Η Τέχνη του Audio Mastering με το WaveLab 11 της Steinberg.

Η πολυαναμενόμενη ενδέκατη έκδοση του λογισμικού audio mastering της Steinberg, δηλαδή του WaveLab, εισάγει νέες σημαντικές δυνατότητες για stem mastering, multitrack editing, plug-in parameter automation και παραγωγή podcast.



Αμβούργο, Γερμανία - Η Steinberg ανακοίνωσε σήμερα την άμεση διάθεση στην αγορά των WaveLab Pro 11 και WaveLab Elements 11.

Το WaveLab Pro προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο δυνατοτήτων που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των mixing και mastering studios, των εγκαταστάσεων post production, των broadcasters, των σχεδιαστών ήχου, των μουσικών, των δημοσιογράφων και άλλων δημιουργών ήχου.

aaaaaaaaaaaaa
Audio Editor

Η μικρότερη έκδοση, δηλαδή το WaveLab Elements, χρησιμοποιείται από πολλούς μουσικούς, δημοσιογράφους του ραδιοφώνου και podcasters. Με την 11η έκδοσή του το WaveLab Elements έλαβε μία νέα ώθηση χάρη στο σύνολο των δυνατοτήτων του, κληρονομώντας προηγμένα plug-ins από την Pro έκδοση, όπως DeEsser, Expander και PingPong Delay και επιπλέον modules μέτρησης καθώς και το πλήρες σύνολο λειτουργιών από το WaveLab Cast για τη δημιουργία podcasts και ήχου για vlogs.

Audio Montage
Audio for Video

Νέες προσθήκες στο επαγγελματικό σύνολο λειτουργιών του WaveLab

Το WaveLab Pro προσφέρει τώρα εκτεταμένη υποστήριξη για multi-channel interleaved αρχεία ήχου, για άνοιγμα, editing και αποθήκευση έως και σε μορφοτύπους (formats) ήχου 22.2 και Ambisonics, με ευκολότερο editing και λεπτομερείς δυνατότητες επιλογής.

Στην Pro έκδοση το WaveLab περιλαμβάνει πλέον track groups για ροές εργασιών multitrack/stems, επιτρέποντας τη δρομολόγηση των tracks ήχου σε ένα group bus με effects plug-ins, με επιλογείς gain και pan, πριν από την έξοδο μοντάζ και τα master sections. Άλλη μία σπουδαία προσθήκη για stem mastering: track lanes μπορούν τώρα να διαιρέσουν ένα audio track σε οκτώ sub lanes για εργασία με mix stems εντός του μοντάζ ήχου και να δώσουν τη δυνατότητα assembling, editing και επεξεργασίας ηχητικών εφφέ από layered clips.

Το WaveLab Pro παρέχει τώρα αυτοματοποίηση παραμέτρων με clip envelopes για την αυτοματοποίηση των παραμέτρων των VST 3 plug-ins. Με το νέο Automation Panel μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε clip envelopes καθώς και τις παραμέτρους volume, panning και effect.

Παράλληλα με τον αναλυτικό μετρητή το WaveLab Pro 11 διαθέτει τώρα τον αναλυτή SuperVision, προσφέροντας πλήρως προσαρμόσιμη ανάλυση του ήχου με πολλαπλές μετρήσεις, με 17 διαφορετικά modules να εφαρμόζονται σε έως και εννέα module slots.

Το WaveLab Pro 11 έρχεται με ολοκαίνουργια VST 3 effects plug-ins, συμπεριλαμβανομένων των Frequency 2, Squasher, Imager, Quadrafuzz v2, MixConvert V6 και VST AmbiDecoder. Υπάρχει και το DeReverb, ένα εντελώς νέο plug-in που διατίθεται αποκλειστικά στο WaveLab, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί σε πραγματικό χρόνο το reverb από το σήμα εισόδου. Άλλη μία αξιοσημείωτη δυνατότητα αποτελεί το νέο dithering plug-in LIN Pro, το οποίο αναπτύχθηκε από τους ειδικούς της MAAT Audio.

