το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 09:35

Η NEP UK χρησιμοποιεί στο Wimbledon 2018 τo Cerebrum της Axon για έλεγχο και παρακολούθηση της Πλήρως-IP Παραγωγής Αθλητικών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Cerebrum υπηρετεί μία βελτιωμένη ροή εργασίας και εξαλείφει για τους τεχνικούς ζητήματα που μπορούν να μπλοκάρουν τη ζωντανή παραγωγή.

Η NEP Ηνωμένου Βασιλείου (UK), κορυφαία πάροχος υπηρεσιών Εξωτερικών Μεταδόσεων (OB) και Broadcast facilities, επιβεβαίωσε ότι έχει αναπτύξει την πλατφόρμα Cerebrum της Axon για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της σύνθετης IP ροής εργασίας της, η οποία θα παρέχει τεχνικές υπηρεσίες (Host Broadcast Services) για το AELTC Championships του Wimbledon.

Το φετινό τουρνουά, για το οποίο θεωρείται ότι θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως πλήρως-IP Παραγωγή Αθλητικών σε όλο τον κόσμο, θα αξιοποιήσει τα δύο νέα υπερσύγχρονα Οχήματα Εξωτερικών Μεταδόσεων (OB Vehicles) της NEP που θα συνδυαστούν με ένα τεράστιο ειδικά διαμορφωμένο-προσαρμοσμένο fly-pack για την παροχή της βασικής IP υποδομής και των τεχνικών facilities. Μαζί, αυτά τα συστήματα καθίστανται μία ενιαία-ολοκληρωμένη λύση, επιτρέποντας ακόμη μεγαλύτερη ενσωμάτωση πολλών ταυτόχρονων feeds και μοίρασμα των πηγών για τη μετάδοση αυτού του αθλητικού γεγονότος σε ένα κοινό που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους, σε περισσότερες από 200 περιοχές.

Η σύνθετη IP υποδομή, η οποία προσφέρει ταυτόχρονα διπλού επιπέδου UHD, HD-SDI, SDR UHD και HDR UHD, απαιτεί ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου για την ομαλή ενσωμάτωση και διαχείριση των νεότερων τεχνολογιών από τις εταιρείες: GVG, Arista, EVS, Phabrix, Calrec και Evertz σε μία ενιαία IP ροή εργασίας. Μετά από εκτεταμένες δοκιμές την προηγούμενη χρονιά, η NEP επέλεξε το Cerebrum της Axon ως προτιμώμενη πλατφόρμα της.

“Το Cerebrum παρέχει δύναμη, όσο και ευελιξία και κλιμακώνεται έτσι ώστε να επιτρέψει πολλούς χρηστές στο σύστημα,” δηλώνει ο Gareth Phillips, Επικεφαλής Vision και VT της NEP UK. “Απλοποιεί τη ροή εργασίας μας ελαχιστοποιώντας τα σημεία τεχνικής συμφόρησης και είναι εύκολη η ταχύτατη διαμόρφωσή του.”

Τα τρία κύρια συστήματα Cerebrum θα αναπτυχθούν μέσα στα δύο φορτηγά και το fly-pack, με συνολικά 150 hardware control panels (πίνακες ελέγχου σε μορφή υλισμικού). Το fly-pack θα χωριστεί αργότερα σε τέσσερα διαμορφώσιμα συστήματα. Κάθε σύστημα Cerebrum επιτρέπει την ταχεία διαμόρφωση και την ευρεία ενοποίηση των τεχνολογιών άλλων κατασκευαστών με ολοκληρωμένη διαχείριση tally, μέσω μίας προσαρμόσιμης διεπαφής για τον χρήστη (user interface).

“Σε ένα περιβάλλον γρήγορου ρυθμού παραγωγής, η εξοικείωση και η ευκολία της χρήσης για τους εξειδικευμένους χειριστές μας είναι καθοριστικής σημασίας. Εκεί ακριβώς το Cerebrum είναι μοναδικό,” εξηγεί ο Phillips. Τούτο μας δίδει ένα πραγματικά απλή, φιλική διεπαφή γραφικών (graphical interface) για τον χρήστη, που επιτρέπει στο συνεργείο να στρέφεται στη ροή εργασίας, να την προσαρμόζει και να προκαθορίζει γρήγορα ένα show file το οποίο θα τραβηχτεί αργότερα. Μπορούν να φτάσουν στη δουλειά και να επικεντρωθούν στην παραγωγή, χωρίς να ανησυχούν για το περίπλοκο και μεταβαλλόμενο επίπεδο της τεχνολογίας που υφίσταται από κάτω.”

Ο Adrian Richmond, Διευθυντής Πωλήσεων Ηνωμένου Βασιλείου, Ιρλανδίας και Αφρικής της Axon, καταλήγει στο συμπέρασμα: “Το IP προσφέρει πραγματική διαλειτουργικότητα και δυνατότητα κλιμάκωσης της παραγωγής, αλλά απαιτεί ένα σύστημα ελέγχου που να είναι ικανό να διαχειριστεί την πολυπλοκότητα. Είμαστε ευχαριστημένοι που η NEP επέλεξε το Cerebrum για τον έλεγχο και τη διαχείριση της IP υποδομής της. Με την εξοικείωση ως προς την επιχειρησιακή λειτουργία και την ευκολία χρήσης το Cerebrum καθίσταται ως το de facto πρότυπο στην παραγωγή παγκοσμίως και θα συνδράμει ως προς την ευκολότερη υιοθέτηση της τεχνολογίας IP και των πλεονεκτημάτων που προσφέρει.”

Τα δύο 24 καμερών multi-cast φορτηγά -Venus και Ceres- έχουν ήδη αξιοποιηθεί με επιτυχία σε σημαντικές εκδηλώσεις, όπως Ο Πριγκιπικός Γάμος και θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορες υψηλού κύρους αθλητικές εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι.

 

Πληροφορίες: www.axon.tv & Pierides TechnoSystems (PTS)*
*Διανομέας για την Ελλάδα και την Κύπρο

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 09:56

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group