirector. Το σύστημα live PAM της EVS διαθέτει νέες δυνατότητες ως προς τη ροή εργασίας που βασίζονται πλήρως στο IP, διαχείριση του περιεχομένου που λαμβάνει υπ' όψιν το format για 1080i, 1080p HDR, ή UHD-HDR, προηγμένη υποστήριξη για data feed και μία νέα προσθήκη για τη δημοσίευση στα κοινωνικά μέσα. Η νεότερη έκδοση του IPDirector περιλαμβάνει ακόμη τη λύση συνεισφοράς C-Next της EVS και τα εργαλεία απομακρυσμένης περιήγησης και highlights editing IPWeb και Xplore, προσφέροντας μεγαλύτερη πρόσβαση στα μέσα και αυξημένη συνεργασία μεταξύ πολλαπλών τοποθεσιών παραγωγής.

Το ενοποιημένο σύστημα παραγωγής X-ONE προσδίδει σε έναν χειριστή όλη την ισχύ της εμπειρίας ζωντανής παραγωγής της EVS μέσω ενός απλού touch UI. Ιδανικό για την παραγωγή μικρού έως μεσαίου μεγέθους ζωντανών εκδηλώσεων, το σύστημα της EVS επιτρέπει έως έξι camera feeds, τις οποίες οι χειριστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν με το switch περισσοτέρων των 12 πηγών για δημιουργία replays, μαζί με έλεγχο του ήχου, playback elements, cut live feed, ενώ εφικτή είναι και η προσθήκη γραφικών και transitions στο ζωντανό πρόγραμμα.

Το σύστημα video διαιτησίας (refereeing) Xeebra χρησιμοποιήθηκε σε πολλά σημαντικά διεθνή αθλητικά γεγονότα συμπεριλαμβανομένων του ποδοσφαίρου, του ράγκμπι, της ποδηλασίας και της ιππασίας. Η νεότερη έκδοση χρησιμοποιεί λειτουργίες τεχνικής νοημοσύνης με την καθοδήγηση του VIA Mind ως προς το αυτοματοποιημένο καλιμπράρισμα του αγνωστικού χώρου, βοηθώντας στην εύκολη προσθήκη γραμμής του offside με εξαιρετική ακρίβεια. Επίσης, διαθέτει μία ευέλικτη κεντρική ροή εργασίας για την ανάπτυξη σε ένα συγκεντρωτικό κέντρο VAR, το οποίο τροφοδοτείται από πολλούς απομακρυσμένους αγωνιστικούς χώρους.

Η αυξανόμενη χρήση του DYVI σε πολυποίκιλο περιβάλλον παραγωγής θα τονιστεί στο περίπτερο 8.B90. Η EVS θα επιδείξει τον τρόπο με τον οποίο το switcher της που καθορίζεται από το λογισμικό αυξάνει τη δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ομάδων παραγωγής που καλύπτουν ηλεκτρονικά παιχνίδια (esports) και ζωντανές ειδήσεις, με εφαρμογές ζωντανής μίξης εικόνας που προχωρούν πέρα από τα video formats 16:9, καθώς και την εγγενή υποστήριξη IP με το ST2110.

Η EVS θα παρουσιάσει όλα αυτά και πολλά άλλα στην IBC2018, στο περίπτερο της που βρίσκεται στο hall 8, με αριθμό B90. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο RAI του Άμστερνταμ, 14-18 Σεπτεμβρίου.

 

Πληροφορίες: www.evs.com/en & Ariston BTS*
*Διανομέας Ελλάδας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 09:58

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group