το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 16:58

Για τις διαδικτυακές μεταδόσεις Οικονομικών Ειδήσεων του Money Today Networks στους επενδυτές χρησιμοποιείται το Matrox Monarch HDX.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το MTN χρησιμοποίησε το Monarch HDX API για να αναπτύξει μία εφαρμογή διαχείρισης για την παρακολούθηση και τον έλεγχο όλων των συσκευών Monarch που βρίσκονται στο δίκτυο Το MTN χρησιμοποίησε το Monarch HDX API για να αναπτύξει μία εφαρμογή διαχείρισης για την παρακολούθηση και τον έλεγχο όλων των συσκευών Monarch που βρίσκονται στο δίκτυο

Οι κωδικοποιητές διπλού καναλιού Monarch HDX βοηθούν το Κορεατικό Δίκτυο να προβαίνει σε stream και να καταγράφει τα τελευταία νέα για τις επιχειρήσεις και την αγορά.

Ο Όμιλος Μέσων Money Today είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχείρηση Μέσων στη Νότια Κορέα και ειδικεύεται στις οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις. Ο Όμιλος αποτελείται από 20 θυγατρικές και Μέσα, με τα κυριότερα από αυτά να είναι το Money Today Networks (MTN). Το MTN παρέχει stream διεθνών και τοπικών αναλύσεων και μετρήσεων χρηματοπιστωτικών αγορών μέσω καλωδιακής τηλεόρασης, IPTV και Διαδικτύου. Το δίκτυο μεταδίδει video όλο το εικοσιτετράωρο για να παρέχει στους θεατές του τις πιο ενημερωμένες οικονομικές ειδήσεις, οι οποίες έχουν ζωτική σημασία για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων. Κατά κύριο λόγο απευθύνονται σε μεμονωμένους επενδυτές, με το ΜΤΝ να προσεγγίζει 15 εκατομμύρια νοικοκυριά.

 

Ο έλεγχος
Για σχεδόν οκτώ χρόνια, το MTN χρησιμοποιούσε ένα συνδυασμό υλισμικού (hardware) και λογισμικού για το ζωντανό stream και την εγγραφή των μεταδόσεων του για video on demand (VOD) χρήση. Αυτή η εγκατάσταση απαιτούσε τη χρήση ογκωδών υπολογιστών, που απαιτούσαν πολύ χρόνο και πόρους ώστε να εξασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία. Με στόχο την ελαχιστοποίηση του εξοπλισμού και της συντήρησης του συστήματος, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα του video, το MTN αποφάσισε να αναβαθμίσει ολόκληρο το setup του συστήματος.

MTN Hardware from previous setup

 Το υλισμικό (hardware) από την προηγούμενη εγκατάσταση απομακρύνεται

 

Μία καλή επένδυση
Η TaenamDVI, εταιρεία εγκατάστασης A/V συστημάτων, συνεργάστηκε στενά με το MTN για τη βελτίωση της ροής εργασίας και συνέστησε τη διπλού-καναλιού συσκευή streaming και εγγραφής Matrox® Monarch HDX. Αυτός ο κωδικοποιητής (encoder) υπερέβη τις προσδοκίες τους. Το Monarch HDX ήταν εύκολο στην εγκατάσταση, κατέλαβε ελάχιστο χώρο μειώνοντας την περιττή ακαταστασία και την καλωδίωση, απαιτώντας λιγότερο προσωπικό ως προς τη διαχείριση του σε σχέση με την προηγούμενη εγκατάσταση. Το MTN εξέτασε και άλλες επιλογές ταυτόχρονα, αλλά καμία δεν μπορούσε να συγκριθεί με το Monarch HDX όσον αφορά στην απόδοση, τη σταθερότητα, τη χρηστικότητα και την κλιμάκωση.

Βελτιστοποίηση των assets

MTN Monarch HDX installation

Νέο μικρό αποτύπωμα και ευκολία στη συντήρηση της εγκατάστασης του Monarch HDX


Το studio του MTN είναι εξοπλισμένο με έξι συσκευές encoder Monarch HDX H.264, δύο για ζωντανό streaming, τρεις αποκλειστικά για VOD και η έκτη για stream και εγγραφή ταυτοχρόνως.

Χρησιμοποιώντας μία κάμερα Sony®, το video 1080 μεταδίδεται στο Monarch HDX, ενώ ο ήχος λαμβάνεται από έναν μίκτη ήχου της CREST AUDIO μέσω της αναλογικής εισόδου ήχου του Monarch HDX. Σε έκαστη από τις δύο συσκευές Monarch HDX που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ζωντανό streaming χρησιμοποιούνται και τα δύο κανάλια κωδικοποίησης για τη διαδικτυακή μετάδοση σε υψηλή ποιότητα 1080p 30fps, σε ταχύτητα 5 Mbps και σε χαμηλότερη ποιότητα διαδικτυακής μετάδοσης 480p 30fps, στο 1 Mbps. Στη συνέχεια τα streams αποστέλλονται στη GABIA (Κορεατικό Δίκτυο Διανομής Περιεχομένου - CDN), στο YouTube και στη Wowza Streaming Engine ™, καθώς και στον Flash Player του MTN για παρακολούθηση απευθείας από τον ιστότοπο του.

Ταυτόχρονα, οι μεταδόσεις κάθε ημέρας έχουν ρυθμιστεί ώστε να καταγράφονται για VOD σε υψηλότερη ποιότητα από τα streams. Για εφεδρεία, τρεις συσκευές Monarch HDX καταγράφουν σε 1080p 30fps, στα 10 Mbps, καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι συσκευές Monarch δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας (back up) των εγγραφών σε αποθηκευτικό χώρο NAS (network attached storage) κάθε 30 λεπτά έως και μία ώρα, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία split file του Monarch HDX, ενώ το video μπορεί να αποθηκεύεται σε μία κάρτα SD, ή μέσω USB σε άλλη αποθηκευτική λύση. Αυτή η λειτουργία διασφαλίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου θα διατηρηθεί σε περίπτωση απρόβλεπτου συμβάντος, όπως διακοπή ρεύματος.

