το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 10:15

Ο Τ/Σ Globo ενισχύει την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που πραγματοποιείται στη Ρωσία με τις βελτιωμένες λύσεις Επαυξημένης Πραγματικότητας της Avid.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Συστήματα γραφικών Avid Maestro προσδίδουν για πρώτη φορά δυνατότητες Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) για την πολυαναμενόμενη κάλυψη του Τ/Σ Globo αναφορικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Η Avid® (Nasdaq: AVID), κορυφαίος προμηθευτής εργαλείων λογισμικού και πλατφορμών που ενισχύουν τη Βιομηχανία των Μέσων και της Ψυχαγωγίας, ανακοίνωσε ότι ο πρωτοπόρος Τηλεοπτικός Σταθμός Globo στη Βραζιλία χρησιμοποιεί τις λύσεις Επαυξημένης Πραγματικότητας Maestro™ της Avid για την κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι στη Ρωσία. Η Gearhouse Broadcast, διεθνής ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά των TV broadcast υπηρεσιών, παρείχε στον Τ/Σ Globo τον απαραίτητο τηλεοπτικό εξοπλισμό μέσω ενοικίασης και υπηρεσίες integration για τη δημιουργία του studio.

Το πλήρες production studio του Globo λειτουργεί στο κέντρο της δράσης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στη Ρωσία, για τη μετάδοση του δικτύου ως προς το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχοντας αρχικά ελεγχθεί και δοκιμαστεί στις εγκαταστάσεις του Globo στο Ρίο ντε Τζανέιρο και αργότερα στην έδρα της Gearhouse στο Λονδίνο, προκειμένου να διασφαλιστεί η δίχως προβλήματα ζωντανή απόδοσή του στη Μόσχα, το studio υλοποιεί την κάλυψη του Globo ως προς το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω δημιουργικών εικόνων επαυξημένης πραγματικότητας.

“Το studio σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τα Τμήματα Τεχνών και Τεχνολογίας του Τ/Σ Globo και αποτελεί ένα μεγάλο βήμα εμπρός σε σχέση με ότι χρησιμοποιήσαμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016,” είπε ο José Manuel Mariño, Διευθυντής Τεχνολογίας του Globo για τα Αθλητικά. “Δεν υπάρχουν φυσικά στοιχεία ως προς το σκηνικό στο studio. Έχουμε μόνον τρεις γιγαντιαίες οθόνες LED, έξι κάμερες και τίποτε άλλο. Μεταδίδουμε τέσσερα ειδησεογραφικά shows στο δίκτυο μας ανά ημέρα και δύο εβδομαδιαία προγράμματα σε όλο το δίκτυο μας από αυτό το studio. Οι κάμερες γίνονται switched στο Ρίο καθώς χρησιμοποιούμε την απομακρυσμένη παραγωγή και ως εκ τούτου το studio είναι καινοτόμο και αποτελεσματικό-οικονομικό.”

“Συνεργαστήκαμε στενά με τον Τ/Σ Globo σε κάθε βήμα στον δρόμο προς τη Μόσχα προκειμένου να βοηθήσουμε στην υλοποίηση του δημιουργικού οράματος του Globo,” είπε ο Ed Tischler, Διευθύνων Σύμβουλος της Gearhouse Broadcast UK. “Η Επαυξημένη Πραγματικότητα αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο για να παρέχεις σύνθετες αναλύσεις στο κοινό με έναν αισθητικά ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο. Η εντυπωσιακή τεχνολογία αιχμής της Avid αποτελεί ιδανική λύση γι' αυτού του τύπου broadcast εφαρμογές και θα αποκτά όλο και πιο εξέχουσα θέση σε υψηλού κύρους αθλητικές εκδηλώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν μία ευπρόσδεκτη ευκαιρία για να δούμε τις λύσεις του Maestro στη δουλειά.”

Μέσω μίας σουίτας εργαλείων Επαυξημένης Πραγματικότητας, το Maestro | AR της Avid παρέχει τη δυνατότητα της δημιουργίας τρισδιάστατων εικονικών αντικειμένων που μοιάζουν με μέρος του πραγματικού περιβάλλοντος. Η λύση επιτρέπει την εισαγωγή και τον έλεγχο σαγηνευτικών τρισδιάστατων εικονικών αντικειμένων και γραφικών, καθώς και τον προηγμένο χειρισμό πολλών εικόνων σε πραγματικό χρόνο. Το Maestro | Designer της Avid αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο σχεδίασης που χρησιμοποιείται από καλλιτέχνες των γραφικών και τους σχεδιαστές για τη δημιουργία των συναρπαστικών γραφικών που βλέπουμε σε διάφορες εκπομπές. Το Maestro l Designer μπορεί να εισάγει stills, video και γραφικά από προγράμματα άλλων κατασκευαστών προσδίδοντας στους καλλιτέχνες την ευελιξία για τη δημιουργία και τη σχεδίαση συναρπαστικού 2D και 3D περιεχομένου. Το τμήμα Avid Professional Services παρείχε πολύτιμη εκπαίδευση και υποστήριξη σε αυτό το project.

“Ο Τ/Σ Globo χρειάζονταν μία πανίσχυρη λύση Επαυξημένης Πραγματικότητας για να υλοποιήσει τις μεταδόσεις του ως προς το πιο σημαντικό στον κόσμο τουρνουά ποδοσφαίρου για εκατομμύρια παθιασμένων οπαδών στη Βραζιλία, της πιο επιτυχημένης χώρας στην ιστορία αυτού του τουρνουά,” είπε ο Tom Cordiner, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων Παγκοσμίως της Avid. “Συνεργαστήκαμε στενά με τη Gearhouse για να παραδώσουμε τη λύση Avid Maestro που επιτρέπει στον Τ/Σ Globo να συμβαδίσει με τη δράση που εξελίσσεται γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί γραφικά που αιχμαλωτίζουν το μάτι, ενισχύοντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων της τηλεθέασης και τη δέσμευση των τηλεθεατών με συναρπαστικούς νέους τρόπους.”

 

Πληροφορίες: www.avid.com & Telmaco S.A*
* Μεταπωλητής Ελλάδος & Κύπρου

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 16:33

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group