Το Track Inspector έρχεται με δύο νέα τμήματα, παρέχοντας ειδικά channel strips για επεξεργασία ήχου σε πραγματικό χρόνο και απλοποιώντας ριζικά τη βελτίωση των audio tracks με τα απλά “one knob” controls. Παράλληλα με τα γνωστά τμήματα Insert Effects και Gain & Pan, τα νέα τμήματα Clean & Enhance παρέχουν ιδιαιτέρως γρήγορους και εύκολους τρόπους καθαρισμού και βελτίωσης της ποιότητας των ηχογραφήσεων.

Για το WaveLab 11 (τόσο για την έκδοση Pro, όσο και για την έκδοση Elements) υπήρξε εστίαση και ως προς τη βελτίωση των δυνατοτήτων του για το Video, αντικαθιστώντας τώρα τον ήχο στο video, με άμεση αντικατάσταση τμημάτων ή όλου του ήχου ενός Video αρχείου με τον ήχο από άλλο track, δίχως να αλλάξει η ποιότητα του Video.

Το WaveLab 11 (τόσο το Pro όσο και το Elements) διευκολύνει και την απευθείας σύνδεση με δημοφιλή podcast directories, επιτρέποντας στους χρήστες να ανεβάζουν περιεχόμενο από το WaveLab στα Spreaker, Podbean, Soundcloud, Buzzsprout και Castos.

Clean Section
Enhance Section
EQ
Imager
Inspector

Πολλά περισσότερα για να ανακαλύψετε

Το WaveLab 11 έρχεται με περισσότερες από 20 επιπλέον νέες δυνατότητες και βελτιώσεις, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα νέων δυνατοτήτων, επεκτείνοντας ως εκ τούτου το σύνολο των αναγνωρισμένων χαρακτηριστικών του ακόμη περισσότερο.

• Υποστήριξη Multi-core processing για μοντάζ ήχου, αυξάνοντας την απόδοση της επεξεργασίας στο μοντάζ με πολλά tracks, clips και effects.

• Παράθυρο για εξωτερικό FX plug-in με μετρητές στάθμης για την ευαισθησία-απολαβή των τμημάτων εισόδου και εξόδου προς αποφυγή εμφάνισης audio clipping. Μία εικόνα της εξωτερικής συσκευής μπορεί να προστεθεί ως αναφορά.

• Ο βελτιωμένος χειρισμός VST plug-in επιτρέπει σε κάθε instance να έχει το δικό του ανεξάρτητο ιστορικό undo/redo, εναλλαγή μεταξύ δύο ανεξάρτητων sets παραμέτρων plug-in για την εύκολη σύγκριση διαφορετικών ρυθμίσεων και περαιτέρω βελτιώσεις.

• Ο αριθμός των insert slots στο Master Section έχει αυξηθεί σε 16 και για το τμήμα Playback Processing από τρία σε πέντε slots.

• Στις βελτιώσεις για τον Batch processor περιλαμβάνονται οι λειτουργίες search/replace.

• Και πολλές περισσότερες βελτιώσεις.

Ο Διευθυντής Marketing της Steinberg, Luis Dongo, σχολίασε: “Πραγματικά, το WaveLab 11 αποτελεί ένα τεράστιο βήμα εμπρός. Όχι μόνον αυτή η έκδοση έχει υποστεί ενδελεχή ανάπτυξη, αλλά αποτελεί και την πιο πλούσια σε δυνατότητες έκδοση έως σήμερα, με πάνω από 40 νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στη ροή εργασίας. Με τη νέα του λειτουργικότητα και τα πολλά εργαλεία το WaveLab 11 είναι σε θέση να γεφυρώσει το χάσμα και να καλύψει τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και των επίδοξων δημιουργών.”



