το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 17:08

Το WNET επιλέγει Nevion Virtuoso για την απομακρυσμένη παραγωγή και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πέντε εκατ. τηλεθεατών του μηνιαίως.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Nevion Virtuoso Nevion Virtuoso

Ο εξοπλισμός της Nevion χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά streams video και ήχου μεταξύ του Λόνγκ Άιλαντ και της πόλης της Νέας Υόρκης.

Η Nevion, βραβευμένος προμηθευτής λύσεων εικονικής (virtualized) παραγωγής μέσων, ανακοίνωσε ότι το WNET, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους δημόσιων μέσων των Η.Π.Α., επέλεξε τη media node πλατφόρμα της που καθορίζεται από το λογισμικό για την απομακρυσμένη παραγωγή στον WLIW του Λόνγκ Άιλαντ, ελεγχόμενη από την έδρα του στη Νέα Υόρκη.
Το WNET παρέχει non-commercial, δημόσια τηλεόραση στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια. Έχοντας συχνή συνεργασία με το channel THIRTEEN, το WNET αποτελεί μητρική εταιρεία διαφόρων άλλων καναλιών συμπεριλαμβανομένου του WLIW, που εξυπηρετεί την περιοχή του Λόνγκ Άιλαντ.

Το WNET επέλεξε Nevion Virtuosos για την υλοποίηση απομακρυσμένης παραγωγής (remote production) στο μη-επανδρωμένο studio του WLIW, που ανήκει στον WNET, το οποίο βρίσκεται στο Πλέινβιου του Λόνγκ Άιλαντ, με το control room να βρίσκεται στο studio του στο Μανχάταν. Τα Nevion Virtuosos μεταφέρουν απρόσκοπτα feeds πολλών καμερών και ήχου από το studio του Πλέινβιου στο control room του στο Μανχάταν.
Πριν από την εφαρμογή των Nevion Virtuosos το control room δεν μπορούσε να διευκολύνει την απομακρυσμένη λειτουργία του σταθμού του WLIW. Ως εκ τούτου η εγγραφή υλικού του προγράμματος του WLIW έπρεπε να πραγματοποιηθεί στο studio του Μανχάταν, απαιτώντας από τους καλεσμένους και το προσωπικό να ταξιδέψει από το Λόνγκ Άιλαντ, κάτι που ήταν χρονοβόρο. Η δημιουργία μίας επανδρωμένης εγκατάστασης στο Λόνγκ Άιλαντ θα ήταν ιδιαιτέρως δαπανηρή και έτσι το WNET χρησιμοποίησε εκ νέου το υπάρχον studio του WLIW στο Πλέινβιου και αξιοποίησε τη μεταφορά μικρής καθυστέρησης και υψηλής ποιότητας του Nevion Virtuoso με κωδικοποίηση JPEG 2000 ώστε να του επιτραπεί η ζωντανή απομακρυσμένη παραγωγή από το control room του Μανχάταν.

Το Virtuoso της Nevion επιτρέπει στον broadcaster να αξιοποιεί στα γυρίσματα όλες τις τοπικές δυνατότητες που υπάρχουν στο studio του Πλέινβιου, αντί του να απαιτεί από τους καλεσμένους να ταξιδέψουν στο Μανχάταν για την εγγραφή segments, κάτι -που για την ιστορία- θα κατανάλωνε σημαντικό μέρος της ημέρας του καλεσμένου. Το νέο set up επιτρέπει στο δίκτυο την πραγματοποίηση συνεντεύξεων σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε το WLIW να μπορεί να δημιουργεί εγκαίρως το σχετικό περιεχόμενο που θα συνδεθεί με τις τοπικές έκτακτες ειδήσεις. Επιπροσθέτως, ο broadcaster επιτυγχάνει αυτά τα οφέλη δίχως την ανάγκη να απασχολεί προσωπικό για την επάνδρωση του studio στο Πλέινβιου.

“Έχουμε εντυπωσιαστεί απόλυτα με τη λύση Virtuoso. Διαθέτει GUI που είναι φιλικό προς τον χρήστη και το λογισμικό του είναι ευκολονόητο, κάτι που μας επιτρέπει να έχουμε το σύστημα έτοιμο προς λειτουργία μέσα σε λίγες ώρες,” είπε ο Frank Graybill, Τεχνικός Διευθυντής του WNET. “Με το WNET να εξυπηρετεί περισσότερα από 7 εκατομμύρια νοικοκυριά, χρειαζόμασταν μία αξιόπιστη και ευέλικτη λύση, η οποία χωρίς να έχει εμφανίσει βλάβες από την εγκατάστασή της, το 2018, αποδείχθηκε πως ήταν το Nevion Virtuoso.”

Το WNET απόκτησε τα Virtuosos από την Dynamic Performance Technology, εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της Nevion.

Hans Hasselbach 720

Hans Hasselbach

 

Ο Hans Hasselbach, Chief Commercial Officer της Nevion, προσέθεσε: “Ήμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από το πόσο εύκολα ενσωματώθηκε το Nevion Virtuoso στην υπάρχουσα εγκατάσταση του WNET και από το πόσο χρήσιμες είναι έως τώρα οι δυνατότητες του για απομακρυσμένη παραγωγή. Η απομακρυσμένη παραγωγή αλλάζει τη ζωντανή τηλεοπτική παραγωγή σε αρκετές διαφορετικές εφαρμογές, μεγάλες και μικρές, προσφέροντας ευελιξία και μείωση του κόστους, επιτρέποντας στους broadcasters να παραμείνουν πρωτότυποι, συναφείς και ανταγωνιστικοί.”

 

Πληροφορίες: www.nevion.com & www.omniwave.gr * & PTS**
* & ** Διανομείς Ελλάδας και Κύπρου κατ' αλφαβητική σειρά

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 17:14

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group