το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 14:34

Λήψη οπουδήποτε με το νέο Rotolight NEO 2 Explorer Kit.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η εταιρεία Rotolight, βραβευμένος Βρετανός κατασκευαστής μονάδων LED φωτισμού ανακοίνωσε το λανσάρισμα του NEO 2 Explorer Kit, ενός φορητού, πανίσχυρου και μικρού βάρους kit που διαθέτει τρεις μονάδες φωτισμού για φωτογράφους και δημιουργούς ταινιών που κινούνται.

Το νέο Rotolight NEO 2 Explorer Kit ζυγίζει μόλις 6,8 κιλά και έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών για μία μικρών διαστάσεων λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος περιπτώσεων. Αντιπροσωπεύοντας μείωση του βάρους κατά 50% από την υπάρχουσα σκληρή θήκη με τις τρεις μονάδες φωτισμού, το Explorer Kit είναι ένα από τα ελαφρύτερα kits που σχεδιάστηκαν έως σήμερα. Παρέχεται μαζί με μία μαλακή θήκη που κατασκευάστηκε από υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό στο νερό υλικό, με πολυτελές padded ιμάντα για επιπλέον άνεση. Επίσης, αυτό το kit περιλαμβάνει ελαφριές βάσεις, έγχρωμα FX φίλτρα και τροφοδοτικά.

NEO 2 EXPLORER 1 lr 

Το NEO 2 αποτελεί το πρώτο στη βιομηχανία, όλα -σε-ένα High Speed Sync (HSS) flash και μία καινοτόμος on-camera μονάδα LED αδιάλειπτου φωτισμού. Εν συγκρίσει με τα παραδοσιακά on-camera flash, το NEO 2 δεν διαθέτει χρόνο recycle, κάτι που εξασφαλίζει στους χρήστες ότι δεν θα χάσουν καμία λήψη, γεγονός που το καθιστά ιδανική επιλογή φωτισμού για τις σημερινές υψηλού ρυθμού καρέ (high-frame-rate) κάμερες.

“Το NEO 2 έφερε την επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι αξιοποιούν τον φωτισμό,” δηλώνει ο Jason Lanier, Master of Light της Rotolight. “Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως modelling light και flash, μειώνοντας την ανάγκη για εξωτερικό flash. Αν έχετε να αντιμετωπίσετε εκείνες τις στιγμές που δεν πρέπει να χαθούν, αυτή είναι μία απίστευτη μονάδα φωτισμού ια εσάς. Δεν θα χάσετε ποτέ μία λήψη.”

Jason Lanier Niagara Falls 7 lr

Ιδανικό για φωτογράφους και δημιουργούς ταινιών που εργάζονται σε εξωτερικά γυρίσματα, το NEO 2 παρέχει τη ‘λήψη αυτού που βλέπετε’ με τα οφέλη του αδιάλειπτου φωτισμού και της ευελιξίας του HSS flash (1/8000th sec.) με 500% έξοδο flash, όποτε οι χρήστες χρειάζονται περισσότερη ισχύ, ή να παγώσουν τη δράση. Ακόμη η παρουσία του HSS επιτρέπει στους χρήστες τη λήψη με μεγαλύτερα διαφράγματα για τη δημιουργία όμορφου διαχωρισμού μεταξύ θέματος και backgrounds.

“Αυτή η μονάδα φωτισμού είναι ιδανική για κάμερες όπως η Sony A6500 που λειτουργεί στα 11 καρέ ανά δευτερόλεπτο,” εξηγεί ο Lanier. “Δρα κάθε στιγμή και δεν υφίσταται χρόνος ανακύκλωσης (recycle time), δεν υπάρχει απώλεια φωτός, αλλά δεν υπάρχει και απώλεια ισχύος. Πρόκειται για μία μονάδα που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού και δεν υπάρχει άλλη μονάδα φωτισμού στον κόσμο που να μπορεί να κάνει αυτό.”

Jason Lanier Wind Tunnel Redone 0002 8 lr

Ο προαιρετικός συμβατός Elinchrom HSS Transmitter για τη λύση της Rotolight, προσφέρει σταθερή αξιοπιστία επιτρέποντας στους χρήστες να ρυθμίζουν την ισχύ, τη θερμοκρασία του χρώματος και την ενεργοποίηση (trigger) της λειτουργίας του HSS flash και στις τρεις μονάδες φωτισμού με μία ρύθμιση από απόσταση έως και 200m.

Από τότε που λανσαρίστηκε το NEO 2 έχει αναγνωρισθεί για την καινοτομία του με διάφορα σημαντικά βραβεία συμπεριλαμβανομένων του Digital Camera World Best on Test και Gold Award; Photography News Innovation Award, Best Lighting Award του Practical Photography και Testbench Recommended award από το Amateur Photographer.

“Βασιζόμενο πάνω στην ευελιξία του NEO 2, το νέο Explorer Kit παρέχει στους χρήστες μας ακόμη περισσότερη ευελιξία, επιτρέποντας τους τη λήψη οπουδήποτε, ενώ διαθέτουν την ισχύ και την απόδοση που χρειάζονται,” δηλώνει ο Rod Aaron Gammons, Διευθύνων Σύμβουλος της Rotolight.

DFP 4290 lr

Διαθέτοντας καινοτόμες δυνατότητες για τους χρήστες από τον χώρο του video, το NEO 2 είναι εξίσου ιδανικό για συνεντεύξεις και δημιουργία ταινιών. Περιλαμβάνει μία ενημερωμένη σουίτα από εφφέ CineSFX™, δηλαδή το βραβευμένο σύνολο λειτουργιών της Rotolight για τους δημιουργούς ταινιών (φωτιά, αστραπή, φως τηλεόρασης, λάμψη πυροβολισμού, φλας paparazzi και άλλα), καθώς και την Designer FadeTM mode για custom in-camera fade FX.

DFP 4212 lr

“Όντας ελαφρύ, φορητό και με εκπληκτική διάρκεια ζωής της μπαταρίας, σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε σε μία θήκη-τσάντα. Ακόμη και σε ένα μεγάλο κινηματογραφικό set φωτισμού με μεγάλες studio μονάδες φωτισμού, πάντοτε έχω μαζί μου το δικό μου set των τριών μονάδων NEO 2, να στέκεται εκεί δίπλα έτοιμο να προσφέρει το κάτι παραπάνω ή ένα γέμισμα του φωτισμού. Επίσης, σε ένα μικρό set up παρέχουν αρκετή δύναμη από μόνα τους,” δηλώνει ο Stefan Lange, VFX cinematographer (Mission: Impossible, Tomb Raider, James Bond ‘Skyfall’).

Το Rotolight NEO 2 Explorer Kit διατίθεται τώρα στην τιμή των 1.189,99 ευρώ.

 

Πληροφορίες: www.rotolight.com & CALPRO*
* Μεταπωλητής Ελλάδος

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - CALPRO - 13 Ιουνίου 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 14:44

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group