Διάθεση και τιμές

Οι πλήρεις retail εκδόσεις των WaveLab Pro 11 και WaveLab Elements 11 διατίθενται από μεταπωλητές καθώς και μέσω του διαδικτυακού καταστήματος της Steinberg. Η προτεινόμενη λιανική τιμή για το WaveLab Pro 11 είναι 499 ευρώ ή 499,99 δολάρια Η.Π.Α. Η τιμή της έκδοσης λήψης (download version) είναι 479 ευρώ ή 479,99 δολάρια Η.Π.Α.
Η προτεινόμενη λιανική τιμή για το WaveLab Elements 11 είναι 129 ευρώ ή 129,99 δολάρια Η.Π.Α.. Όλες οι τιμές σε ευρώ περιλαμβάνουν τον Φ.Π.Α. της Γερμανίας.

Διάφορες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις με δυνατότητα λήψης (downloadable) είναι αποκλειστικά διαθέσιμες μέσω του διαδικτυακού καταστήματος Της Steinberg.

Οι πελάτες που έχουν ενεργοποιήσει το WaveLab 10 ή παλαιότερες εκδόσεις του WaveLab από τις 11 Αυγούστου 2021, πληρούν τις προϋποθέσεις της Περιόδου Χάριτος για τη δωρεάν ενημέρωση με δυνατότητα λήψης (downloadable) στην τελευταία αντίστοιχη έκδοση.

Quadrafuzz v2
Squasher

Νέες δυνατότητες στο WaveLab Pro 11

• Υποστήριξη πολλών καναλιών για άνοιγμα, editing και αποθήκευση έως και αρχείων 22.2 surround και Ambisonics, με ευκολότερο editing και λεπτομερείς δυνατότητες επιλογής.

• Track groups για ροές εργασίας multitrack/stems, για δρομολόγηση audio tracks σε ένα group bus με effects plug-ins, επιλογείς ευαισθησίας-απολαβής (gain) και pan, πριν από την έξοδο montage και τα master sections.

• Track lanes για ροές εργασίας multitrack/stems προς διαίρεση ενός audio track σε οκτώ sub lanes, για εργασία με mix stems εντός του μοντάζ ήχου καθώς και για assembling, editing και επεξεργασία ηχητικών εφφέ από layered clips.

• Αυτοματοποίηση παραμέτρων με clip envelopes για αυτοματοποίηση των παραμέτρων των VST 3 plug-ins.

• Ο αναλυτής SuperVision παρέχει πλήρως προσαρμόσιμη ανάλυση ήχου από πολλαπλές μετρήσεις, με 17 διαφορετικά modules να εφαρμόζονται σε έως και εννέα module slots.

• Νέα VST 3 effects plug-ins, συμπεριλαμβανομένων των Frequency 2, Squasher, Imager, Quadrafuzz v2, dilting LIN, DeReverb, MixConvert V6 και VST AmbiDecoder.

• Αντικατάσταση ήχου στο Video, με απλή αντικατάσταση μέρους ή όλου του ήχου ενός Video αρχείου με τον ήχο από άλλο track, δίχως αλλαγή της ποιότητας του Video.

• Αποτελεσματικές, εύχρηστες δυνατότητες δημιουργίας podcast συμπεριλαμβανομένων των νέων τμημάτων "clean" και "enhance" track inspector, απλοποιημένο audio ducking και άμεσο ανέβασμα στα πιο δημοφιλή hosts.

• Ενίσχυση της απόδοσης του Audio Montage που υποστηρίζει την επεξεργασία με πολλούς πυρήνες (multi-core processing) και τη διατήρηση των πόρων της CPU.

• Στις περαιτέρω βελτιώσεις περιλαμβάνονται οι νέες επιλογές montage rendering, ένα αναθεωρημένο παράθυρο για τα εξωτερικά plug-ins, o βελτιωμένος χειρισμός VST plug-in, τα επιπρόσθετα master section playback processing insert slots, η προσαρμόσιμη ονομασία των audio ports, οι βελτιώσεις του batch processor και αρκετές άλλες.

Παρακολουθήστε στο YouTube promotional videos και tutorials.

Πληροφορίες: www.steinberg.net/wavelab & www.steinberg.net

Παρατηρήσεις: Δελτίο Τύπου - Steinberg - Αμβούργο, Γερμανία - 8 Σεπτεμβρίου 2021

Στην ίδια κατηγορία