το radiotvlink.gr χρησιμοποιεί coockies

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 11:49

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: 10 υποτροφίες για κινηματογραφιστές από την Ελλάδα στο workshop Digital Production Challenge II (DPC II).

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) εξασφάλισε έως 10 υποτροφίες για τη συμμετοχή κινηματογραφιστών από την Ελλάδα στο Digital Production Challenge (DPC II), το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα.

Το Digital Production Challenge (DPC II) είναι ένα τριήμερο εργαστήριο το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας και προσφέρει στους συμμετέχοντες εξατομικευμένη τεχνογνωσία, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες σε όλα τα στάδια της παραγωγής μιας ταινίας, είτε πρόκειται για ταινίες μυθοπλασίας, είτε για ταινίες ντοκιμαντέρ. Το εργαστήριο προσανατολίζεται περισσότερο σε τεχνικά ζητήματα ανάπτυξης και ολοκλήρωσης μιας κινηματογραφικής παραγωγής. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο μπορούν να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τα δικά τους κινηματογραφικά σχέδια (projects) ή να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής μέσα από μελέτες περίπτωσης, συζητήσεις με εξειδικευμένους επαγγελματίες και εργασίες σε ομάδες στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων κατά τη διάρκεια της παραγωγής, αλλά και στα επόμενα στάδια μετά από αυτή (post-production, υλικά, αρχειοθέτηση, διανομή κ.ά.).
Στη φετινή διοργάνωση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με έμπειρους επαγγελματίες του κινηματογράφου από την Ευρώπη, όπως ο Florian Rettich, o κινηματογραφιστής Philippe Ros, ο Tommaso Vergallo (CEO, Noir Lumière), ο παραγωγός Martin Hagemann (Zero Fiction Film), καθώς και με εξειδικευμένους επαγγελματίες από την Ελλάδα.
Οι ενδιαφερόμενοι ταλαντούχοι, γυναίκες και άντρες, κινηματογραφιστές μπορούν να καταθέσουν την αίτηση για την εξασφάλιση μίας θέσης υποτροφίας στο εργαστήριο έως και τις 6 Νοεμβρίου 2018. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ


Το ΕΚΚ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων, για την οποία αποκλειστικοί αρμόδιοι και υπεύθυνοι είναι οι οργανωτικές του DPC II.


Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Παρατηρήσεις: Ανακοίνωση - ΕΚΚ - 01-11-2018

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 12:02

Προσθήκη σχολίου

CREATION

DELIVERY

AUDIO

POST PRODUCTION

MANAGEMENT

CINEMA

GENERATOR

MONEY

BROADCASTERS

Copyright@ 2016, Tzanakos P. Andreas Publishing Group