το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 16:56

Ο Τ/Σ SKY News εγκαθιστά το Ultimatte 12 για την υλοποίηση VR Studio.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η Blackmagic Design ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Τ/Σ Sky News στο Ηνωμένο Βασίλειο ενσωμάτωσε compositing επεξεργαστές Ultimatte 12 και ένα Ultimatte Smart Remote 4 για την παραγωγή δυναμικών virtual studio segments για τον βραβευμένο 24ώρο ειδησεογραφικό κύκλο του και ιδιαιτέρως για το πρωινό πρόγραμμά του ‘Sunrise’.

Η εγκατάσταση έγινα στα πλαίσια του σημαντικού project μετεγκατάστασης, με τη μεταφορά του ειδησεογραφικού σταθμού σε νέες, κορυφαίας τεχνολογίας studio εγκαταστάσεις εντός του Sky Campus στο Δυτικό Λονδινο. “Βασικός στόχος μας ήταν όχι μόνον να διατηρηθεί η εξαιρετικά υψηλής ποιότητας παραγωγή για την οποία φημίζεται ο Τ/Σ Sky News, αλλά και να εξασφαλιστεί ότι είναι σε θέση να δημιουργήσει το βάθος, την κλιμάκωση και την ποικιλία κατά την παρουσίαση των ειδήσεων που μεταδίδει,” εξηγεί ο Ben Wickham, Επικεφαλής Studio Output του Sky News.

Η πράσινη οθόνη τριών τοίχων (greenscreen) καταλαμβάνει περίπου το μισό studio και κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για τα εικονικά studio ειδήσεων του Sky News, έχοντας δημιουργηθεί εντός ενός μεγάλης ρεαλιστικότητας τρισδιάστατου (3D) περιβάλλοντος Εικονικής Πραγματικότητας (VR). Εντός του virtual set ένα video wall μπορεί να αναπτυχθεί για το καλωσόρισμα των sequences, για συζητήσεις, για ρεπορτάζ των ανταποκριτών, για αθλητικές ειδήσεις και για την πρόγνωση του καιρού.

SkyUM 6 1 lr

SkyUM 19 lr

Ο Ben εξηγεί ότι εκεί συναντάμε την εξαιρετική καθαρότητα ως προς keying και spill suppression του Ultimatte: “Με ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών παρουσιαστών’ χρωμάτων μαλλιών, χρωματικών τόνων δέρματος και ρούχων, πρέπει να αντιμετωπίσει αλλαγές στη γωνία της κάμερας και υπερχείλιση του πράσινου (greenspill) από τα τρία walls, τα κεφάλια και τα παπούτσια των παρουσιαστών. Η διαχείριση των άκρων σε πραγματικό χρόνο και ο διαχωρισμός των χρωμάτων του Ultimatte σημαίνει ότι πάντα μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα στην οθόνη, ανεξαρτήτως του αριθμού των πολλών διαφορετικών VR studio slots που έχουμε διαδοχικά κατά τη λειτουργία.”

SkyUM 26 lr

SkyUM 28 lr

Το ειδησεογραφικό πρόγραμμα στο studio λαμβάνεται από πέντε κάμερες μαζί με δύο dedicated VR μονάδες. Μία σε ένα jib και η άλλη ως pedestal μονάδα με χειρισμό εξ' αποστάσεως από τη gallery. “Τα δικά μας VR elements πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτα, ώστε να μπορούμε να προβούμε σε cut μεταξύ των VR σημάτων των καμερών μας, αλλά και για να υπάρχει transition μεταξύ virtual set και του γραφείου των παρουσιαστών στο άλλο μισό του studio,” συνεχίζει ο Ben. “Η ενοποίηση μεταξύ studio set και VR καμερών πρέπει να είναι απρόσκοπτη.”

SkyUM 42 1 lr

SkyUM 51 lr

Ο Τ/Σ Sky News διευρύνει ήδη τη χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας (VR) με το Ultimatte 12, με βελτιώσεις στα στοιχεία της σύνταξης των ειδήσεων του, όπως για παράδειγμα η δημιουργία μίας σειράς real life locations ώστε να αναδημιουργήσει timelines των σημαντικών γεγονότων. “Συχνά δεν μπορούμε να γυρίζουμε ζωντανά σε αυτές τις περιοχές, επειδή μπορεί ακόμα να είναι ένα ενεργό σκηνικό εγκλήματος. Ωστόσο με την εικονική αναδημιουργία μπορούμε να κάνουμε μία βόλτα μέσα από αυτό το σκηνικό, προσδίδοντας στο θέμα μία πρόσθετη διάσταση,” εξηγεί ο Ben.

SkyUM 54 lr

SkyUM 63 lr

“Επιλέξαμε το Ultimatte 12 κυρίως λόγω της υψηλής ακριβείας λειτουργίας, του ευρύ χρωματικού χώρου και της επεξεργασίας εικόνας σε πραγματικό χρόνο που παρέχει, στοιχεία που ανταποκρίνονται κάθε στιγμή στις αυστηρές απαιτήσεις της άψογης παραγωγής του Sky,” καταλήγει ο Ben. “Είναι σημαντικό οποιοδήποτε στοιχείο εικονικής πραγματικότητας (VR element) εισάγουμε στις studio παραγωγές μας να διατηρεί όσο το δυνατόν περισσότερο την αυθεντικότητα του. Η ευελιξία του Ultimatte σε συνδυασμό με την υψηλής ποιότητας Εικονική Πραγματικότητα εξασφαλίζει ότι οι θεατές θα συνεχίσουν να στρέφονται στο κανάλι μας θεωρώντας το μία αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης και ειδήσεων.”

 

Πληροφορίες: www.blackmagicdesign.com & AmyDV & Ariston BTS & Bon Studio & Comart*
* Εξουσιοδοτημένοι Μεταπωλητές Ελλάδος κατ’ αλφαβητική σειρά

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 17:19

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group