το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 09:04

Η EBU δημοσιεύει το πρότυπο πρόσβασης υπό όρους για streams ζωντανού περιεχομένου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Η EBU δημοσίευσε ένα νέο πρωτόκολλο που ανέπτυξε με τη συνεργασία των κατασκευαστών εξοπλισμού δικτύων ATEME και NEVION, που καθιστά πολύ πιο εύκολη για τους κατόχους δικαιωμάτων μέσων την παροχή πρόσβασης σε ζωντανό video περιεχόμενο.

Το πρωτόκολλο ονομάζεται BISS-CA mode και δρα όπως ένα διακόπτης on/off από την πλευρά του αποστολέα, ελέγχοντας πότε ένας συγκεκριμένος δέκτης μπορεί να αποκωδικοποιήσει ένα δεδομένο σήμα. Τα κρυπτογραφημένα δικαιώματα μεταφέρονται μαζί με το ζωντανό video περιεχόμενο, επιτρέποντας στους κατόχους δικαιωμάτων χορηγούν και να ανακαλούν τα δικαιώματα χρήσης σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, το BISS-CA περιλαμβάνει μέτρα ασφαλείας όπως watermarking, γεγονός που καθιστά το ζωντανό περιεχόμενο ανιχνεύσιμο, αποθαρρύνοντας όμως την πειρατεία.

Ο Dr Hans Hoffmann, Ανώτερος Διευθυντής Τεχνολογίας και Καινοτομίας της EBU δηλώνει: " Αυτή είναι μία πολύ απαραίτητη τεχνολογία που καλύπτει ένα χάσμα αρκετών ετών. Με το BISS-CA οι επιχειρηματικοί εταίροι μπορούν πλέον να ανταλλάσσουν ζωντανό περιεχόμενο, ανεξαρτήτως του συστήματος που χρησιμοποιούν από οποιονδήποτε κατασκευαστή."

Το πρωτόκολλο EBU BISS (Basic Interoperable Scrambling Standard) εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2002 για να επιτρέψει την ασφαλή και διαλειτουργική ανταλλαγή stream μέσω δορυφόρου και είναι ένα ευρέως αποδεκτό πρότυπο για ασφαλείς B2B μεταδόσεις. Η ενημερωμένη έκδοση του BISS διευρύνει τη συνάφεια του πρωτοκόλλου πέρα από τη δορυφορική συνεισφορά (contribution): Η λύση BISS Conditional Access (CA) mode λαμβάνει υπ' όψιν της το δίκτυο και είναι φιλική ως προς το λογισμικό, ευθυγραμμίζοντας την τεχνολογία με την αυξανόμενη τάση των συσκευών μέσων που καθορίζονται από το λογισμικό. Το BISS-CA, που περιγράφεται ως EBU Tech3292S1, βασίζεται στην κορυφαίας τεχνολογίας συμμετρική AES και ασύμμετρη RSA κρυπτογράφηση.

Ο Adi Kouadio, Επικεφαλής Ανάπτυξης Τεχνολογίας και Καινοτομίας της EBU, δηλώνει: " Η ανάπτυξη αυτού του νέου τεχνολογικού προτύπου αποτέλεσε μία μεγάλη συνεργασία μεταξύ της EBU και σημαντικών παικτών της βιομηχανίας για την αντιμετώπιση μίας σημαντικής επιχειρηματικής ανάγκης στον κόσμο της ανταλλαγής ζωντανού περιεχομένου. Αποτελεί μία ωφέλιμη εξέλιξη τόσο για τους κατόχους περιεχομένους όσο και για τη βιομηχανία γενικότερα. "

Ο Oscar Teran, Ανώτερος Διευθυντής Λύσεων Δικτύωσης Μέσων της Eurovision Media Services, δηλώνει: "Η διασφάλιση του περιεχομένου αποτελεί τον πυρήνα της δουλειάς μας. Αυτό το νέο σύστημα θα απλοποιήσει τη διαχείριση των πιστοποιήσεων, ενώ εξασφαλίζει τις μεταδόσεις μέσω δορυφόρου και IP. Προσδοκούμε την ευρύτερη αποδοχή του προτύπου από τη βιομηχανία."

Το πρότυπο BISS-CA επιδείχθηκε στα περίπτερα κατασκευαστών που το υποστηρίζουν στην έκθεση NAB 2018, ενώ θα παρουσιαστεί και στο περίπτερο της EBU στην IBC 2018.

 

Πληροφορίες: https://tech.ebu.ch/publications/biss-ca-conditional-access-mode-for-biss2

 

Παρατηρήσεις: Press Release - EBU - Απρίλιος 2018

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 09:31

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group