το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 17:22

Τριπόδια της Miller για λήψη ιπποδρομιακών αγώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οι ανώτερες λύσεις στήριξης κάμερας της εταιρείας επελέγησαν από τον Μηχανικό David Scott για λήψεις σε ιπποδρομιακές κούρσες.

Όταν ο David Scott, Τεχνικός Διευθυντής της Sport View Technologies (SVT) ενημερώθηκε ότι η εταιρεία ανέλαβε την κάλυψη των γρήγορης διεξαγωγής αγώνων στον συναρπαστικό κόσμο των ιπποδρομιών, γνώριζε ότι αναλαμβάνει ένα μεγάλο ρίσκο. Τα τελευταία τρία χρόνια ο Scott επιλέγει την Miller Camera Support LLC, ηγέτιδα εταιρεία στην παραγωγή καινοτόμων λύσεων στήριξης κάμερας προκειμένου να βοηθήσει στα επιτυχημένα γυρίσματα και τη λήψη σκηνών από τη γραμμή του τερματισμού. Χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες του και το κοφτερό μάτι του, ο Scott ταξιδεύει σε διάφορα ιπποδρόμια σε όλη την Αμερική, σχεδιάζοντας το ιδανικό setup κάμερας για να εξασφαλίσει άψογη εικόνα από κάθε αγώνα.

David Scott 2 lr

Στον Scott πιστώνεται και ο σχεδιασμός, η δημιουργία και η διαχείριση του camera production rig σε διάφορα ιπποδρόμια εντός των Η.Π.Α. συμπεριλαμβανομένων των Tampa Bay Downs στη Φλόριντα, Remington Park στην Οκλαχόμα, OK και Lone Star στο Ντάλλας του Τέξας. Για έκαστη τοποθεσία υπάρχει ένα λεπτομερές camera setup που υποστηρίζεται από την υδραυλική κεφαλή Skyline 70 της Miller και την Arrow 40. “Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά, χρειαζόμουν μία υδραυλική κεφαλή που θα μπορούσε να χειριστεί τα 4,5kg (9.92lbs) του Fujinon Box 55,” θυμάται ο Scott. “Όταν διαπίστωσα ότι η Miller προσφέρει εξοπλισμό στήριξης όπως η λύση Skyline 70, η οποία θα μπορούσε να χειριστεί το βάρος της κάμερας παρέχοντας ταυτόχρονα ανώτερη ισορροπία και μία ομαλότερης κίνησης κεφαλή, γνώριζα ότι θα ταιριάζει απόλυτα σε αυτήν τη δουλειά.”

Συνολικά ο Scott χρησιμοποίησε 13 υδραυλικές κεφαλές Skyline 70 και έξι Arrow 40 και στα τρία rigs, με εύρος από ένα μίλι στα βασικά racetracks έως 7/8 του μιλίου στα turf tracks. “Με τόσο εκτεταμένα set-ups, ήταν καθοριστικό να είμαι σε θέση να στήνω γρήγορα και αποτελεσματικά τα τριπόδια της Miller. Δοκίμασα και εργάστηκα με άλλες κεφαλές και τριπόδια που εμφάνιζαν δυσλειτουργίες σε κάποια ζωτικής σημασίας στιγμή των γυρισμάτων, αλλά πάντοτε επιτύγχανα αξιόπιστα αποτελέσματα όταν εργαζόμουν με εξοπλισμό της Miller.”

Επίσης, ο Scott τονίζει τη σημασία της διατήρησης της σταθερής οριζόντιας κίνησης (pan) της κάμερας καθ' όλη τη διάρκεια της μετάδοσης μίας κούρσας, είτε πρόκειται για in-house, είτε και για διεθνή μετάδοση. “Η κούρσα γυρίζεται ζωντανά in-house, και εν συνεχεία γίνεται uplinked σε πολλούς καλωδιακούς παρόχους που διοχετεύουν το footage σε διάφορα δίκτυα που προσθέτουν σχολιασμό,” δηλώνει ο Scott. “Κατά τη λήψη οποιασδήποτε κούρσας είναι ζωτικής σημασίας κάθε κάμερα να είναι σε θέση να παρέχει ομαλό pan και ισορροπία σε όλο το track, ακολουθώντας όλη την κούρσα, ή κάθε άλογο διακριτά. Η χρήση των λύσεων της Miller γι' αυτό το είδους περιβάλλοντος αγώνων έκανε τη διαφορά σε αυτόν τον τομέα.”

David Scott 3 HD Pan A1 lr

Για τον Scott Skyline 70 και Arrow 40 αποτελέσαν ιδανική λύση από την αφετηρία έως τον τερματισμό. Κατά τη λήψη κάθε επανδρωμένο σύστημα κάμερας βρίσκεται τοποθετημένο σε έκαστη εγκατάσταση αγώνων γυρίζοντας αδιαλείπτως μέχρι τα άλογα να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού. “Όταν της ζητηθεί, η ομάδα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τη δύναμη και τη μεταβλητότητα του τριποδιού για να εξασφαλίσει λήψεις ακριβείας από τη γραμμή του τερματισμού.”

Η Skyline 70 περιλαμβάνει 7+0 θέσεις fluid drag, οκτώ θέσεις επιλέξιμου counterbalance, +90 μοιρών κίνηση στο κάθετο άξονα (tilt), μία120mm sliding γρήγορης απελευθέρωσης πλατφόρμα κάμερας, mounting block/adaptors για παρελκόμενα (accessories) και κλείδωμα ασφαλείας για την κίνηση tilt. Μπορεί να υποστηρίξει φορτία από 4,5kg (9,9lbs) έως 37,5kg (82,5lbs). Τα εύκολα ως προς τον χειρισμό φωτιζόμενα ρυθμιστικά ελέγχου στην πίσω όψη συνεισφέρουν στη συνολική σχεδίαση η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λειτουργιών των εξωτερικών μεταδόσεων (outside broadcast operations).

Παρ' όλο που το προϊόν Arrow 40 δεν παράγεται πλέον, η υποστήριξη του συνεχίζεται και χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές παραγωγής παγκοσμίως. Η Miller έχει διευρύνει την επιτυχία του προϊόντος Arrow 40 με την παρουσία της λύσης arrowX 5. Η πρόταση arrowX 5 της Miller είναι ιδανική για μεγαλύτερες ENG και EFP εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις, με εκτενέστερο εύρος φορτίου από 2 έως 21kg (4,4 - 46,2lbs), 16 θέσεις για το counterbalance και 7+0 pan-και-tilt drag θέσεις.

 

Πληροφορίες: www.millertripods.com/en/ & MANIOS CINE TOOLS*
* Διανομέας Ελλάδος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 17:42

Προσθήκη σχολίου

FaLang translation system by Faboba

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group