το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 08:38

Η broadcast τηλεοπτική υποδομή του Al Mamlaka TV της Ιορδανίας ελέγχεται από το Lawo VSM.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Al Mamlaka TV, ένα HD κανάλι ειδήσεων 24ώρης λειτουργίας και πρώτος δημόσιος broadcaster που ιδρύθηκε από την πολιτεία της Ιορδανίας, τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2018. Αν και χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, το Al-Mamlaka ("Το Βασίλειο") προσφέρει δημόσιες broadcast υπηρεσίες, επομένως ούτε κρατικό είναι, ούτε ιδιωτικό. Λειτουργεί ως ανεξάρτητη φωνή και παρέχει ειδήσεις και shows τόσο σε γραμμικές, όσο και σε OTT πλατφόρμες. Ο νέος δημόσιος broadcaster της Ιορδανίας στεγάζεται σε μία εγκατάσταση έξι ορόφων στο επιχειρηματικό πάρκο King Hussein, στο Αμμάν, το οποίο παρέχει χώρο περίπου 8.000 τ.μ.. Πρόκειται για ένα "greenfield" project δίχως καμία κληρονομιά ως προς την υποδομή, ή σε εξοπλισμό μέσων. Οι εργασίες άρχισαν τον Αύγουστο του 2017 και τέθηκε σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2018. Τον Απρίλιο του 2018 πραγματοποιήθηκε η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου και η επίσημη παράδοση.

Το έργο του Al Mamlaka διαθέτει την προηγμένη λύση VSM (Virtual Studio Manager) από τον Γερμανό πρωτοπόρο και κατασκευαστή broadcast εξοπλισμού, τη Lawo, για τον έλεγχο του ευρύτερου broadcast συστήματος σε όλη την εγκατάσταση και για την υποστήριξη προηγμένων ροών εργασίας.
Ο εγκαταστάτης συστημάτων Qvest Media ήταν υπεύθυνος για το σύνολο του σχεδιασμού, της κατασκευής και της ολοκλήρωσης της υποδομής για την αποτελεσματική λειτουργία του σταθμού. Επιπλέον, η Qvest Media σχεδίασε και ενσωμάτωσε ένα εξατομικευμένο motorized και καμπυλωτό σύστημα τοιχοποιίας που προσδίδει στις παραγωγές των ειδήσεων ξεχωριστή οπτική και αίσθηση. Για την αφοσίωσή της σε αυτό το έργο, η εταιρεία κέρδισε το βραβείο ASBU BroadcastPro Μέσης Ανατολής «Εγκαταστάτης Συστημάτων της Χρονιάς».

Al Mamlaka 04s 720
Η broadcast εγκατάσταση του Al Mamlaka TV παρέχει πλήρη εφεδρεία, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού AV και broadcast πληροφορικής και βασίζεται σε εικονικά συστήματα. Το νέο κτίριο σχεδιάστηκε εξ’ αρχής για κεντρική διαχείριση και για να είναι εφικτή η επέκταση του συνόλου της υποδομής προκειμένου να καλύψει τις μελλοντικές απαιτήσεις. Άλλη απαίτηση ήταν το παραγόμενο περιεχόμενο να είναι διαθέσιμο ως live stream και η ροή εργασίας της παραγωγής έπρεπε να σχεδιαστεί έτσι ώστε να υποστηρίζει 24/7 λειτουργία σε όλα τα κανάλια.
Για την παραγωγή ειδήσεων το Al Mamlaka TV χρησιμοποιεί αλυσίδα ψηφιακής παραγωγής, από την εισαγωγή διαφόρων ζωντανών πηγών και newsfeeds, την παραγωγή του περιεχομένου των ειδήσεων, έως την αναπαραγωγή και τη διανομή του. Οι κύριες ροές εργασίας περιλαμβάνουν το planning των ειδήσεων και των παραγωγών, τη λήψη ζωντανών πηγών και recorded συνεισφορών, τη διαδικασία παραγωγής και έγκρισης ειδήσεων και την αυτόματη μεταφορά εγκεκριμένου υλικού προς μετάδοση και εις βάθος αρχειοθέτηση.

Al Mamlaka 05s 720

“Η βασική αποστολή και το όφελος από τη χρήση του συστήματος VSM είναι ότι δημιουργεί μία οικεία ροή εργασίας για όλους τους χειριστές, σε όλα τα studio ειδήσεων και το MCR. Το VSM είναι το μοναδικό σύστημα ελέγχου στην αγορά που μπορεί να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον εργασίας που βασίζεται πλήρως στο IP και με εξοπλισμό άλλων κατασκευαστών,” δηλώνει ο Ahmad Al Kayal, Διευθυντής Πωλήσεων στην Qvest Media στο Ντουμπάι. “Η εφαρμογή του VSM σε όλο το κανάλι Al Mamlaka αποδεικνύει την ικανότητά του να παρέχει ένα συνολικό σύστημα ελέγχου, ανεξάρτητα από το υλισμικό (hardware) που χρησιμοποιείται και τον συνολικό σχεδιασμό του συστήματος. Χάρη στο εικονικό του IP switching layer το σύστημα VSM επιτρέπει το set up ροής εργασίας σε μελλοντικά studio ειδήσεων που είναι οικεία στους χρήστες χάρη στις εδραιωμένες ροές εργασίας τους,” προσθέτει ο Al Kayal.

Al Mamlaka 06s 720

 

Πληροφορίες: www.lawo.com & Telmaco SA *
* Μεταπωλητής Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 13:03

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group