το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 11:34

Το TF1 επιλέγει το λογισμικό Cerebrum της Axon για τον Έλεγχο του Δρομολογητή.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Γαλλικός broadcaster επιθυμούσε ένα σύστημα που θα προσφέρει μέγιστη ευελιξία καθώς και ευκολία χρήσης στους χειριστές, συμπεριλαμβανομένων του μη-τεχνικού προσωπικού.

Όταν ο Γαλλικός broadcaster TF1 άρχισε να αναζητά ένα σύστημα ελέγχου για τη διαχείριση του νέου της distributed router, υπήρχε μόνον έναν προϊόν στην αγορά που θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις του, το Cerebrum Master Control Software της Axon Digital Design.

Αυτό το προσαρμόσιμο σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης (control και monitoring), το οποίο πολύ γρήγορα καθίσταται η επιλογή ελέγχου που προτιμούν πολλοί από τους κορυφαίους στον κόσμο broadcasters, προσέφερε την ανώτερη λειτουργικότητα και το μεγάλο εύρος δυνατοτήτων που χρειάζονταν το TF1 ως προς τη διαχείριση της επεξεργασίας ήχου/video, του multiviewer και της διαχείρισης tally/UMD.

Ο Cyril Bernard, Διευθυντής Υποστήριξης και Συστήματος του TF1, δηλώνει: “Όταν προγραμματίσαμε την αντικατάσταση του παραδοσιακού μας κεντρικού δρομολογητή με ένα νέο κατανεμημένο audio/video router της Riedel, συνειδητοποιήσαμε ότι χρειαζόμασταν ένα ευέλικτο σύστημα ελέγχου που θα μπορούσε να χειριστεί όλες τις εισερχόμενες feeds και τις επιστροφές ήχου για τα control rooms μας. Εξετάσαμε διάφορα συστήματα της αγοράς, αλλά επιλέξαμε το Cerebrum επειδή ανταποκρίθηκε σε όλα τα κριτήρια μας και ήταν τόσο απλό στη χρήση που ακόμη και το μη-τεχνικό προσωπικό, όπως οι δημοσιογράφοι, μπορούσε εύκολα να το αξιοποιήσει.”

Ενεργώντας ως κεντρικός νευρώνας για όλες τις δρομολογήσεις σημάτων το Cerebrum απλοποιεί το monitoring και τον έλεγχο διαφόρων συσκευών με ένα εύχρηστο interface. Υποστηρίζει μεγάλο εύρος συσκευών από διαφορετικούς κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων routers, production switchers, servers, receiver decoders, multiviewers και waveform monitors αξιοποιώντας είτε SNMP (Simple Network Management Protocol), είτε άλλα πρωτόκολλα.

Το TF1 λειτουργεί πέντε τηλεοπτικά κανάλια στη Γαλλία, καθώς και διάφορα ειδικού ενδιαφέροντος συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια και τα digital offshoots τους. Αποτελώντας Μέλος του Ομίλου TF1, ο broadcaster κατέχει μερίδιο 20,3% της τηλεοπτικής αγοράς, γεγονός που τον καθιστά ως το πλέον δημοφιλή εγχώριο δίκτυο στη Γαλλία, τοποθετώντας τα κανάλια του ανάμεσα σε εκείνα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη.

“Η διαισθητικότητα και η ανταπόκριση αποτέλεσαν καθοριστικής σημασίας χαρακτηριστικά για την επιτυχία αυτού του έργου,” δηλώνει ο Richard Couzon, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Axon για τη Γαλλία και τις Γαλλόφωνες χώρες. “Το set-up του TF1 απαιτεί την υλοποίηση σύνθετων αλλαγών σε ένα ιδιαιτέρως σύντομο χρονικό πλαίσιο και ως εκ τούτου χρειάζονταν ένα σύστημα που θα έπρεπε να προσαρμόζεται έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με ακρίβεια στις ανάγκες του. Μολονότι ο έλεγχος του router αποτέλεσε τη βασική απαίτηση, το TF1 επιθυμούσε και ένα σύστημα που θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες μονάδες όπως multiviewers, συστήματα ενδοεπικοινωνίας και tallies. Το Cerebrum ικανοποιεί όλα αυτά τα κριτήρια και ήταν και ιδιαιτέρως οικονομικό.”

Το TF1 θα επεκτείνει το σύστημα στις αρχές του 2019 ώστε να μπορεί να ελέγχει περισσότερες συσκευές.

 

Πληροφορίες: www.axon.tv & Pierides TechnoSystems (PTS)*
*Διανομέας για την Ελλάδα και την Κύπρο

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 12:00

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group