Ολόκληρα προγράμματα ανεβαίνουν (uploaded) μερικές φορές για VOD, αλλά κυρίως οι θεατές ενδιαφέρονται μόνο για συγκεκριμένο τμήμα των ειδήσεων, ή για την ενημέρωση σχετικά με τις μετοχές. Για τη συντόμευση των ειδήσεων ως προς το VOD, ένας editor του MTN αντιγράφει τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο NAS και τα μοντάρει σε επιμέρους τμήματα χρησιμοποιώντας το Adobe Premiere®. Στη συνέχεια το MTN χρησιμοποιεί το δικό του σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, το οποίο αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας API του Monarch που βρέθηκε στα Dev Tools του Monarch HDX, ώστε να ανεβάσει τα video σε GABIA και YouTube.

Η εφαρμογή διαχείρισης του MTN διατηρεί τις λειτουργίες όλων των συσκευών σε ομαλό επίπεδο. Μέσω της εφαρμογής οι διαχειριστές (administrators) μπορούν να επωφεληθούν από όλες τις λειτουργίες που ενσωματώνονται στο λογισμικό του Monarch, όπως η παρακολούθηση της κατάστασης όλων των συσκευών Monarch HDX, η λήψη ειδοποιήσεων στο κινητό για την κατάσταση και ο προγραμματισμός των συσκευών για την αυτόματη επανεκκίνηση τους (reboot), ή για την εκκίνηση και την ολοκλήρωση της εγγραφής σε συγκεκριμένες ώρες.

 

Απόσβεση της επένδυσης
Από τότε που εισήχθη το Monarch HDX στη ροή εργασίας του MTN η ποιότητα του video έχει βελτιωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα το θετικό feedback από τους θεατές του δικτύου. Το streaming σε διπλό κανάλι, σε διαφορετικά bitrates και σε διαφορετικούς προορισμούς δίδει τη δυνατότητα στους χιλιάδες ταυτόχρονους θεατές να παρακολουθούν την καλύτερη δυνατή ποιότητα, με βάση το εύρος ζώνης του δικτύου, τη συσκευή παρακολούθησης και την επιλεγμένη πλατφόρμα παρακολούθησης. Λόγω του μικρού αποτυπώματος του Monarch HDX, οι Διαχειριστές Πληροφορικής είναι σε θέση να διαχειρίζονται και να συντηρούν τη συσκευή με ευκολία, ιδιαιτέρως σε σύγκριση με την προηγούμενη εγκατάστασή τους.
Αν και οι συσκευές Monarch HDX λειτουργούν σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο, περίπου 23 ώρες και 30 λεπτά κάθε μέρα, η απόδοσή τους είναι εξαιρετικά σταθερή και αξιόπιστη. Στο μέλλον το MTN σχεδιάζει να ξεκινήσει τη χρήση του Monarch HD και του Monarch HDX για διαδικτυακή μετάδοση σε υψηλή ευκρίνεια από υπαίθριους χώρους, ή εν κινήσει.

MTN Management application MTN developed 1

MTN Management application MTN developed 2

Η εφαρμογή διαχείρισης του MTN αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας το Monarch HDX API

 

“Το Monarch HDX είχε τα πάντα: Εξαιρετικά προσαρμόσιμες επιλογές streaming και εγγραφής, σχεδίαση για ευκολία στην εγκατάσταση και τη συντήρηση, αλλά και μία πολύ ελκυστική τιμή,” δηλώνει ο Hyok Kim, Υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Money Today Media Group. “Επιπλέον, εξοικονομήθηκε χώρος και μειώθηκαν σημαντικά οι εργασίες διαχείρισης. Περιττό να πούμε ότι το Monarch HDX κατέστησε το έργο της αναβάθμισης απολύτως αδιάλειπτο, προχωρώντας πέρα από τις προσδοκίες μας.”

 

Σχετικά με το Matrox Monarch HDX

Matrox Monarch HDX
Το Matrox Monarch HDX είναι ένας ευέλικτος κωδικοποιητής διπλού καναλιού, σχεδιασμένος για τις πιο απαιτητικές ροές εργασίας διανομής video. Το Monarch HDX είναι ιδανικό για broadcast χρήση ή από οπουδήποτε πρέπει να αποστέλλεται μία πηγή SDI, ή HDMI σε Facebook Live, ή YouTube Live, με ταυτόχρονη εγγραφή ή streaming σε μία δεύτερη επιλογή. Με δυνατότητα λήψης δεδομένων closed-captioning (κλειστού τιτλισμού) από SDI VANC, τα ενισχυμένα με τίτλους H.264 μέσα του Monarch HDX μπορούν να μεταφερθούν σε πλατφόρμες φιλοξενίας video, servers μέσων, ή σε διάφορα δίκτυα διανομής περιεχομένου (CDN). Τα αρχεία του Monarch HDX που έχουν εγγραφεί σε MOV/MP διατηρούν τους τίτλους και μπορούν να συμπεριληφθούν σε ροές εργασίας video on demand (VOD), ή αρχειοθέτησης.

 

Πληροφορίες: www.matrox.com/video & AmyDV*
* Μεταπωλητής των προϊόντων της Matrox/Video στην Ελλάδα

 

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - AmyDV - 11-07-2018

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 17:24

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group